kanunlar buna müsaade ediyorsa ne var bunda ?
kanunlar buna müsaade ediyorsa ne var bunda ?
Abdülhamit'te Filistin'de Yahudilere toprak satışını yasaklamıştı....
Ancak ; vali , tapu müdürü vs vvs eski tarihli satışlar yapmaya devam ettiler!!!
Abdülhamit göz yumdu ....
https://teoridergisi.com/rothschildl...it-ve-filistin
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
bayadır güncellememiştik;
11.09.23 "İstanbul Satılık Daire" aramanızda 134.988 ilan bulundu."24.12.21 "İstanbul Satılık Daire"aramanızda 80.199 ilan bulundu"
24.12.21 "İstanbul Kiralık Daire"aramanızda 22.041 ilan bulundu.
13.02.22 "İstanbul Satılık Daire"aramanızda 99.848 ilan bulundu."
13.02.22 "İstanbul Kiralık Daire"aramanızda 19.954 ilan bulundu."
13.04.22 "İstanbul Satılık Daire"aramanızda 105.566 ilan bulundu.
13.04.22 "İstanbul Kiralık Daire"aramanızda 18.041 ilan bulundu.
13.07.22 "İstanbul Satılık Daire" aramanızda 98.074 ilan bulundu.
13.07.22 "İstanbul Kiralık Daire" aramanızda 21.088 ilan bulundu.
21.10.22 "İstanbul Satılık Daire"aramanızda 127.818 ilan bulundu.
21.10.22 "İstanbul Kiralık Daire" aramanızda 26.027 ilan bulundu.
01.04.23 "İstanbul Satılık Daire" aramanızda 147.060 ilan bulundu.
01.04.23 "İstanbul Kiralık Daire" aramanızda 31.013 ilan bulundu.
22.05.23 "İstanbul Satılık Daire" aramanızda 140.252 ilan bulundu.
22.05.23 "İstanbul Kiralık Daire" aramanızda 32.073 ilan bulundu.
10.07.23 "İstanbul Satılık Daire" aramanızda 128.331 ilan bulundu.
10.07.23 "İstanbul Kiralık Daire" aramanızda 31.814 ilan bulundu.
11.09.23 "İstanbul Kiralık Daire" aramanızda 41.200 ilan bulundu."
beklenilenin aksine satılık konut sayıları pek değişmezken kiralık ilanlarında ciddi bir artış var, üstelik okul sezonu açıldı sayılır.
ekim kasım ayını merak ediyorum, kiralık sayısı artmaya devam ederse kiralık fiyatlarındaki trend tersine dönebilir.
Data setinde diğer yılların Eylül ayları eksik kalmış. İstanbul'da Eylül ayında Öğrencilerin ve bu işin ticaretini yapanların 1 evin 3 odasını da ayrı ayrı kiraya verdiği aydır. Yani kiralık oda ilanlarının zirveye çıktığı aydır. Hal böyle olunca Eylül ayları sanılanın aksine kiralık ilan adedi yükselir. Diğer yıllardaki data setinde Eylül ayı olsaydı daha sağlıklı analiz yapılabilirdi.
Yerel Seçim nedeniyle bu yıl öğrenciler barınma sorunu yaşamasın diye göstermelik, göz boyamalık, ufak bir mülteci operasyonları yapıldı. Az da olsa onlar da etkili olmuş olabilir.
Bu arada hiperenflasyonda her yeni fiyatın malı piyasaya sunan için cazip gelme illüzyonu gibi bir durum vardır. Misal şuan 20 bin TL evini kiraya verecek olan için geçtiğimiz yıla nazaran cazip gelebilir. ama dediğim gibi ilüzyondandan ibaret olsa da yeni para bolluğu olana kadar bu fiyatlar bazılarına cazip gelir ve kiralık arzının bir miktar artmasına neden olabilir.
Diğer arz arttırıcı nedense kasıtlı olarak çıkartıldığına inandığım "Beklenen İstanbul Depremi" korkusudur.
Ama dediğim gibi data setinde diğer yıllardaki Eylül ayının eksikliği sağlıklı analiz yapmayı engelliyor.
Düşüncem; Kiralar düşüş trendine girmez aksine yükselir çünkü memur maaşları bu ocak ayında 35 bin TL civarında olması bekleniyor. Dolayısıyla kiralarda yeni bir hype bekliyorum
------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
Son düzenleme : vivatrader; 11-09-2023 saat: 12:59.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
3 aydır mahsus boş tuttuğum eşyalı bir ev var içindeki 1 yılın sonunda 2.750 den çıkmıştı çıktığında 6 ya verebilirdim 1-2 ay içinde ama vermedim
dün baktım emsalleri 12.000 olmuş
vermeyi düşünüyorum ama sadece 1 yıllığına gelen acil hemşireleri var onlara
seneye ağustosta çıkarlar
geçen yıl hata edip haziran başında vermiştim
bu defa üniversiteler açılmaya yakın ve 1-2 yıllık geçici görevli gelen sağlık personelinin tayin zamanına denk geldi
bundan sonra hiç bir evimi temmuzdan önce vermem hatta eylülde vermeyi planlıyorum.
bir halt olacağı yok.
Beni afedersin kazığa oturtsalar asla ama asla kiraya malımı vermem. Türkiye gibi kanunun yavaş ilerlediği bir ülkede malın boş kalsın daha iyi. Adam çıkarken içini harabe ediyor, çıkarken komisyon istiyor. Hepsini boş boş tutuyorum. Satmak isteyince anında görüntü beş dakikada Beşiktaş. Kiracı varken kolay kolay kimse satın almıyor gayrımenkulu.
Yer İmleri