Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Bu bey de ecilc uzmanı.
https://twitter.com/ozkanozubek/with_replies
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Kartal'daki inşaat alanını ( terklerden sonrasını) hesaplayamadım. Metrekare satış fiyatını tahmin etmek biraz daha kolay olabilir. Maliyet hesaplamak da zor değil.
Satışı asgari 2-3 bin dolar/m2 gibi düşündüm. Üstü açık. Ormanada'da metrekare fiyatını 3-4 bin dolardan başlattılar, Kartal'daki fiyatlar yabancıları düşündüğümüzde rayici buralardan başlar.
Sn Bezgin veya Sn Gazmanbaba belki inşaat alanınını hesaplamış veya hesaplatmıştır.
Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.
Bu paylaşımıı yinelemek istedim. Çünkü bunca yıl biz zaten bu hissenin taşıdığı potansiyeli burada yazdık durduk. Bu potansiyeli vurgulayan paylaşımlar güzel de, bu paylaşımda belirtildiği gibi patron bütün o gelişmeleri göğsünde yumuşatıyor ve bütün beklentileri söndürüyor. Yukarıdaki 3 ana strateji çer.evesinde. Bu değişecek mi. Yoksa burada yazan arkadaşların yazdıklarına tabi ki katılıyorum. Ama öyle düşük fiyatlardayız ki, bahsettiğiniz fiyatlara gelse bile dolar bazında hala çırak çıkmış olacağız.
Bizi şimdi umutlandıran ne, niye iyimseriz. Ha her zaman bu sene o sene diyoruz ya, gerçekten denk gelir onu bilemem. Ben bu adamlara güvenmiyorum. Her pisliği yaparlar. Evet hisse çok şeylere gebe ama karşımızda KY düşmanı adamlar var. Ancak onların çıkarları da hisse fiyatının yükselmesini gerektiriyorsa yükselir hisse fiyatı.
Haklısın ama bir de şöyle düşün. Bugün İlac ve Yatırım Holding hisselerinin halka açık kısımlarının toplam değeri 150 milyon dolar kadar. Sayın BE ve Sayın FE küçük düşünmeye devam ettikleri için bu iki şirket kağıt üstünde bile olsa holding'in yarısına ortaklar.
Ayazağa ve Kartal'da çok büyük projelerden söz ediliyor olmaya başlamışken, Esan kendi kulvarında koşarken, topluluk yılda 250 milyon Euro yatırım yapacak güce erişmişken sırf bu iki patron küçük düşünmeye devam ettikleri için iki şirket ayaklarına dolanmaya devam ediyor. Diyelim ki bu şirketlere ödenen bedelleri artırdı, halka açık kısımlar için 150 milyon dolar değil de 300 milyon dolar ödedi. Bu tutar da holding'in bir yılda yarattığı favök karı kadar belki de altındadır.
Dolayısıyla aklı başında davranma sırası bu değerin en çok farkında olanlardadır.
Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.
Bu bahsettiğiniz hala küçük düşünme. Ben 11 yıl önce 1.05 usd ye aldım. Şu anda hisse 65 cent. 1.3 dolar yaparlar diyorsunuz. Bir çok k.y 1.1 1.2 civarında mal aldılar 2 yıl önce. Perişan oldular. Doların kendi enflasyonunu hesaba katarsak dünyada adamlar kendi alım güçlerini bile geri alamamış olacaklar. Bu hissenin muadilleri uçmuş, ev piyasası uçmuş. Şimdi parasını dolar bazında geri alsa ne olur. Onu da lütfedip verirlerse.
Bu noktada şu açıklama elzemdir. Bu hisseyi şimdi alanlar için yani maliyeti 65 cent olanlar için 1.3 olursa orta vadede mü,thiş bir kazançtır. 1 usd de çok iyi bir fiyattır, 90 centte hatta 80 centte iyi fiyattır. Ama 1 usd civarından alıp yıllarca taşıyanlar için bu gelişmeler bir hiçtir. Bu ayrımı yapalım. Herkes kendi riskini kendi yönetir. Benim sözlerim bu hissede parası pula dönen benim durumumda olanlar içindir. Zaten ağırlıklı mal taşıyanlar benim durumumdadır. Yeni alanlar 65 cent maliyetliler benim sözlerimi dikkate almasınlar. Onlara değil sözlerim.
Yer İmleri