Originally Posted by
hayrani
merhaba dostlar, yeni bir fon beş değerlendirmesini bilgilerinize sunuyorum.
bist100 yıllık getirisi bu gün itibarıyla yüzde 17 olurken liderlikte açık ara önde olan tcd'nin yıllık kazancı yüzde 94,45 olmuş. bunu sırasıyla yüzde 65,32 ile ACC, yüzde 53,02 ile EİD, yüzde 52,64 ile mac ve yüzde 52,03 ile TKF izlemiş.
6 aylıkta bist100'ün yüzde 23 getirisine karşılık TCD YÜZDE 85,44, MAC yüzde 50,64, EİD yüzde 47,43, TKF yüzde 39,26 ve ACC yüzde 34,27 kazanç sağlamış.
üç aylığa geldiğimize x100'deki getiri yüzde 10 buçuk olurken TCD yüzde 35,86, MAC yüzde 29, TKF yüzde 25,28, EİD yüzde 24,90, ACC yüzde 23,62 pirmlenmiş.
aylıklara geldiğimizde ise bist100'deki yüzde 8 buçukluk pirime karşılık TCD yüzde 20,82, TKF yüzde 16,34, EİD yüzde 14,72, MAC yüzde 14,18, YDİ yüzde 13,47, ACC yüzde 7,25 pirimlenmiş.
burada öne çıkan fon, tartışmasız ve açık ara Tcd. bu çalışmanın ilkini ayın 7'sinde yapmıştım ve TCD, sadece o dönem liderliği kaybetmişti ve beşinci sıraya düşmüştü ama öyle görülüyor ki o durum, geçici dalgalanmaların baz etkisiyle oluşmuş. getiri bazında TCD, her halûkârda açık ara şampiyon. üç ay ve üzerinde yine açık ara ikinci olan ACC ise bu durumu sadece yıllıkta koruyabilmiş ama 6 ve üç aylıkta son sıraya yerleşirken aylıkta yerini YDİ'ye kaptırıp fon beş listemizin dışında kalmış. ACC'deki performans düşüklüğü, aslında vahim. bist 100'ün aylık 8 buçukluk primini göz önünde bulundurursak ACC, şu haliyle fon 20 listesine dahi muhtemelen girememiştir. SN Admustafa'nın da dikkatimizi çektiği gibi yıllık getirilere göre uzun vade fon yatırımı yapmak, sandığım kadar kolay değilmiş. aylıktan başlamak üzere bu tür değerlendirmeleri her zaman yaparak ilerlemem gerekiyormuş. daha fazla yazarsam eleştiri sınırlarını aşıp fonları övme ve yerme aşamasına geçebileceğimden bol kazançlar diliyorum.
Yer İmleri