Sayfa 318/600 İlkİlk ... 218268308316317318319320328368418 ... SonSon
Arama sonucu : 4795 madde; 2,537 - 2,544 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

1. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

2. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3. Kartal'daki inşaat alanını ( terklerden sonrasını) hesaplayamadım. Metrekare satış fiyatını tahmin etmek biraz daha kolay olabilir. Maliyet hesaplamak da zor değil.
    Satışı asgari 2-3 bin dolar/m2 gibi düşündüm. Üstü açık. Ormanada'da metrekare fiyatını 3-4 bin dolardan başlattılar, Kartal'daki fiyatlar yabancıları düşündüğümüzde rayici buralardan başlar.

Sn Bezgin veya Sn Gazmanbaba belki inşaat alanınını hesaplamış veya hesaplatmıştır.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

4.  Alıntı Originally Posted by bezginbekir Yazıyı Oku
    Bizimki değerleme yapıyor, burada bir yanlış anlaşılma var. Evet uyduruk ve düşük değerli gösteriyor. Ama işin ilginci o düşük değerli değerleme bile bilançoda yer almıyor. Mesela Kanyonun AVM nin % 50 si ve Kanyon ofisin % 100 üne sahip ilaç. onu 16 yıl önceki tl fiyatından görüyoruz bilanço da. Yetmedi ondan da amorti düşüyorlar atıyorum yarısını. O rakan gözüküyor. Yaptığı uyduruk değerleme bile değil. Ayazağa arsası 76 dönüm. 52 dönümü bilançoda çok komik bir rakamla orada. Kalan 24 dönüm alındığı tarihteki tl bazlı fiyatından gözüküyor. Silivri arsası aynı şekil. Monrol ve Vitra karo da farklı değil. Vitra ya 90 milyon dolar verdi bugüne kadar % 25 ine, monrole 80 milyon dolar sonuç yok.

Bu yeniden değerleme yapmamlarının nedeni, yapsalar ilacın defter değeri çok yükselecek. şimdi 11 tl, onu bile fiyatlamayan bu adam 35 tl defter değerini nasıl fiyatlayacak. PD/DD düşmesin diye asla yeniden değerleme yapmıyor.

İkincisi ilacın konsolide bikançosuna holdinginten düşen Kar payını koymayınca Kar rakamı düşük tutıluyor. Böylece Fiyat kazanç oranı dışarıdan bir yatırımcı için cazip halden çıkartılıyor.

Patronun tahtada mutlak hakimiyeti var. Özellikle robot uygulamalarından sonra tahta demirden bir elle yönetilip fiyatlanıyor. Özellikle küçük kardeş bu işi hobi yapmış durumda anlaşıldığı kadarıyla.

Durumumuz budur. Hisse kıymetli mi evet. Bize yediriler mi bilmiyorum. Ben bekliyorum. Bu adamların sırrı şu en büyük haksızlıkları büyük bir kibir ve kendilerinden emin şekilde yapıyorlar ki, herkes umudu kesiyor. Gidin piyasanın eskisi bir profesyonelle görüşün gizli kalmak koşuluyla size uzak durun derler zaten.

Bütün gelişmeletri sakladılar, fiyatlandırmadılar. Bakalım hiç değilse bir bölümü bu sene fiyata yansıyacak mı?
    Bu paylaşımıı yinelemek istedim. Çünkü bunca yıl biz zaten bu hissenin taşıdığı potansiyeli burada yazdık durduk. Bu potansiyeli vurgulayan paylaşımlar güzel de, bu paylaşımda belirtildiği gibi patron bütün o gelişmeleri göğsünde yumuşatıyor ve bütün beklentileri söndürüyor. Yukarıdaki 3 ana strateji çer.evesinde. Bu değişecek mi. Yoksa burada yazan arkadaşların yazdıklarına tabi ki katılıyorum. Ama öyle düşük fiyatlardayız ki, bahsettiğiniz fiyatlara gelse bile dolar bazında hala çırak çıkmış olacağız.
    Bizi şimdi umutlandıran ne, niye iyimseriz. Ha her zaman bu sene o sene diyoruz ya, gerçekten denk gelir onu bilemem. Ben bu adamlara güvenmiyorum. Her pisliği yaparlar. Evet hisse çok şeylere gebe ama karşımızda KY düşmanı adamlar var. Ancak onların çıkarları da hisse fiyatının yükselmesini gerektiriyorsa yükselir hisse fiyatı.

5.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Kartal'daki inşaat alanını ( terklerden sonrasını) hesaplayamadım. Metrekare satış fiyatını tahmin etmek biraz daha kolay olabilir. Maliyet hesaplamak da zor değil.
    Satışı asgari 2-3 bin dolar/m2 gibi düşündüm. Üstü açık. Ormanada'da metrekare fiyatını 3-4 bin dolardan başlattılar, Kartal'daki fiyatlar yabancıları düşündüğümüzde rayici buralardan başlar.

Sn Bezgin veya Sn Gazmanbaba belki inşaat alanınını hesaplamış veya hesaplatmıştır.
    1 milyon metrekare inşaat diye bahsediyorlardı yıllar önce. Teknik konulara vakıf arkadaşlar daha iyi yorum yapabilirler. Bizimki afaki kalır. Çünkü bu işlerde sadece emsal değer değil aynı zamanda ek olarak kot altı alanlar vs gibi faktörler yer alıyor.

6. Haklısın ama bir de şöyle düşün. Bugün İlac ve Yatırım Holding hisselerinin halka açık kısımlarının toplam değeri 150 milyon dolar kadar. Sayın BE ve Sayın FE küçük düşünmeye devam ettikleri için bu iki şirket kağıt üstünde bile olsa holding'in yarısına ortaklar.

Ayazağa ve Kartal'da çok büyük projelerden söz ediliyor olmaya başlamışken, Esan kendi kulvarında koşarken, topluluk yılda 250 milyon Euro yatırım yapacak güce erişmişken sırf bu iki patron küçük düşünmeye devam ettikleri için iki şirket ayaklarına dolanmaya devam ediyor. Diyelim ki bu şirketlere ödenen bedelleri artırdı, halka açık kısımlar için 150 milyon dolar değil de 300 milyon dolar ödedi. Bu tutar da holding'in bir yılda yarattığı favök karı kadar belki de altındadır.

Dolayısıyla aklı başında davranma sırası bu değerin en çok farkında olanlardadır.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

7. Bu bahsettiğiniz hala küçük düşünme. Ben 11 yıl önce 1.05 usd ye aldım. Şu anda hisse 65 cent. 1.3 dolar yaparlar diyorsunuz. Bir çok k.y 1.1 1.2 civarında mal aldılar 2 yıl önce. Perişan oldular. Doların kendi enflasyonunu hesaba katarsak dünyada adamlar kendi alım güçlerini bile geri alamamış olacaklar. Bu hissenin muadilleri uçmuş, ev piyasası uçmuş. Şimdi parasını dolar bazında geri alsa ne olur. Onu da lütfedip verirlerse.

8. Bu noktada şu açıklama elzemdir. Bu hisseyi şimdi alanlar için yani maliyeti 65 cent olanlar için 1.3 olursa orta vadede mü,thiş bir kazançtır. 1 usd de çok iyi bir fiyattır, 90 centte hatta 80 centte iyi fiyattır. Ama 1 usd civarından alıp yıllarca taşıyanlar için bu gelişmeler bir hiçtir. Bu ayrımı yapalım. Herkes kendi riskini kendi yönetir. Benim sözlerim bu hissede parası pula dönen benim durumumda olanlar içindir. Zaten ağırlıklı mal taşıyanlar benim durumumdadır. Yeni alanlar 65 cent maliyetliler benim sözlerimi dikkate almasınlar. Onlara değil sözlerim.

Sayfa 318/600 İlkİlk ... 218268308316317318319320328368418 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •