Originally Posted by
EGEDUK
İlerleyen zamanda kağıt para sistemi çökecekse ve çok eski tarihlerde olduğu gibi kıymetli maden sistemine geçilecekse, altının yanında gümüşün de öneminin artması beklenebilir.
Tüm dünyada kağıt paraların ortadan kalktığını düşünelim. Belki önce trampa sistemi işler. Ben sana 10 yumurta veririm, karşılığında sen bana 1 kilo peynir verirsin. Ama çok taraflı ve çok ürünlü alış verişlerde trampa sistemi pek çalışmaz.
Bu durumda yine tüm dünyada ortak kabul görmüş bir para sistemine ihtiyaç olacak.
Bu kıymetli maden para sistemi veya kripto para sistemi olabilir. Kripto parayı yine diledikleri gibi basabilecekleri için kağıt para sisteminden bir farkı olmaz.
Kıymetli madenler (altın,gümüş, .....) alım güçlerine göre kategorilendirirler. Misal;
1 sikke altın = 400 dolar
1/2 sikke altın = 200 dolar
1/4 sikke altın = 100 dolar
1 sikke gümüş = 10 dolar
1/2sikke gümüş = 5 dolar
........
Karşılıklarını dolar yazdığıma ve rakamlara takılmayın. Demek istediğim bu veya buna benzer bir sisteme geçilecekse, fiziki altının yanısıra fiziki gümüş de önem kazanacaktır.
Oyun kurucular daha değerli olduğu için altında planladıkları operasyonu tamamladıklarında sıra gümüşe gelebilir.
Tabi saçmalamış da olabilirim bilemiyorum.
Selamlar.
Yer İmleri