Sayfa 32/492 İlkİlk ... 2230313233344282132 ... SonSon
Arama sonucu : 3936 madde; 249 - 256 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
    dolar ve altın şu anda ençok getiri sunan esntrümanlar, son bir kaç yıl böyleydi,muhtemelende önümüzdeki 1-2 yılda böyle olacak...ama geçmişe bakarsanız dolarında altınında yerinde saydığını görürsünüz....mesele sabredebilmekte......yapabilseydim dolarda ve altında da trade etmek isterdim..ama beceremem...viop ta da olabilirdi..ama malesef bu konuda cahilim..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
    BES e gelince , bes i yönetenler fonlarda kafalarına göre portföy oluşturuyorlar.....müdahale edemiyorsunuz..hisse fonlarında istemediğim hisseler var...ne den onların seçtiklerini alayım ki? 6 ay önce iş gurubundan işctr 'yi alsaydım şimdi en az %50 zarardaydım..şimdi ise direk satın aldım...mantıklı değil? Hem istemediğim hisseleri alacaklar hemde yıllık %3 lere varan komisyon ödeyecem öylemi? asla...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
    bizim yatırımcıların en büyük hatası ülke ekonomisi ile hisse yatırımını değerlendirmek.....ama hep ibre borsaya işledi..eninde sonunda böyle oldu....2001 de herkes öldük bittik diyordu..ekonomi bitti kriz var diye bas bas bağırıyordu...2001 den sonra hisselerin 2006 a kadarki seyri malum 7 bin olan bist 47 bini gördü....herkes 3-5 ayda para kazanma derdin...halbiki çoğu zaman 2-3 yılda dahi zararzda oturmak mümkün..

4.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    BES e gelince , bes i yönetenler fonlarda kafalarına göre portföy oluşturuyorlar.....müdahale edemiyorsunuz..hisse fonlarında istemediğim hisseler var...ne den onların seçtiklerini alayım ki? 6 ay önce iş gurubundan işctr 'yi alsaydım şimdi en az %50 zarardaydım..şimdi ise direk satın aldım...mantıklı değil? Hem istemediğim hisseleri alacaklar hemde yıllık %3 lere varan komisyon ödeyecem öylemi? asla...
    Piyasadaki her yatırımcı "Bugün piyasa oyuncuları bankaları defter değerinin yarısından daha az fiyatla neden fiyatlıyor" sorusunu sormak ve ona göre karar vermek durumundadır...Bir taraftan olası bir emlak kriziyle eriyip gitme ihtimali olan sermayeler, diğer taraftan HALKB'ye gelecek ve sonrasında tüm bankalara sirayet etme potansiyeli taşıyan swift kanallarının kapanması riski...Ve bütün bunlara rağmen bir banka hissesi almak ?...

Bu, BES yatırımcısının risk anlayışı değildir abi, kimse kusura bakmasın...Burası az ama öz, getirisi devlet garantisinde olan yatırımcılara ait bir yatırım alanı...Bu riskler bizi bozar abi, ve bunun bir sonu yok...Daha fazla risk arayanlar da çıkabilir; onlara viop'u, kumar sevdası olanlara da forex'i göstermekten başka seçenek yok netekim...Kişisel bir cevap gibi de algılanmasın bu son yazdıklarım genele hitaben yazdım...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

5. Şurada temettü hisseleriyle ilgili değişik tarihlerde değişik başlıklar açıldı ve neredeyse bütün hisseler buraya "çeşitli beklentilerinden dolayı" girdi...En namıssız patronların hisselerini bile yazanlar oldu portföy oluşturma sevdası adına...Bunun sonu yok abi...Valla yok yaw, inanın...Girmeyin bu işlere gözünüzü seveyim...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
    kişisel algılanacak birşey yok.....1994 5 nisanıda yaşadım, 2001 krizinide,17-25 aralık ve 15 temmuzuda ....genel ekonomik duruma ve siyasi konjektüre göre uzun vadeli yatırım hata olur..dediğim bu..ha bu krizlerden trade ederek yada döviz alarak faydalanlara bir diyeceğim yok....ama sağlam hisse senedi herzaman en iyi yatırım aracı olmuştur..tabi adı üstünde sağlam hissede olmak şart..

7. Sağlam hisse diye bir şey yok üstadım...Bak 1994 den bahsediyorsun, yani bu işlerde biraz dirsek çürütmüşlüğün var belli...O dönemlerde borsanın 2 lokomotif hissesi Çukurova ve Kepez şimdi üff oldu...

Yani neye nereden baktığına bağlı bu işler..."Demirbank, Demirbank, demir gibi banka" reklamlarının ertesi günü elinde hisse olmadığını görmüş yatırımcılar var bu piyasada...Hangi sağlam hisse ???

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
     Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Sağlam hisse diye bir şey yok üstadım...Bak 1994 den bahsediyorsun, yani bu işlerde biraz dirsek çürütmüşlüğün var belli...O dönemlerde borsanın 2 lokomotif hissesi Çukurova ve Kepez şimdi üff oldu...

Yani neye nereden baktığına bağlı bu işler..."Demirbank, Demirbank, demir gibi banka" reklamlarının ertesi günü elinde hisse olmadığını görmüş yatırımcılar var bu piyasada...Hangi sağlam hisse ???
    belki inanmayacaksın ama o iki hisseninde batacağını iddi,a etmiştim.......alaydın bir tüpraşbak göreydim seni ozaman yada ereğli...demirbank batığında bankacıydım..bizzat şahit oldum..bankacılık zaten batıktı..şu anki gibi değildi..önüne gelen banka açıyordu...demirbak a yazık oldu....onun batışının ekonomi ile alakası yok..

Sayfa 32/492 İlkİlk ... 2230313233344282132 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •