Sayfa 308/1006 İlkİlk ... 208258298306307308309310318358408808 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 2,457 - 2,464 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    TCMB, faiz artırımı sinyalini vererek beklentileri etkiledi ve kur hızla geriledi. Yaratılan beklentiye yanıt verilemezse kurun geri gelişi çok daha kötü olabilir.
    Mahfi EGILMEZ
    sayın durmuş yılmaz bilinçli olarak kurun yükseltilebileceğini , ayrıca eğer faiz enflasyonun sebebi ise nobel ödülü verilmesi gerektiğini ifade etti
    Şu son gelişmelere açıklamalara bakıldığında gayet mantıklı gelmeye başladı banada

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    TEB özgüven patlaması yaşıyor.

Dün açtırdığım marifetli hesaba, elden 200 bin tl. yatırmak istedim. Bankadan getiriyorsanız dekontu verin yoksa beyan formu doldurun dediler. Böyle bir şeye yasal olarak haklarının olmadığını, suç işlediklerini söyledim. Müdür geldi, bir yerleri arıyor, bu arada gişede paralar sayılıyor. İnsanlar sırada izliyorlar. M.t. yahu bir siz mi akıllısınız, herkes imzalıyor siz cinslik yapıyorsunuz dedi. Tamam verin parayı, sizinle işim olmaz, 15 değil 30 faiz verseniz ilkesiz yerde olamam dedim. O zarif kadınlar birden atmaca kesildiler. Neredeyse beni parçalayacaklar. Çünkü ; kalabalık insan topluluğu - vay be burada tutan tuttuğunu öpüyormuş, adam öptürmedi helal olsun - türü söylenmeye başladı.

Sonuçta, hem gn. Md.lüklerine hem de BDDK ya şikayet yazdım, sonuç çıkmayacağını biliyorum ama, göle bir taş attım artık. Bir de dün marifetli açarken 60 sayfaya yakın evrak imzaladım. Birer suretini elden aldım diyede imzalattılar. İş bittiğinde - verin suretleri dedim- boş evrakları veriyor. madem ki sözleşme yaptık, ben nasıl taraf olarak imzaladıysam, banka adına da siz imzalayacarak vereceksiniz kavgası da ayrıca yaşandı.
    5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesine Dair Kanun kapsamında bankaların mali sistem dışı yüksek nakit getirenlerden kaynağını ispat edici belge ve bilgi istemeleri gereklidir. İstenilen belge ve bilgileri vermekten kaçınılması durumu şüpheli işlem olarak değerlendirilir ve MASAK'a bildirilir. Banka bu tür bilgileri istemek ve gereken durumlarda MASAK'a bildirimde bulunmakla yükümlüdür, aksi durumlarda tespit edilen her bir işlem için oldukça yüksek idari para cezası kesilir. Bu nedenle, bir bankadan çektiğinizi diğer bankaya yatıracaksanız çektiğiniz bankanın dekontunu saklamanız ve yatıracağınız bankaya götürmeniz işinizi kolaylaştırır.

3.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesine Dair Kanun kapsamında bankaların mali sistem dışı yüksek nakit getirenlerden kaynağını ispat edici belge ve bilgi istemeleri gereklidir. İstenilen belge ve bilgileri vermekten kaçınılması durumu şüpheli işlem olarak değerlendirilir ve MASAK'a bildirilir. Banka bu tür bilgileri istemek ve gereken durumlarda MASAK'a bildirimde bulunmakla yükümlüdür, aksi durumlarda tespit edilen her bir işlem için oldukça yüksek idari para cezası kesilir. Bu nedenle, bir bankadan çektiğinizi diğer bankaya yatıracaksanız çektiğiniz bankanın dekontunu saklamanız ve yatıracağınız bankaya götürmeniz işinizi kolaylaştırır.
    Devlet bankaları niye sormuyor peki

Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir

4.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    sn.elma, yazdığınız konu doğru. Ancak, bu konuya bakışınız yanlış. İzmir de çalışmadığım banka kalmadı. Bugün bu olaydan sonra elimdeki parayı hemen karşısındaki finansbank şubeden enpara hesabıma yatırdım. Sadece kimliğimi uzattım ve enpara hesabıma yatıralım dedim. Yine bir hafta önce Odea ya 120 bin elden yatırdım. Yaptığım işler gereği haftada en az iki kez elden para çekme ve yatırma durumu oluyor. Ayrıca teb aynı şube geçen yılda 30 bin için bu uygulamayı istemişti ve o zamanki md. yrd. sının gerek yok demesi ile halledilmişti. Zaten para yatırma dekontuna imza alıyorlar, bu parayı yatırdığıma dair.
    İnsanlara yapılan bu tür keyfi uygulamaları reddetmek, susmamak, kabullenmemek adına uğraştım. Elbetteki cebimde parayı çektiğim bankanın dekontu vardı. Hatta inatlaştıklarında dekontu gösterdim ve sadece ilkesel olarak keyfi tutumunuzu protesto için vermiyorum dedim. Neyse başınızı ağrıttım. Her mudi hakkını bilsin yeter. Bizler hırsız ve haydut değiliz, olamayız. Bu muameleleri yapmaları gerekenlere yapsalar gam yemem ama onları ayakta karşılıyorlar.

5.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Devlet bankaları niye sormuyor peki

Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
    Aynen, hiçbir banka sormuyor. hatta hepiniz biliyorsunuz ve işlem yapıyorsunuz.Enpara , Aktifbank gibi dijital bankalarda bırakın formdur, beyandır, telefonla milyonları yönlendirebiliyoruz. Aktifte talimatı watsap ile gönderiyordum.
    Ama insanlar nasıl yaşamak istediklerine karar veremedikleri için haklarını bilmiyor ya da uğraşmak istemiyorlar. En basit apartman yönetimi seçiminde bile toplantıya gelmeyenler, denetim raporunu sormayı akıl etmeyerek koridorların boyasını 1 saat tartışanlar oldukça daha çok işimiz var. Ünüversiteleri bölmeye, yurttaşlık bilincini silmeye devam. ( belki de TAMAM )

6. Bu arada T bank 32 gün alt- üst limit yok, %15,50 diye telefon etti.

7.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Bizler hırsız ve haydut değiliz, olamayız. Bu muameleleri yapmaları gerekenlere yapsalar gam yemem ama onları ayakta karşılıyorlar.
    1. "Kanunlar, büyük sineklerin delip geçtikleri ve küçüklerin yakalandıkları örümcek ağları gibidir." - Balzak

2. Diyojen, bir tapınağın görevlilerinin hazinedarlara ait bir kaseyi çalan birini götürdüklerini gördüğünde şöyle demiş: "Büyük hırsızlar küçük hırsızı yakalamış götürüyorlar."

Yani sözün özü, bir şeyin değiştiği yok. Her şey binlerce yıldır aynı...

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Gel sen de benim gibi dolara gec Sefim...
    %3.5 gunluk faize koy TEB'e.. para lazim oldukca bozdur bozdur harca
    Syg,
    Sayın Dudu,
    İyi akşamlar.Günlük %3.5 usd ,TEB'den size özel bir oran mı?
    Saygı ve sevgilerimle...

Sayfa 308/1006 İlkİlk ... 208258298306307308309310318358408808 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •