Sayfa 327/1000 İlkİlk ... 227277317325326327328329337377427827 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 2,609 - 2,616 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

youtubede yeni zellandalı katilim baştan sonra katliama ilişkin videosu var adam arabaya binip camiye gidip katliamı yapıyor çıkıyor arabasına biniyor ve gidiyor
    tamamını canlı yayınlamış
    ve işin ilginci adam o akdar soğukkanlıki müzik dinleyerek gidiyor katlima dönüyor tekrar arabaya biniyor ve müzik dinlemeye devam ediyor
    o 100.000.000 mu geriye kalan milyarlar mı o pozisyonda olacak
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,301
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    eskiden yaptığım bir şey vardı yeniden deneme kararı aldım bakalım karmu zararmı yazacak kredi kartına ayırdığım rakamın tamamı ilw 5.4790 dan doalr aldım ayın 20 si kredi akrtımın son ödeme tarihi bakalım kar zarar ne yazacak
    5.479 dolar aldım, diye okuyunca bi an dumur oldum .

Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    5.479 dolar aldım, diye okuyunca bi an dumur oldum .
    niyekine daha ucuz vardıda mı almadık
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,301
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    İşin daha problemli tarafı ise adalet sisteminin bu tür bir duruma göre tasarlanmamış olması. Abartılı bir örnek: 80 milyon kişinin 20 milyonu gasp/yaralama/öldürme.... suçları işlemeye başlarsa 20 milyon kişiye kurduğumuz medeniyetin adalet normları ceza verebilir mi?

80 milyon kişi içinden 30 milyonuna ceza vermek ya da hapse atmayı deneyen bir sistem var mıdır acaba dünya yüzeyinde?

Halihazırdaki adalet sisteminde suç işleyenler toplumun belirli bir oranını geçtiğinde (örneğin %30-35, belki daha da az) sistem ceza uygulayamayabilir.
    80 milyonun 30 milyonuna polis yetmez de 50 milyon kişi de kendini korumaya kalkarsa film kopar .
    İnsan hakları beyannamesinde geçiyor galiba , yanlışım varsa düzeltin, devlet bireyi koruyamıyorsa; bireyin kendini korumak için önlem alması meşrudur. Gibi bir şey olacaktı.

o meşru müdafanın özüdür
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,301
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    niyekine daha ucuz vardıda mı almadık
    5 bin 4 yüz 79 diye okudum abi ,nevrim döndü. Kredi kartı borcu beş bin dört yüz yetmiş dokuz dolar. ...

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Aslında var olan ve sürekli yükselen teknolojik seviye ile dünya 50 milyar kişiye de bakabilir. Ancak sorun şurada bu 50 milyar kişiye yine artan verimlilik ve teknolojik evrim ile sadece ve sadece 50-100 milyon kişinin yarattığı mal ve hizmetler ile bakılabilecek.
    İşte asıl sorun da burada. Medeniyetimizin bugüne kadar kurguladığı hiç bir yaşam sistemi (buna komunizm de dahil) . 49.9 milyar kişinin hiçbirşey yapmadan durup 100 milyon kişinin mal ve hizmet üretmesi üzerine bir çözüm üretemiyor.

Asıl sorun burada. Yüksek katma değerli mal ve hizmetleri üreten bu 100 milyon kişi mutlaka diğerlerinden farklı bir ekonomik ve sosyal statüde olmak isteyecektir.

İşte dünyanın çözüm getiremeyeceği sorun bence budur.
    Aslında çözümü bulmuşlar...Ölmücek kadar iş verecekler, yaşatacaklar bizleri (Türkiye)...Yaşattıkları kitlenin içinden en zeki ve calışkanları da kendi sistemlerine dahil edip teknolojilerini üst noktaya taşıcaklar....

En sivri zeki insanlarımız oraya gidiyor nobel alıyor teknoloji üretiyor...Bizim gibi onlarca ülkeden besleniyorlar...Onların bulduğu teknolojiyi de gecikmeli de olsa bize veriyorlar sonra...Bir nevi win win olayı var...Ben bu sistemde bir hata görmüyorum şuan için.

O üretken 100 milyon kişi dediğiniz kitle, milyar dediğimiz o yığından sürekli genc zeki beyin transferi yapmak zorunda...

Yapay zeka halen emekleme aşamasında...

Üstadım konu dışı bi sorum var....

Asgari ücret yani giderler dolar bazında gerilerse rekabet gücü artar ve ihracat artar diyorlar...

Sizin acıklamalarınızdan anladıgım üzere giderlerin düşmesi ihracatı artırmıcak, bu sebeple patronların fazla zenginleşmesinden bişeye yaramaz devalasyon olması.

Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    5 bin 4 yüz 79 diye okudum abi ,nevrim döndü. Kredi kartı borcu beş bin dört yüz yetmiş dokuz dolar. ...
    o kadar harcamam olsa ondan fazlada gelirim olur
    ben hiç bir zaman kredi kartımda taksitler hariç gelirimi aşmam asgarisini ödeyim faiz vereyim muhabbetine gşirmem ödeyeceğim kadar harcarım
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 327/1000 İlkİlk ... 227277317325326327328329337377427827 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •