Sayfa 313/1000 İlkİlk ... 213263303311312313314315323363413813 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 2,497 - 2,504 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by apocalyptica Yazıyı Oku
    Doları ihracatı arttırmak için yükseltmedik mi en azından Tansu Çiller döneminde devaluasyon sonrası ihracat artıyordu diye hatırlıyorum, şimdi dolar arttı, faiz yükü arttı, işsizlik arttı ama ülke için toplamda olumlu bir şey çıkmadı, şimdiye kadar görülmemiş eşi benzeri olmayan bir süreç yaşıyoruz bu da bize nasip oldu.
    Döviz değer artışı ancak Asya (Çin,Taiwan) veya teknoloji yoğun gelişmiş ülkelerde ihracatı arttırabilir diye düşünüyorum.

Türkiye gibi düşük katma değerli ve ihraç malları belirli kotalar ile sabitlenmiş ülkelerde ise ihracatı arttırmak ancak ve ancak ihracat yapılan ülkenin büyüme rakamı arttığında mümkün.
    Bu sürecin bu şekilde olduğu son 5 senede ihracattaki gelişmelerden teyid edildi. Avrupa büyüdü , Avrupa'ya olan ihracatımız arttı, Avrupa küçülüyor Avrupa'ya olan ihracatımız düşüyor. Denklem basit.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    varlık fonundaki varlıklar teminat gösterilerek borçlanma yapılacak, yapıldı ya da yapılıyor.. durum nedir bilmiyoruz şimdilik...

öte yandan hazinenin hesaplarında da tuhaflıklar var..

neyse çok da şaapmamak lazım bu saatten sonra...

evet, akbabalar kanat çırpmaya başladı sanki..duyuyor musunuz
    Varlık fonu kurulma amacı borç verenlere karşı varlıkları ipotek göstermektir. Şimdi alacaklılar şunu söylemiş olabilir biz satın alalım bu fonda ki bazı şirketleri derler mi?

Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    dogrudur , bekleyip gorelim..
    bu arada altin 230 ustune atamiyor diye 229.67 seviyesinden arbitraj yaptim dolar ile..
    sterlin 7.50 ye degerse onu da degerlendirecegim..ytd
    kaca kadar geri cekilir bu altin , terse bi arbitraj daha yapalim..
    5.55 /5.60 araligi ve 224 /225 uygun mu.?
    bir cukurdan cikmak istiyorsan yapacagin ilk sey kazmaktan vazgecmektir..

4.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Ustadım sizce en uygun politika nasıl olmalı...Yavaş gercekleşen devülasyon mu...Faizlerin yüksek tutulup doların görece değerli kalması mı...
    Enflasyonun 5 puan üzerinde faiz dengesi. (%5 reel faiz).

Enflasyonun %2-3 altında kalan bir kur değerlenmesi. (Son dengede kur artışı + DTH faizi enflasyonun çok hafif altında veya enflasyona denk olarak ayarlanabilir).

Bu denklem hem enflasyonun düşmesini hem de piyasada düşük faiz ortamında varlıklarını sürdüren zombi şirketlerin temizlenmesini sağlayacaktır. Evet bu bir acı reçetedir ama bence başka bir çıkış yolu yol.

Kur artışı ile Türkiye'de ihracatı arttırmak yapısal olarak bence mümkün değil. (yukarıdaki gönderide detaylı açıklamaya çalıştım).

O nedenle olmayacak bir dengeyi zorlamaya çalışmak hiçbir fayda elde etmeksizin sadece geniş halk kesimlerini fakirleştirecektir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Enflasyonun 5 puan üzerinde faiz dengesi. (%5 reel faiz).

Enflasyonun %2-3 altında kalan bir kur değerlenmesi. (Son dengede kur artışı + DTH faizi enflasyonun çok hafif altında veya enflasyona denk olarak ayarlanabilir).

Bu denklem hem enflasyonun düşmesini hem de piyasada düşük faiz ortamında varlıklarını sürdüren zombi şirketlerin temizlenmesini sağlayacaktır. Evet bu bir acı reçetedir ama bence başka bir çıkış yolu yol.

Kur artışı ile Türkiye'de ihracatı arttırmak yapısal olarak bence mümkün değil. (yukarıdaki gönderide detaylı açıklamaya çalıştım).

O nedenle olmayacak bir dengeyi zorlamaya çalışmak hiçbir fayda elde etmeksizin sadece geniş halk kesimlerini fakirleştirecektir.
    agustos/eylul 2019 araligi dolar / tl tahmin fiyatim: 7.80..
    sadece enf verisi ile bu tahmini yapiyorum..ytd
    bir cukurdan cikmak istiyorsan yapacagin ilk sey kazmaktan vazgecmektir..

6.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    üstat bu sene mb nın faiz indirimi yapmaması en hayırlısı gibi gözüküyor ancak mevduat faizinin düşmesi için yapılan katakulli işler doların seyrüseferi ile ilgili soru işaretleri uyandırıyor ! söylediğine yüzde 100 katılıyorum düşük faiz inadı 250 milyar tl lik kgf paketi gibi hamleler zombileri canlandırmak için yapıldı ancak şu anda böyle bir lüksümüz kalmadı ! dediğin gibi sağlam alt yapısı olan şirketlerin ayakta kalması gerekiyor
    Mevduat başlığında dün paylaşmıştım. İpin ucu kaçarsa olacaklar bundan farklı değil.

7. Yüksek enflasyon TL'ye güveni azaltırken %50'den fazla mevduatın Yabancı Para olması dolarizasyon sorununu gündeme getiriyor

https://tr.investing.com/news/forex-...tiriyor-560573

8.  Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    agustos/eylul 2019 araligi dolar / tl tahmin fiyatim: 7.80..
    sadece enf verisi ile bu tahmini yapiyorum..ytd
    Eğer enflasyon verisine göre tahmin yaparsak, 1 yıl önce USD=3.8TL idi. Resmi enflasyon ile 3.8x1.20=4.56 olmalıydı.

Ama bence böyle bir denge yok. Dengesiz politikalar sonucunda bir sene döviz enflasyonun %15-20 üstünde kalırken bir sene çok altında kalabiliyor.

Bu durumu sağlayan dengesiz para politikalarının ta kendisidir. Politik baskı ile erken faiz indirmek, daha sonra sonuçları ile yüzleşince aşırı faize yüklenmek işte bunlar dengeyi bozuyor.

Halk ta bozulmuş bu dengeyi gördüğü için uzun vadeli olarak dövize yöneliyor. Zira bir sene enflasyona ezilse de dengesiz ve plansız politikalar devam edeceği için takip eden senelerde bu durum ciddi anlamda tersine dönüyor.

Türkiye'deki dolarizasyonun asıl sebebi bence bu.

Sayfa 313/1000 İlkİlk ... 213263303311312313314315323363413813 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •