Sayfa 32/106 İlkİlk ... 2230313233344282 ... SonSon
Arama sonucu : 847 madde; 249 - 256 arası.

Konu: Temettu Etkisizligi

1.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Osman bey,
    Hatamı kabul ettim zaten. Tartışmayı siz kazandınız. Daha ne diyeyim.

Ama topik okurları müsade edinde farklı fikirde dinleme haklarını kullansınlar. Aynen dediğiniz gibi birisinin bir şey diyor olması onun dediğinin %100 doğru olduğu anlamına gelmez. Yazışma dilinde ifadeler yerini tam bulmuyor. O yüzden isteyenleri aşağıdaki linkleri izlemeye davet ediyorum.
    https://youtu.be/hn892bS34Dc
    https://youtu.be/AGq1s93IJpg
    https://youtu.be/MF78hqv4Xzo

SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Sn Ctugrul bey, mesele sen kazandın ben kazandım meselesi değil. Ben de ilk başlarda sizler gibi düşünüyordum. Çünkü yoğun bir kampanya var temettü ile ilgili. Matematiksel bakınca olaya gerçek anlaşılıyor. Ama bendeki hisseler de hep temettü hissesi. :D Aslolan portföy değerimiz olduğuna göre, benim para yatırdığım hisse örneğin yılda %45 kazandırsın da bunu ister temettü vererek yapsın ister vermesin, ister bedelsiz versin sorun değil. Bizler paramıza bakarız. Geçen yıl bu zaman portföy değerim 100 liraydı şimdi enflasyondan çok kazanmış mıyım? 125 olmuş mu veya 150 olabilmiş mi? Aslolan hem şirketler hem ky için kar etmektir. Yoksa ben çok mu meraklıyım x hissesini alıp aylarca yıllarca beklemeye?

Temettünün gerçekte ne olduğunu kafamızda iyice bir oturtalım da sonra hep beraber yine temettü hisseleri alalım sıkıntı yok. Tek sorun, aldığımız ve bize para kazandıran hisselerin kazandırma nedeninin temettü vermesi olmadığını bilelim.

2. videolarla ilgili kafasına takılan varsa erhan arif unver boyle demiş buna ne diyorsun diyen varsa yazsın cevaplamaya hazırım.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3. Erhan Bey ;

210 nolu iletinizdeki net kar olayını biraz açabilir misin ?

4.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Erhan Bey ;

210 nolu iletinizdeki net kar olayını biraz açabilir misin ?
    hay hay efendim.

Normalde ortalama her 3 ayda bir acıklanan bilancoda ortalamda hep 30,000 TL kar yayınlayan bir şirket.

atıyorum 3. çeyrek bilancosunda biraz işler kötü gidiyor açıklnan bilancoda kar 8,000 TL oluyor.

4. çeyrek tekrar bilanco geliyor şirket normale dönmüş oluyor ve yine 30,000 TL kar ediyor.

Yüzdesine bakalım oranına %375 bir kar var değil mi.

oransal olarak artış devasa fakat şirket zaten ortalama edilen bir karı etti bir öneki dönem düşük acıklayınca bu dönem sankı oransal olarka devasa kar etmiş yanılgısına yol açıyor.

Aynı şekilde onu kastetederek sisteme girdiğimiz oransal analizlerde bist tümde aldıgı bazı şirketleri bunun gibi şirketleri seçmekte. yani karları istikrarlı gitmeyen zigzaglı giden bilancoları baz alıyor.

cunku oran analizine göre oranları bu sekılde cıkıyor.

BU yuzdn aynı bilancoyu acıklamış ikiz bir şirketle karşılaştırmalar yapmalıyız. Hiçbirzaman rasyonel bir analiz yapamayacağız. çunku iki tane ikiz karı eden aynı bılancoya sahip 2 tane şirket yok. 2 tane ikiz şirket varmış gibi düşünmeden bu mantalıteyı oturtamayız.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

5. Bu sorunun 3 çözümü var :

1- hisse seçim kriterini oluştururken, önceki dönemler için kar artış/düşüş oranı belirlenebilir Ör. önceki 3 dönem en az %10 kar artışı olanlar vb.
    2- bu tip oynak hisseleri analizinizden çıkarabilirsiniz..

Bu özellikler profesional da var.

3- ya da şunu yapabilirsiniz : bir üst sınır belirleyebilirsiniz...Seçtiğiniz temlkriterin hemen yanında mi./max değer girebileceğiniz alan var, buraya max. değer belirleyip girebilirsiniz.

Ama asıl çözüm 1. şıktaki...

6. Erhan Bey,

bi bakar mısın? (yıla ve kullandığı programa dikkat...)

http://www.tekniktrader.com/2014/05/...-diyorsun.html

7. sayfada gönderi yok.

8. Tıkladığın linkte sağda BLOG ARŞİVİ....2014.....3 MAYIS TARİHLİ GÖNDERİ...

bir link bile kopyalayamıyorum öfff ki ne öfff...

Sayfa 32/106 İlkİlk ... 2230313233344282 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •