Originally Posted by
dravdan
Mevcut olarak TL de olan bir kaynağı, TL KKM mi yapmalı?
DDKKM mi yapmalı? (Bankadan USD alınmayacak. Döviz bürosundan USD alıp yatırılacak bankaya)
Deyim yerinde ise, hangisi fiyat/performans açısından mantıklı.
Ben de bu soruyu çok sordum kendime... KKM den yürümeye karar verdim.. Dolarda kalıp yükselişte sonra mevduata dönme fikrini çok ciddi düşünmüştüm ama biz mevduatçıyız malum.. Makaslar ve belirsizlikler zoraki KKM ye itti beni..

Originally Posted by
Antikapitalistt
Ne yapalım hocam? Cidden soruyorum herkesin kafası karışık.. Ben niye yapacağımı söyleyeyim..
Dolar alsam makas 1 lira civarı.. Pazarlıkla belki 90 kuruş.. Binde 2 vergi.. -%4,5 ile başladım işe.. DDKKM yapayım hadi.. . Ön primi verdi hadi %20 olsun.. Oldu %15,5.. Doları 20.60 dan aldım 25 lira oldu.. Satsam yine 1 lira altı.. 24 lira.. 24 -20.60= 3,4 lira.. O da %16,5 kar yapar.. Topla ikisini.. %16,5 + %15,5÷4 = %20,37...
KKM de %8.75 garanti.. Dolar aynı yükselişi yapsa 19.50 den alıp dolarını 25 liraya geldiğinde 23.90 dan sattığını farz edelim.. 23.90 - 19.50 = 4.4 lira.. O da %22,5 net kâr..
Dolar almak ne kadar mantıklı 🤔 Bilemedim..
Ki 9 Ağustos vade olacak.. Seçim bitti.. Adam törendi vs idi 2 haftada oturdu koltuğa.. Oldu Haziran.. Bakanları vs seçti atadı.. 2 hafta daha.. İkinci tura kalsa olacak Temmuz.. 2 Haftada merkez Bankası başkanı vs atadı.. E adam koltuğa oturduğu gün anında işe mi başlıcak.. Önce bir ne devraldık ona bakıcak ondan sonra adımları atacak.. Oldu mu sana Temmuz sonu Ağustos başı..
Ha seçimden sonra faizler belki %40 olur ama onlar da %5 stopajlı.. Şimdi bağlasam minimum 32 gün %35(neti 33.25).. Olacak Haziran 12.. Bağladım %40(neti %38) dan, fazi daha da artacak diye 32 gün yine .. Oldu Temmuz 15.. Hadi o zaman da %45(neti 42.75) den bağla.. Eline geçen net % %9.5...
Hadi söyleyin yoldaşlar.. Hangisi mantıklı??
Paylaşımlarım yatırımla uzaktan yakından ilgili değildir. Tamamen kendi şahsi görüşümdür, kimse buna göre hareket etmesin.
Yer İmleri