Sayfa 323/1032 İlkİlk ... 223273313321322323324325333373423823 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,577 - 2,584 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Öte yandan banka yönetiminin derhal maliyetinin altından ev kredisi vermeyi sonlandırması gerekiyor. Dünyada başka bir ülkede görülmeyen bir durum bu. Eğer banka %100 kamu bankası olsaydı anlaşılırdı, banka görev zararı yazmaya zorlanıyor derdik. Ama kabaca %50 si özeldir Halkbankın. Eğer Hükümet ev kredisi alanlara kıyak çekmek istiyorsa devlet tahvili arz etsin, oradan gelen parayı da ev kredisi çekenlere maliyetinin altından versin. Şu anda yaptıkları gibi %20'ye yakın bir yıllık faiz ile toplanan mevduatları (ek olarak 5-6 puan gibi işletme maliyetini de eklersek toplam yıllık maliyet %25-26 gibi oluyor) %11 yıllık faizden kredi olarak vermek bankaya büyük zarar veriyor. Bu uygulamadan derhal dönmeleri gerekiyor.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2. Halkbank dolar bazlı tahvillerindeki toparlanma devam ediyor, tahvil fiyatları artıyor yıllık getiriler düşüyor. Bu trendin hisse performansına da yansımasını bekliyoruz.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3. Ek olarak Halkbank yönetiminin bu sene temettü dağıtmaması yerinde olur, eğer böyle yaparlarsa 375 milyon tl bankanın kasasında (özkaynaklarda) kalır. Aksi halde bu kadar bir meblağ özkaynaklardan düşer. Zaten sermaye yeterlilik rasyosu %12.9 gibi TR ortalamasının altına düşmüşken bu rasyoyu temettü dağıtarak daha da aşağıya çekmenin zamanı değil.

4. Mesela ABD'de FED ABD bankalarına bu sene temettü dağıtmamalarını, dağıtmayı planladıkları temettüleri özkaynaklarda tutmalarını tavsiye etti.

5.  Alıntı Originally Posted by MrSun Yazıyı Oku
    Bir gün her şey ortalamalarına döner...YKB bile kendi endeksine yaklaşmış... Sıra bizde olur umarım...
    Yani "Law of Averages" eninde sonunda çalışır demek istiyorsun. Sana hak veriyorum. Zaten şu anda hissenin bulunduğu seviyeler batık seviyeler. 2018 sonu itibariyle oluşacak özkaynakların %30 undan işlem görüyor hisse. Hem teoride hem de pratikte batık olan Deutsche Bank bile daha yüksek seviyeden işlem görüyor.

6. ING Bank'ın İngiliz analisti Nicholas Smallwood 1 ay önce yatırımcılara gönderdiği raporda Halkbank için aynen şöyle demişti:

As the US investigation into Halkbank's alleged help to Iran in evading US sanctions continues, our base*case remains it will receive a painful but ultimately manageable fine. We do not see it is to anyone’s advantage to elevate this bank-specific issue to a more general inter-state dispute between the US and Turkey, which is what would happen if the US set any future fine at punitive levels. Nor do we see broader fall-out across Turkey’s financial sector, as its other major banks have done very little business with Iran. We are not alone in this assessment: S&P came to much the same conclusion in its recent report on Turkey.

7. Reyting kuruluşu S&P yukarıdaki ING yorumu ile hemfikirmiş. Halkbanka gelmesi olası mali ceza "yönetilebilir" seviyede olacakmış ING'ye ve S&P'ye göre. Bu cezayı orantısız bir şekilde kesmek hiç bir tarafın menfaatine olmaz diyor.

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Reyting kuruluşu S&P yukarıdaki ING yorumu ile hemfikirmiş. Halkbanka gelmesi olası mali ceza "yönetilebilir" seviyede olacakmış ING'ye ve S&P'ye göre. Bu cezayı orantısız bir şekilde kesmek hiç bir tarafın menfaatine olmaz diyor.
    Öte yandan Citi'nin OFAC ceza beklentisi 1.5 milyar dolardır, geçen ay yayınladıkları raporda bu rakamı telaffuz etmişlerdi. Hemen hemen bankanın rayiç piyasa değeri kadar bir mali ceza bekliyor Citi ama bu rakam bana hiç rasyonel gelmiyor. Geçmişte bunun emsali hiç görülmedi. En çok piyasa değerinin %15'i kadar bir ceza kestiler, o da rekor düzeydeki 9 milyar dolarlık BNP Paribas cezası idi. Unutmayalım: a) BNP Paribas'ın ABD'de çok önemli birimleri mevcuttur ve bunlardan (zenginlere sunulan özel bankacılık gibi) ciddi gelir sağlar, ama Halkbankın ABD'de hiç bir faaliyeti yoktur. b) BNP Paribas'ın Mart 2018 itibariyle aktifleri 2.7 trilyon dolardır yani Halkbankın 70 milyar dolar olan toplam aktiflerinin 40 katı gibidir ve dünyanın en büyük bankalarından da biridir. c) BNP Paribas'ın bulaştığı yasadışı işlemler 250 milyar dolar civarındaydı, Halkbank için iddia edilen rakam ise 15-20 milyar dolar gibidir yani 15 katı gibi bir işlem hacmi söz konusuydu BNP'de. Bu 3 faktörü yan yana koyarsak 1.5 milyar dolarlık bir cezanın anormal yüksek olduğu ve son derece orantısız bir ceza olacağı ortaya çıkıyor. 300-400 milyon dolar gibi bir mali cezayı ben makul buluyorum, ki piyasa değerinin kabaca %20'si yapıyor.

Sayfa 323/1032 İlkİlk ... 223273313321322323324325333373423823 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •