Sayfa 325/1000 İlkİlk ... 225275315323324325326327335375425825 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 2,593 - 2,600 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by bunuel Yazıyı Oku
    Sayın Hakem,
    Muhasebeci bir dostum şöyle bir şey demişti: Vergi kaçırmak suç, vergiden kaçmak haktır.
    Yasalara uygun olması koşuluyla daha az vergi vermenin yollarını aramak suç olmasa gerek.

MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Hocam şirket adına bmw aldın şirket işlerinde kullanıyorum dedin arabanın herşeyini vergiden düştün.Arabayı karına verdin o kullanıyor.Legal mi legal.Yapılan iş doğru mu sizce .Sen geldin bahçene kaçak yapıyı kondurdun.Devlet yıkmadı.Düne kadar yaptığın illegaldi.Devlet dedi ki gel kayıt altına alalım helalleşelim.Kayıt altına aldın legalleştin.Şimdi bu iş legal olmaya legal ,doğru mu sizce.

2.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Hocam şirket adına bmw aldın şirket işlerinde kullanıyorum dedin arabanın herşeyini vergiden düştün.Arabayı karına verdin o kullanıyor.Legal mi legal.Yapılan iş doğru mu sizce .Sen geldin bahçene kaçak yapıyı kondurdun.Devlet yıkmadı.Düne kadar yaptığın illegaldi.Devlet dedi ki gel kayıt altına alalım helalleşelim.Kayıt altına aldın legalleştin.Şimdi bu iş legal olmaya legal ,doğru mu sizce.
    Kast ettiğim o değil hocam. Mesela bir yatırım yapacaksınız, vergi muafiyeti teşviği verilen bir bölgeye yaptınız yatırımı vergi ödememek için. Buna vergi kaçırmak denmez.

Ha sn rxpu 15 yaşında suç kavramını tam bilemediğinden işi kılıfına uyduramamış genç olduğundan resmi açıdan hırsızlık denebilecek şekilde işini görmüş.Sonra işi öğrenince işi kılıfına uydurmayı öğrenmiş ,hırsız damgası yemeden devlete vergi vermemenin yollarını öğrenmiş.Bize bu yolları gösteren ve bu işlerden ekmek yiyenlere de muhasebeci veya mali müşavir diyoruz değil mi.Yani hırsız damgası yemeden devlete en az vergi nasıl verilir onlar biliyor çünkü)))))))))))))).

Kast ettiğim o değil hocam. Mesela bir yatırım yapacaksınız, vergi muafiyeti teşviği verilen bir bölgeye yaptınız yatırımı vergi ödememek için. Buna vergi kaçırmak denmez.

Benim yazdıklarım vergi kaçırmakmıdır.Öyle ya aslında şirket için aldım diyorsunuz,şirket işlerinde kullanmıyorsunuz arabayı misal.

5. Okulda iken hiç kopya çektiniz mi ?
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Benim yazdıklarım vergi kaçırmakmıdır.Öyle ya aslında şirket için aldım diyorsunuz,şirket işlerinde kullanmıyorsunuz arabayı misal.
    Yasal olarak suç mudur bilemem. Ama ahlaken doğru olmadığı açık. Çünkü yalan beyan var.

Yasal olarak suç mudur bilemem. Ama ahlaken doğru olmadığı açık. Çünkü yalan beyan var.

MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi
    .
    Peki sizce bu ne kadar yaygın bir uygulamadır.Yani misal her on şirketten kaçında yapılır bu iş.

8.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    sevgili hakem zaten binek araçlarda vergiden düşemiyorsunuz şirket adına kullansanızda sadece yakıt ve bakım onundışında amortisman dikkat edin şirket adına kulladıgınız bineklerde ama araç doblo tarzı binek yaparsanız olursa herşeyini kullanıyorsunuz ticari araç gözüktügü için bu adeletmi hakmı

Sayfa 325/1000 İlkİlk ... 225275315323324325326327335375425825 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •