-
"Ama bir saniyede erginin sonsuzluguna kavusmuslar icin, cehennem sonsuzlugunun sozu mu olur? / Che importa l'eternità della dannazione a chi ha trovato, per un attimo, l'infinito della Gioia?" Charles Baudelaire
-

"Tip, nikahli karim benim, edebiyat ise metresim. Birine kizarsam, geceyi oburuyle geciriyorum." Anton Çehov, Doktor Cehov'dan Oykuler
-

Iste aciliyor gece cicekleri
sevdiklerimi andigim saatte.
Kartoplari arasinda gorundu
aksam kelebekleri.
Bir suredir sustu cigliklar:
Orada, yalnizca bir tek ev fisildar.
Kanatlar altinda uyur yuvalar
tipki kirpiklerin altindaki gozler gibi.
Acilmis yapraklardan yayiliyor
kokusu kirmizi cileklerin.
Bir isik parliyor orada, salonda.
Ot bitiyor mezarlar uzerinde.
Geç kalmis bir ari vizildiyor
coktan dolmus petekleri gorunce.
Boga grubu yildizlari mavi gokte
civildayarak geziniyor.
Gece boyunca yayiliyor
ruzgarla gelen koku.
Isik suzluyor merdivenden;
birinci katta parliyor: Sondu...
Ve safak: Yapraklari kapaniyor
biraz boynu bukuk; yeseriyor
islak ve gizli vazoda
bilmem hangi yeni mutluluk.
-
-
Pulitzer odulu sahibi ve Akadeni odul adayligi bulunan aktor Sam Shepard, 73 yasinda hayata veda etti.

https://www.usatoday.com/story/life/...ght/525107001/
-
Amerikali roman - kisa oyku yazari ve sair Herman Melville'in 198.dogum yil donumu (1 Agustos 1819)

"Bana sorarsaniz, biz bu yasama ve olme konusunda cok yanlis dusunuyoruz. Benim asil ozum, yeryuzundeki golgem dedikleri seydir bence. Biz ruh islerine bakarken, tipkiı gunese suyun icinden bakan istiridyeler gibiyizdir bence; ustlerindeki agir suyu, havalarin en hafifi sanan istiridyeler gibi. Bence bedenim, asil varligimin tortusudur ancak. Isteyen alsin bedenimi, evet alsin; cunku o, ben degilim."

"Methinks we have hugely mistaken this matter of Life and Death. Methinks that what they call my shadow here on earth is my true substance. Methinks that in looking at things spiritual, we are too much like oysters observing the sun through the water, and thinking that thick water the thinnest of air. Me thinks my body is but the lees of my better being. In fact take my body who will, take it I say, it is not me."
Bazi film uyarlamalari:
-
Italyan aktor Giancarlo Giannini'nin dogum gunu (1 Agustos 1942)

-
Ingiliz sarkici, soz yazari ve muziyen, Def Leppard'in vokalisti Joe Elliott'in dogum gunu (1 Agustos 1959)
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri