Sayfa 32/195 İlkİlk ... 2230313233344282132 ... SonSon
Arama sonucu : 1559 madde; 249 - 256 arası.

Konu: Mevduat faizimi yoksa Para piyasası fonu mu

1.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Hocam neyin hesabını yapıyorsun....arkadaş yanlış bişey söyledi, yanlışı dogrulamaya mı calışıyorsun.. : D
    Yanlış Olan Bir şey Yok Anlayan Anladı...

2.  Alıntı Originally Posted by t.axaray Yazıyı Oku
    Karıyla alıyorum yazınca başka senaryolar kuramıyorum...Yoksa şöyle diyeceğim......

hesabımda 4 tane var ve elimde de 1 tanelik boşta para var....Boşta kalmasını istemiyorum...Bu fon minimum 4 tane alınıyor ya....elimdekilerden 3 tanesini satıp boştaki parayı katıp 4 tane olarak geri alıyorum.. 5 tane oluyor...

İlahi Sn.NewsTR......sınavlardaki sorular cevaplar gibi oldu....İlkokul yıllarıma döndüm...
    Evet söylediğiniz şekile benzer bir olay söyledim, stopaj ve fon artışı hesaplayarak güncel Fiyatdan 1 fon alacak şekile gelince kar durumu satıp tekrar alıyorum dedim.

Alıntı Originally Posted by Kartal Yazıyı Oku
    "o da aylık net 1.737 ye gelir.

bunun yıllık bileşiği 22.955 e gelir."

Buradaki hesabı anlamadım. 1.737 den 22.955 bileşik nasıl bulunuyor ?
    100 tl yi baz alırsak 1.ay 101.737 oluyor...2.ay 101.737 yi baz alıp %1.737 sini alıyorsun bu böyle devam ediyor 12 ay boyunca bileşik böyle hesaplanıyor
    Yazın Arsa... Kışın Borsa

Alıntı Originally Posted by t.axaray Yazıyı Oku
    100 tl yi baz alırsak 1.ay 101.737 oluyor...2.ay 101.737 yi baz alıp %1.737 sini alıyorsun bu böyle devam ediyor 12 ay boyunca bileşik böyle hesaplanıyor

Bu böylede..... bizim fonda sabit bir aylık faiz oranı olmadığı için böyle bir hesaplama olmaz....

Aldığınız fon fiyatı ve 1 ay sonra veya 1 yıl sonra sattığınız fiyat arasındaki fark düz oranı gösterir ...bileşik olayı diye bir şey yoktur....

7.  Alıntı Originally Posted by t.axaray Yazıyı Oku
    Aldığınız fon fiyatı ve 1 ay sonra veya 1 yıl sonra sattığınız fiyat arasındaki fark düz oranı gösterir ...bileşik olayı diye bir şey yoktur....
    Doğru tabi... Aklıma gelmişken, bizim kıyas için yaptığımız hesapta mevduat stopaj oranını %15 yerine %12 almamız lazım, yıllık vadeli hesapta stopaj %12'ye düşüyor.

8.  Alıntı Originally Posted by Kartal Yazıyı Oku
    "o da aylık net 1.737 ye gelir.

bunun yıllık bileşiği 22.955 e gelir."

Buradaki hesabı anlamadım. 1.737 den 22.955 bileşik nasıl bulunuyor ?
    Fonda bileşik faiz getirisi yoktur. Fon basit faiz getiri şekliyle hesaplanması gerekir. Yani aldığınız fon sayısı kadar getiri elde edersiniz. Bileşik getiri ise bakiye ve dönem sayısı ile orantılıdır. Paranızı mevduata bağlarsanız bakiyeniz üzeriden eğer aylık bağlarsanız 11.5 dönem faiz getirisi elde edersiniz. Buda size bileşik bir getiri sunar. Söz gelimi faizlerin sabit kaldığını varsayalım ve 22 olsun sabit faiz. Yaklaşık +2 faiz anlamına gelir 11.5 kez aynı faiz oranından bağlamak.

Sayfa 32/195 İlkİlk ... 2230313233344282132 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •