Sayfa 320/1027 İlkİlk ... 220270310318319320321322330370420820 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 2,553 - 2,560 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by foxmulder Yazıyı Oku
    Türkiye de ara eleman eksikliği varmış . Öyle bir şeyde yok . Kobiler Kaynakçı Arıyor. 3-4 bin para vermeye hazır. Elinde 2-3 tane Kaynakçı hazır. Çırak Alıp yetiştirme ile uğraşmıyor. Çırağı yetiştirmeyi Boşa harcanan para olarak Görüyor . Armut piş ağzıma Düş. Nerden yetişecek Kaynakçı tarladan mı ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    uzaktan bir akrabam simdi emekli eskiden ayakkabi ustasiydi kendine ait atelyesi vardi

Sunu soylemisti

Lise egitimi zorunlu olunca cirak olarak yetistirecek eleman bulamamislar. Cunku eskiden cirak dedigin cocuk ilkokulu bitirip atelyeye girer ve sifirdan ogrenirmis herseyi

simdi cocuk 18 yasindan once atelyeye giremiyor e 18 yasinda kocaman adama sen bunu yap sunu yap diyemiyorsun kavga cikiyor elinde cep telefonu iki saat oyalaniyor demisti

o yuzden simdiki atelyeler Suriyeli ariyormus yada engelli

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    İstediğin kadar yüksek faiz ver belli bir rasyodan sonradan borçların geri ödemesi imkansız hale gelir ve borç verecek kimse bulamazsın .Yakın örnekler Yunanistan ,Arjantin.Sadece yüksek faizle borcu sonsuza kadar çevirmek mümkün olsaydı,dünyada temerrüde düşen ülke olmazdı.Sadece bardağın ne zaman dolduğu ve ilk damlanın ne zaman dışarı taştığına bağlı olarak borçlar bir andan sonra çevrilmez hale gelir.
    o dediginiz dogru ama cok ileride sikintiya duser ulke

ben size soyluyorum faizi az biraz artirinca istedigi kadar borc bulabilir Turkiye yani borclar yuzunden kisa vadede dovizin degeri artmaz diyorum

ha 10 sene sonra Zimbabwe ye doneriz o baska. Eski otobus soforu bunlari nereden anlayacak bilecek hesap edecek? Yanindaki zavalli dingilizde emir kulu. Hepimiz bataga gidiyoruz yavastan

3. Böyle bir şey olamaz böyle kimse iş yapmaz, ev almaz vs. alının aklı aldığında satanın ki sattığında kalıyor.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by C.ÜNLÜ Yazıyı Oku
    Okurken amelelik yaptığım için,bilirim.

Ezilmesin,biz yeterince ezildik.

Bir yerde yanlış var bu doğru,ama yanlışı biz yapmıyoruz.

Evladına iş edindirmenin türlü çeşit yolu var, buna benim ihtiyacım yok.

Keyfe keder sadece...
    benim hayalim su

cocuga paranin ve emegin degerini ogretmek alin terinin degerini ogretmek

bizde okullarda okuduk Kayserilinin aptaliyiz biz. Zaten zeki olsam buralarda isim ne?

Ama ufakken 6-7 yasindan baslayarak hep pazarlarda dukkanlarda calistim

her yaz okulumdaki herkes izmire kusadasina falan giderlerdi o zamanlar bodrum yoktu bilinmiyordu ben Kayseriye amcanin dukkaninda calismaya

belki beni zengin etmedi ama o ogrendiklerim duyduklarim yasadiklarim bana neler kattigini daha yeni yeni anliyorum

etrafimdaki insanlara bakiyorum bu yollardan gecmeyenlere arada cok buyuk fark var bunu bariz gorebiliyorum

buyuk konusmayayim ama oglumu boyle bir Anadolu sehrinde pazarda

calissin insanlari parayi ticareti ogrensin istiyorum gercek hayat neymis ogrensin

odadan cikarken isigi kapamayan cocuk bak 3 kurusun ne kadar zor kazanildigini gorunce bak nasil degisiyor

annesi delimisin manyakmisin diyor ama insallah yaparim planim bu.
    Son düzenleme : Ahmetg; 30-05-2018 saat: 17:46.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku

kısaca üç nesilin birikimi ve geleceği şu an yeniyor acısı çok fena çıkacak...
    benim gozlemimde aynen boyle

Kayserili ailelerde bile boyle

bu tuketim manyakligi inanilmaz ve gencleri esir etmis durumda

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    kaliteli gençlerin hepsi yurt dışına gitti geriye ülkenin posası kaldıda ondan...
    katilmiyorum

bir gun yurtdisina cikarsaniz sunu goreceksiniz. Yurtdisinda yasayan Turklerin %99 u TR nin coplugu

%1 i bilim adami onlarda sabah aksam gazetelerde medyada

korkunc bir yanilsama var

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Borusan ın adı telaffuz mu edildi ! ben hiç duymadım ama olabilir sonuçta onunda ithalat işleri var gelir gider dengesi iyi kurulmamış Döviz borçları hedge edilmemişse o da gidebilir. Ama bu yukarıda ki gibi bahse konu olan şirketler dikkat ederseniz Döviz borçlanıp Tl ile getiri elde edecek doğal gaz gibi enerji işine yatırım yapmış gerzek grubu yada boyundan büyük işlere girişip , yurt dışında geleceği olmayan junk food üretimi yapan firmaları alan Ülker gibi firmalar.
    borclanmasi dolar geliri TL olan bu kadar buyuk sirketler neden hedge etmezler bu pozisyonlari anlamiyorum

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by SmuraY Yazıyı Oku
    Kartal sanayide usta benim sol çamurluğun göçüğünü düzeltti 1 saat sürmedi tanıdık diye 250 TL aldı. Dolu göçüğü 2 - 3 parça oldu mu 500 TL - 1.000 TL alıyorlar. Okul mezunu olmayabilir meslek sahibi adam. İnanmazsanız saygı duyarım.
    vaybe bu nasil bir paradir arkadas?

Allah bilir fatura fiste yoktur nakit para cukka cebe

Sayfa 320/1027 İlkİlk ... 220270310318319320321322330370420820 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •