Originally Posted by
human01
BES e gelince , bes i yönetenler fonlarda kafalarına göre portföy oluşturuyorlar.....müdahale edemiyorsunuz..hisse fonlarında istemediğim hisseler var...ne den onların seçtiklerini alayım ki? 6 ay önce iş gurubundan işctr 'yi alsaydım şimdi en az %50 zarardaydım..şimdi ise direk satın aldım...mantıklı değil? Hem istemediğim hisseleri alacaklar hemde yıllık %3 lere varan komisyon ödeyecem öylemi? asla...
Piyasadaki her yatırımcı "Bugün piyasa oyuncuları bankaları defter değerinin yarısından daha az fiyatla neden fiyatlıyor" sorusunu sormak ve ona göre karar vermek durumundadır...Bir taraftan olası bir emlak kriziyle eriyip gitme ihtimali olan sermayeler, diğer taraftan HALKB'ye gelecek ve sonrasında tüm bankalara sirayet etme potansiyeli taşıyan swift kanallarının kapanması riski...Ve bütün bunlara rağmen bir banka hissesi almak ?...
Bu, BES yatırımcısının risk anlayışı değildir abi, kimse kusura bakmasın...Burası az ama öz, getirisi devlet garantisinde olan yatırımcılara ait bir yatırım alanı...Bu riskler bizi bozar abi, ve bunun bir sonu yok...Daha fazla risk arayanlar da çıkabilir; onlara viop'u, kumar sevdası olanlara da forex'i göstermekten başka seçenek yok netekim...Kişisel bir cevap gibi de algılanmasın bu son yazdıklarım genele hitaben yazdım...
Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...
Yer İmleri