Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Atatürk 22/09/1924 Samsun
BES den çıkmak yerine yılda 5 kere değiştirme hakkını kullanınız burada sürekli ekonomiyi takip ediyorsunuz ne yani bir kere BES fon belirleyip yıllarca değiştirmiyor musunuz bazen Kamu Dış Borçlanma bazen Altın bazen Hisse Bazen Kamu borçlanma bazen PPF olarak değiştirmiyor musunuz konjonktüre göre
Evvelki yıl % 80 Altın Fonu % 20 Eurobond la % 40 küsur verim elde ettik...
Ağustos ayında durum böyle idi...
O noktada Altın Fonundan çıkıp karı realize etseydik akıllıca olacaktı.
Dediğiniz gibi yıl içerisinde BES'le ilgilenmek ve gerekirse fonları değiştirmek lazım.
Sadece devlet katkısının getirisi (devlet tahviline yatırma yüzünden) menfi bile olabiliyor.
Nasıl oluyorsa?
Onun dışında bizim ailedeki iki kişinin BES hesabından son derece memnunuz...
Sizin dediğiniz de makul bir tercih. Ben son 6 ay değiştirmiştim fon dağılımını, baktım ki piyasada daha iyi (daha riskli olsa da) imkanlar var. Sermayeyi takasbank'a aktardım. Hiç viop poz açmasam bile zaten faizi oks standart fonun getirisinden daha iyi. Bir de fonların arasından seçim yapmaktansa kendi sepetimi yapmak bana daha özgür gelmişti. Devlet oraya da sulanınca şimdi anladım, doğru karar vermişim.
Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Atatürk 22/09/1924 Samsun
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer İmleri