Sayfa 309/1006 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409809 ... SonSon
Arama sonucu : 8042 madde; 2,465 - 2,472 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - II

1.  Alıntı Originally Posted by Grand Yazıyı Oku
    Finansbank Günlükte 12.40 veriyor,
    Ancak paranın 7.500 lirasını boşta bırakıyor,
    250.000 Tl de 32 günlük hesaplarsanız faiz 12 ye düşüyor.
    İnsanlar da 12.40 aldığını sanıyor.
    bu sistem bana eni konu, ulu orta
    "Çakallık" gibi geliyor.
    ve sadece 45 gün için geçerli sonraki standart devam faizi de oldukça düşük,ing dışında tüm bankalar nerdeyse günlükte boşta para bırakıyor odeabanktayım ben %12 faiz ama 10 bin boşta kalıyor 11.75 aslında verilen oran.

2.  Alıntı Originally Posted by yorgun nihilist Yazıyı Oku
    ve sadece 45 gün için geçerli sonraki standart devam faizi de oldukça düşük,ing dışında tüm bankalar nerdeyse günlükte boşta para bırakıyor odeabanktayım ben %12 faiz ama 10 bin boşta kalıyor 11.75 aslında verilen oran.
    miktara göre değişir,

formülasyon şöyle,

(X-10k) %12
    ------- *
    X
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    sermayenin 1/10 oranında İlk dolara geçişim 6 tl dan 6.6 a çıktığında zirveden alarak oldu. 6.85 lik baraj çökünce 6.98 den ikinci 3/10 lik oranla alım yaptım. Daha sonra kalan 4/10 için 7.20 den birkaç kez almaya çalıştım. Başaramadım.

Şimdi bakıyorum da 4/10 luk payım en yüksek olan nkaloyda bile kalmış olsaydı 23 bin lira daha az param olacaktı.

MB nın faizi ani yüksek oranda artırırım şeklindeki tek silahı ile bu seyiyelere geldik.

Ancak TL de akşam rahat uyuyamıyorum.

Hükümet enflasyon garantili değil ama, DOLAR ENDEXLİ stopajsız uzun vadeli enstrüman çıkarmadığı sürece fazi 13 olmuş 16 olmuş hiçbir işe yaramaz.

İnsanlar 2 yıl önce yüzde 24 + enflasyon garantili faizde bile dolarlarını bozdurmadı.

Üstelik o dönemde Covid yoktu ve turizm geliri rekor seviye idi.

Hükümetin ekonomiyi kurtarma politikası deyince aklıma hep hocanın dikenli telle keçi yünü elde etme projesi geliyor nedense.
    Hocanin projesi bunların yanında peşin alışveriş gibi kalır..

4.  Alıntı Originally Posted by pronto Yazıyı Oku
    Hocanin projesi bunların yanında peşin alışveriş gibi kalır..
    Güldürdün. Allah seni de güldürsün.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

5. Hukuk dilinde buna "Gabin" deniliyor yanılmıyorsam. Başkalarının bilgisizliginden faydalanarak menfaat elde etmek.
     Alıntı Originally Posted by Grand Yazıyı Oku
    Finansbank Günlükte 12.40 veriyor,
    Ancak paranın 7.500 lirasını boşta bırakıyor,
    250.000 Tl de 32 günlük hesaplarsanız faiz 12 ye düşüyor.
    İnsanlar da 12.40 aldığını sanıyor.
    bu sistem bana eni konu, ulu orta
    "Çakallık" gibi geliyor.

6.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Sn. matac hukuk tarafını söyleyince aklıma geldi.

Asla hukukçu değilim, sadece espri olsun diye yazıyorum. Ama dolandırıcılık tanımı bu aşağıdaki, bir okuyun. Bankanın yaptığı şey bu tanıma uyuyor mu , uymuyor mu ? Ortada bir hile, aldatma var mı ? Bunun üzerinden menfaat sağlama var mı ? Senin parana %13 faiz vericez hanım teyze diyip, aslında %10 vermek var mı ?

5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 157-159. maddelerinde düzenlenen dolandırıcılık suçunda; hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişi cezalandırılmaktadır. Dolandırıcılık suçunun en önemli özelliği; suçun hileli davranışlarla işlenmesi ve failin bu hileli davranışlar neticesinde bir menfaat elde etmesidir.

Bu da olursa dolandırıcılık , ''nitelikli'' hale geliyormuş. Tasarrufu olan emekli bu boşta para bırakmanın sonuçlarını algılıyor mu ?

Mağdurun ayırt etme gücünün olmaması durumunda -mağdur, dolandırıcılık fiilini ve bunun sonuçlarını algılayamıyorsa-, dolandırıcılık suçunun daha fazla ceza verilmesini gerektiren nitelikli hali oluşur.
    Kılıfına şöyle uyduruyor, sözleşmenin kıyısına köşesine pasif bakiyeyi serpiştiriyor veya ilgili ürün sayfasının linkine yönlendirme yapıyor

7. ING bir yılım bu ay doluyor, en mantıklısı Fiba Kiraz Hesap gibi geldi bana 12,5'e hoşgeldin. EFT ücretsiz alternatif var mıdır? Aktifbank 2.5 aydır evrak gönderecek...

8. Burada boşu boşuna kendinizi üzüyorsunuz. Tek iyi tarafı ise bedava deşarj olabilmektir.

Tüm söylemlerde devlet , milletin hizmetindedir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir vb.............. Ama..........uygulamada ;
    Millet , devleti ( kamu diyorlar) beslemek zorundadır. Örnek; çalışırken sgk primi ödersin. Emekli olunca güvence olsun diye. Sonra kuralları yine kurumlar tek taraflı değiştirir. İlaç aldığında katkı payı adıyla ödeme yaparsın. Aslında bu yasal değildir. Ama itiraz et bakayım, başına neler gelecek.

Kamu çalışanına ( vali, kaymakam, müdür vb. ) hitap ederken sayın demek zorundasındır lakin aynı karşılığı millete kullanmazlar. Direkt isminle hitap ederler. Hatta azarlarlar. Sen azarladığında hakaretten hapis, o azarladığında nasihat sayılır.

Senin devlete borcun varsa faiz işler. Devletin sana borcu varsa faiz değil taksit işler.
    bankalar hakkında konuşmak ticari suçtur. Ama banka , seni kandırırsa '' sözleşmeyi okusaydınız '' olur.

Bu nedenle kafayı takmayın. Hak ettiğimiz şekilde yönetiliyoruz.

Sayfa 309/1006 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409809 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •