hayırlı olsun
soda ve cemts bakabilirmisiniz lutfen
hayırlı olsun
soda ve cemts bakabilirmisiniz lutfen
Cok tesekkür ederim takibe devam.
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Başlikta hayirli olsun bu arada
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
egeen ve eregli analizi yapabilirmisiniz.
EGEEN; Uzun vade dip seviyeler; 210 - 250 TL arası. UZUN VADE için; OLUMSUZ.
EREGL; Uzun vade dip seviyeler; 3,40 . Ancak önceki regresyonu tamamlamamış. 7,40 önceki formasyonu tamamlamadığı için 7,40 ve bölgesi düzeltme olarak alınır ve potansiyel %200-300 lük bir getiri sağlanabilir. 3 ila 5 yıl arası. Ancak 7,40 bölgesinde temkinli olunmalı. 7,40 rakamından sonra 50 ve 200 günlükler çalışacaktır bunlar takip edilebilir. Uzun vade grafiği; TEMKİNLİ-OLUMLU.
Arkadaşlar verdiğim rakamlar Tepe-Dip noktalar. Bu bakımdan Dip seviyelere geldiğinde, 50 ve 200 günlük ortalamalar sırasıyla yukarı kestiğinde, ikisinin kesişmesini demiyorum, üstüne geçtiğinde rakamlar alınabilir.
Kendi işlemimden örnek vereyim, hipotez kendini tamamlaması için gerekli rakamı bekledim. Bu rakam 0,30 - 0,50 bölgesiydi.
0,30 'da kendini tamamlayınca, 0,40 maliyetle hisseye uzun vade için giriş yaptım. Önüme ilk çıkan 200 günlük basit ortalamayı altına geçesiye kadar takip ettim. Bu saatten sonra 200 'lüğün altına düşeceği FAKE diye tabir ettiğimiz yani düzeltme hareketleri olayın gerçekleşeceğini bildiğim/tahmin ettiğim için her 200 'lüğün altında yarısını satıp bekleyip, üstüne çıktığında yarısını yerine koydum. Böylelikle hem karımı katladım, hem hedefime ulaştım. 10 senenin sonunda PETKM hisselerimi(takip edenler bilir), 5,40 'tan sattım. Böylelikle hissedeki spekülasyonlardan, manipülasyonlardan kendimi arındırdım.
![]()
Hocam elinize sağlık. Toaso ve Cimsa için bakmanız mümkün mü?
Bu başlıkta yazılanların amacı şu; 5 sene bekledim hala yerinde sayıyor? veya 3-4 sene sonra %30 %50 civarı kâr yaptığında, altında, dolarda veya başka senette olsaydı daha fazla kâr yapacaktım, param enflasyonda yenilmeyecektim gibi soruların cevabını bulma amacı taşıyor.
Yani bugün 10 lira olan hisseyi, 3 liradan, 4 liradan alırken uzun vade bekleyebiliriz, aksi düşünülemez.
10 liradan 100 TL ye gitmiş hisseyi uzun vade düşünemeyiz. 100 liralık hisseyi 30 liradan alırsak uzun vade bekleyip elle tutulur kâr edebiliriz.
Yer İmleri