Sayfa 318/1000 İlkİlk ... 218268308316317318319320328368418818 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 2,537 - 2,544 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Stok varsa bence avantaj

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Aldığım paraya baktım, ödediğim paraya baktım yıllık yüzde 12 fazladan para ödüyorum. En basit ifadeyle. Böyle hesaplarda bakkal gibi sade düşünmeyi severim.

Devletin beklediği enflasyondan bile düşük ki beklenen enflasyon üzerine çok şey düşünüyoruz hepimiz .

Ama faizi ekleyince dolar maliyeti 7.2 oldu , böyle düşününce de canım sıkılıyor. Zirvesinden dolar almış sayıyorum vade 3 yıl. Mukadderat

2.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Esas mesele bu niyet ne
    Bilebilsek niyeti sonrası kolay.
    Sanki dolarda olmakta tehlikeli bir hale geliyor.İnsanlar niçin dolara yönlendilir ki?

Herkesi dolara doğru sürüyorlar adeta mezbahaya yönlendiriyorlar. Yada başa çıkamiyorlar koyverdiler
    bir halt olacağı yok.

Guneysu reha gayayı hasta etmiş
    bir halt olacağı yok.

5. Güzel sorular var bu akşam 🙂

Alıntı Originally Posted by proleter Yazıyı Oku
    dolarizasyoncular birşey soracağım.

5.ağustos.2018 de 5.28 olan dolar 3 gün içerisinde 8.ağustos.2018 de nasıl 7.24 gördü ?

yani rahip evinde oturuyordu karısıyla sadece koşuya gezmeye çıkamıyordu bunun içinmiydi dinamik tam nasıl oluştu. trump demir çeliğe vergi koymuştu ama halen duruyor. oradaki 3 gün içerisindeki hadise neydi aydınlatabilir misiniz ?
    cok cesitli sebepleri mevcut..
    guc gosterisinden tut , nereye kadar gidecek bi boylarini olcelim, benim vatandasimi tutamazsindan abd secimleri , viop , kayit disi para, suru psikolojisi , tepeden mal kilitleme, fon cikisi, fon girisi, suriye, esad, akdenizdeki dogalgaz , faiz lobisi (600 baz puan olmasaydi, su an 10 tl idi) yillarin sikismasi, ic politika, konsolide icin bulunmaz nimet, dij gujlerr, betonermeye gomulen para ve mb nin beceriksizligi..
    kim s. papaz brunsonu yani kisaca..
    bir cukurdan cikmak istiyorsan yapacagin ilk sey kazmaktan vazgecmektir..

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bilebilsek niyeti sonrası kolay.
    Sanki dolarda olmakta tehlikeli bir hale geliyor.İnsanlar niçin dolara yönlendilir ki?
    Güvensizlik duygusu önemli rol oynuyor. Türkiye'de ithal bağımlılığı dolayısıyla bir çok malın fiyatı dolara endeksli. Doların olursa bir çok ürünün fiyatını uzun vadeli sabitlemiş oluyorsun. Bu belirsizlik ortamında az bir şey midir bu?

Ben Türkiye'nin bugünkü durumunu 2000 yılının sonlarına benzetiyorum. Piyasalarda bir huzursuzluk var ama bir türlü patlamaya dönüşmüyor. Bu patlama için anayasa fırlatılması olayı katalizör oldu. Yani diyeceğim toplum anayasanın fırlatılması benzeri bir patlamayı bekliyor, bunu hissettiğinden dövize yatırım yaparak kendini sigortalıyor.

Milletin elindeki dolarların başına kötü bir şey gelmez en fazla % 1-2 oranında varlık vergisi salarlar, daha ötesi bir aksiyon Türkiye'nin dış dünya ile ticaretini sıfırlayacak gelişmelere yol açar. Bu Türkiye açısından intihardır, kimse buna cesaret edemez.
    Son düzenleme : ekfuture; 14-03-2019 saat: 23:17.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

8.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Güvensizlik duygusu önemli rol oynuyor. Türkiye'de ithal bağımlılığı dolayısıyla bir çok malın fiyatı dolara endeksli. Doların olursa bir çok ürünün fiyatını uzun vadeli sabitlemiş oluyorsun. Bu belirsizlik ortamında az bir şey midir bu?

Ben Türkiye'nin bugünkü durumunu 2000 yılının sonlarına benzetiyorum. Piyasalarda bir huzursuzluk var ama bir türlü patlamaya dönüşmüyor. Bu patlama için anayasa fırlatılması olayı katalizör oldu. Yani diyeceğim toplum anayasanın fırlatılması benzeri bir patlamayı bekliyor, bunu hissettiğinden dövize yatırım yaparak sigortalıyor.

Milletin elindeki dolarların başına kötü bir şey gelmez ebn fazla % 1-2 oranında varlık vergisi salarlar, daha ötesi bir aksiyon Türkiye'nin dış dünya ile ticaretini sıfırlayacak gelişmelere yol açar. Bu Türkiye açısından intihardır, kimse buna cesaret edemez.
    Klasik mevduatçı adamı bile dolara itiyorsanız ben bundan şüphe ediyorum.Halbuki tam tersini yapmak lazım doları olanı mevduata ikna etmek gerekirken son zamanlarda ısrarla mevduatçıyı dolara iteliyorlar.

Sayfa 318/1000 İlkİlk ... 218268308316317318319320328368418818 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •