Sayfa 31/137 İlkİlk ... 2129303132334181131 ... SonSon
Arama sonucu : 1091 madde; 241 - 248 arası.

Konu: BRLSM - Birleşim Müh. Isıtma Soğutma Havalandırma San. Tic. A.Ş.

1. Bana göre borsada aslolan hikayedir. Güçlü hikayesi olan bir hisse, karını enflasyona göre katlıyor ise, halka açıklığı %50 altında ise(%50 üstü olan hisseleri almıyorum), bir de patronu güvenilir ise(buradaki patronları bilmiyorum açıkçası) o hisse dikkate değerdir.
    Yenilenebilir enerji sektörünün önü çok açık görünüyor. Geçen gün bir yere arsa bakmaya gittim, orada hiç tanımadığım birisi ile tanıştım. 600 dönüm arazisi varmış, araziye res yaptırma düşüncesi var. Buna benzer şekilde, İstanbul’da birçok yeni marka sitelerde yenilenebilir enerji panelleri görmeye başladım.
    Sektörde inanılmaz bir potansiyel var gibi görünüyor. Tabi burada rekabet de çok olacak ve işini en iyi ve verimli yapan şirketler pastadan en güzel payları alacak.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2. rekabet olacak bu doğrudur ama bence şu anda işler o kadar çok ki rekabet etmeye fırsatları bile yok...hem yurtiçi hem de yurtdışından ciddi talep var...zaten türkiye yenilenebilir enerjide dünyada 4. sırada...avrupaya yakınlığımız yenilenebilir enerji de avrupanın Çin e nazaran bizi tercih etmesine neden oluyor...

kısacası işler çok fazla..ama ileride rekabet olursa da bu işte uzmanlaşmış şirketler bir kaç adım önde olacaktır...geçmişte gesanda yorum yaparken olası bir rekabette gesanın avantajlarını sayıyordum..işte bileşimin de ges ile birlikte rekabet üstünlüğü oluştu...çünkü sadece ges yapmıyor ,binaların mekanik ve tesisat işlerini de yapıyor...bu işleri yapınca zaten otomatikman tamamlayıcı bir şekilde ges işi de ortaya çıkıyor...yani yaptıkları her işte ister istemez ges işi ihtiyacı da ortaya çıkıyor...firmalar da madem diğer işlerimizi de bileşim yapıyor o halde ges işimizi de o yapsın anlayışına giriyorlar...bu çalışma şekli bileşimi de daha rekabetçi kılıyor...

gesanda da elektrik işlerini yaparken ges işlerini de yapabiliyorlar..aynı zamanda ges için gerekli olan ürünleri de ürettikleri için rekabette avantajlı duruma geçiyorlar...

işte bu yüzden çalışma şekilleri yönünden gesana çok benzer diyorum...bu benzerlik sadece ges işi yapanlara göre rekabet üstünlüğü kuruyor...iş çeşitliği şirketi her zaman avantajlı kılar..şirketi daha esnek bir yapıya büründürür buda şirketin stresinin az olmasını sağlar..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. gesana ilk yorumlar yazdığımda enerji konjöktürünün tamamen değiştiğini ,petrol zengini suudi arabistanın bile çöllerine ges kurmaya çalıştığını söylüyordum...aradan henüz iki yıl geçmeden bu gün basına düşen haberlerden dünyanın petrol zengini ülkelerinden olan BAE nin ve suudi arabistanın türkiye ile yenilenebilir enerji konusunda işbirliği yapmakta olduğu haberleri geliyor...

biz bunları iki yıl önce anlatırken birileri gelip bizimle dalga geçiyordu...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4. Gesan benzeri şirket hatta daha ön planda ronasans alt yüklenici si kamu hastaneleri vb.islerde bunda neden olmasın tarih tekerrür den ibaret. Bugün ki aldığı iş japon santral enerji %100 iştiraki yeni bir bebek hisse ytd..

5. hikaye galiba birleşimde yeni başlıyor....şirket gesanvari bir yapıya büründü...ges işinden aldığı işler yüklü olmaya başladı...buda onu yenilenebilir enerji ligine taşıdı...güzel bir bilanço ile bu olay süslenirse süper olur..

6.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    hikaye galiba birleşimde yeni başlıyor....şirket gesanvari bir yapıya büründü...ges işinden aldığı işler yüklü olmaya başladı...buda onu yenilenebilir enerji ligine taşıdı...güzel bir bilanço ile bu olay süslenirse süper olur..
    ,,keko boşunamı sabah yeoları nevar neyok fıayata bakmadan verıp full oldum burada,,yeoda da yıl sonuna kadar mınımum yuzde yuz prım beklesemde buradakı hareket çok farklı olabılır..
    Burada yer alan paylaşımlar asla yatırım tavsiyesi değildir.Bu spk mevzuatına gore suç teşkil eder.Kişisel goruslerimdir.....Sadece beni bağlar...
    " Borsa baştan sona pişmanlıktır. Aldım pişmanım, sattım yine pişmanım."

7.  Alıntı Originally Posted by kwon3 Yazıyı Oku
    ,,keko boşunamı sabah yeoları nevar neyok fıayata bakmadan verıp full oldum burada,,yeoda da yıl sonuna kadar mınımum yuzde yuz prım beklesemde buradakı hareket çok farklı olabılır..
    burası çok çok ucuz kaldı...enerji ligindeki en uygun rasyoya sahip hissesi durumunda...brlsm de konjöktür tamamen değişti...bu değişim beraberinde ilginç fiyatlamalar getirebilir...açıkçası ben de merakla bekliyorum...kolay kolay bu hisseyi bırakmak istemiyorum...malum enerjilerde tutunacak çok az dalım var...

birinci dalım brlsm dir...bir diğeri de henüz embriyo safhasında olan kocaerdir.... yeotkte zaten çok minik bir sermayem var...oda beni kesmiyor...çıksa da düşse de pek umrumda olmuyor....

8. 760.000 bın lot bekleyen..534 emır..
    Burada yer alan paylaşımlar asla yatırım tavsiyesi değildir.Bu spk mevzuatına gore suç teşkil eder.Kişisel goruslerimdir.....Sadece beni bağlar...
    " Borsa baştan sona pişmanlıktır. Aldım pişmanım, sattım yine pişmanım."

Sayfa 31/137 İlkİlk ... 2129303132334181131 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •