-
Yazar Jack London, 25 Temmuz 1897 tarihinde Klondike'in altina hucum yarisina katildi: Daha sonra buradaki yasadiklari uzerine The Call of the Wild (Vahsetin Cagrisi) romanini yazacak.

(Kanada'nin kuzeybatisinda Yukon eyaletinin Alaska bolgesinde yasayan Kizilderililerden Hanlarin topraklarındaki Klondike bolgesinde 1896 yilinda altin bulunmustu. Bu haber uzerine 1896 ile 1899 yillari arasinda 100.000 insan altina sahip olmak icin bolgeye akin etti.)
-
Modernist roman, oyun, ani ve kurgusal olmayan duz yazi yazari Nobel Edebiyat Odullu Bulgar Elias Canetti'nin dogum yil donumu (25 Temmuz 1905)
"Korluk, zamani ve mekani alt etmeye yarayan bir silahtir; varligimiz tek dayanagini duyularimizla, gerek yapilari, gerekse kapsamlari bakimindan pek yetersiz olan duyularimizla kavradigimiz birkac kirintinin disinda, sonsuzluga dek uzanip giden bir korlukte bulur. Evrende egemen olan kuram, korluktur. Korluk, birbirlerini gormeleri halinde beraberlikleri dusunulemeyecek nesnelerin ve yaratiklarin yan yana bulunabilmelerine olanak tanir. Zamanin artik cekilmez oldugu, tasinmasi olanaksiz bir yuke donustugu noktada koparilabilmesi, ancak korlugun yardimiyla dusunulebilir." Korlesme

"La cecità è un'arma contro il tempo e lo spazio; la nostra esistenza è tutta una mostruosa cecità, tranne quel poco che riusciamo a cogliere con i nostri miseri sensi - miseri sia per la loro natura sia per la loro acutezza -. Il principio dominante del cosmo è la cecità. Proprio essa rende possibile la presenza, l'una accanto all'altra, di tante cose che non potrebbero coesistere se si potessero vedere reciprocamente. Essa permette di troncare lo scorrere del tempo quando non si è in grado di tenervi testa.Il tempo è una grandezza continua, e c'è solo un mezzo per sfuggirgli. Astenendosi di tanto in tanto dal guardarlo, lo si frantuma nelle schegge che di esso si conoscono."
-
Sidney Poitier, İlk kez 70 yil once bugun Sepia Cinderella filminde gorucuye cikti. (25 Temmuz 1947)
-
Alman ressam Otto Dix'in olum yil donumu (25 Temmuz 1969)
Strada di Praga (Prager Straße - Prague Street), 1920

-
AC/DC, 7. studyo albumu Back in Black'i 25 Temmuz 1980 tarihinde piyasaya surdu.
-
Metallica, ilk albumleri Kill 'Em All'u (Asil ismi Metal Up Your Ass: Easters Cancelled, Body's Been Found) 25 Temmuz 1983 tarihinde piyasaya surdu.

https://www.youtube.com/watch?v=_YfvBnTe16o
-

"Benim ilgimi ceken insanlar deli olanlardir. Yasamak için deli olan, konusmak icin deli olan, her seye ayni anda ihtiras duyan, hicbir zaman esnemeyen ya da siradan bir sey soylemeyen! Ama gece boyunca maytaplar gibi yanan, yanan, yanan..." Jack Kerouac, Yolda
-

Seni optugumde
Salt dudaklarını opmuyorum
Salt gobeginin deligini
Salt kucaginin sıcakligini
Opmuyorum
Senin sorularini da opuyorum
Senin isteklerini de oyle
Senin daldigin dusunceleri opuyorum
İkilemlerini
ve cesaretini
Senin bana olan sevgini