Paylaşım için teşekkür ederim hocam, başarılar dilerim...![]()
Paylaşım için teşekkür ederim hocam, başarılar dilerim...![]()
Aslında liste olarak tek tek detaylı paylaşım yapacaktım, ama hâlâ detaylı testlere devam ettiğim için şimdilik buna zaman bulamadım.
Algo trading'de getiri eğrisinin şekli oldukça önemli. Mümkün olduğunca merdiven şekline benzer bir getiri eğrisi şekli görmeye çalışıyorum. Yukarı trend ile basamağı yukarı çıkan ve yatay ya da düşey trend hareketinde ise düz bir plato oluşturan bir getiri eğrisi, yani kazanılanları geri vermeyen bir eğri. Yaptığım tüm testlerin hem sonuçlarının grafiklere yansımasını hem de getiri eğrilerinin analizini yapmak zorunda kaldığım için bu iş oldukça zaman alıyor.
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Hocam yazılım dili bilmiyorum. Programlama yapamam bilmiyorum. Matriksten aldığım anlık veri ile MetaStock'ta analiz yapıyorum. Aynı zamanda MetaStock çıktılarını excelde işliyorum. Programlama adına tek bildiğim o da kendime yetecek kadar makrolar... Periyot olarak da en düşük 60 dk'lığa inebiliyorum daha düşüğü güvenilirliği azaltıyor. Müsaitlik konusuna gelince de her zaman seans izleme ve PC başında bulunmam zor olduğu için genellikle gün sonu off-line datalarla çalışıyorum.
Ama hadsizlik ne demek, beni düşünerek seçenek gösterdiğiniz için memnun oldum. İlginiz için çok teşekkür ederim hocam. Anlasam da anladığım yerler olacak diye takipteyim. Tekrar başarılar dilerim...![]()
Algoritma kurma konusunda aslında Matriks IQ kodlama bilmeden de Algoritma Sihirbazı aracılığıyla kullanıcıya fırsatlar sunan bir platform. Deneme sürümünde bu imkan var mı bilmiyorum ancak indirip bir göz gezdirebilirsiniz. Ayrıca hepsi çok iyi olmasa da, hazır algoritmalar da var. En azından eliniz alışır.
Clausewitz
Hocam matrikse sordum; programlama dili bilmiyorsanız olmaz dediler. Sanırım ürünü almamı onlar benden çok daha fazla isteyeceklerdi. Ben MetaStock kullandığım için Matriks Gold Veri Terminali abonesi olmama rağmen Matriksi bile kullanmıyorum. Sadece Metastock'a otomatik data aktarımı için kullanıyorum. Yılların verdiği alışkanlıkla Metastock'tan kopmadım kopamadım. Yaşlıyım ve yeniliklere çok alışık değilim.Kör topal devam ediyorum ben de...
Bir de o kadar zamandır kullandığım Metastockda bile aklımdan geçenleri kodlayamadığım düşüncelerim olduğu için yeni bir platform bana uzak kalıyor. Saygılar hocam...
Matriks Gold ya da Matriks Prime'da kodlama bilgisi gerekli, ama dili çok zor değil. Ancak Matriks IQ başka bir version ve onda Algoritma Sihirbazını kullanarak hiç kodlama yapmadan yüzlerce farklı algoritma kurabilirsiniz. Hatta matriks Destek ekibinin yayınladığı videolar var, algoritmaların nasıl kurulabileceğine dair. Ve hatta hazır algoritmalar bile var, hiç yoktan iyidir diyebileceğiniz. O sebeple bir göz gezdirin istedim.
Hiç bir zaman geç değil.
Yarın bugünden geç.
Clausewitz
Bir sürü kod yazıp şov yapmaya çalışanlara, basit kurgularla oturup güzel kazançlar elde etmek dururken kompleks yapı kurmaya çalışıp hiç para kazanamayanlara, olayı olduğundan daha komplike göstermeye çalışanlara bakıp ürkmeyin. Zaten iyi bir algoritma basit ve sade olmalı. Çok koşullu, çok karmaşık algoritmalar genelde sahibine hasar verir borsada. Bizim işimiz fiyatla ve fiyatın trendi ile.
Olay şu basitliği algo haline çevirmek. Fiyat sarı çizginin üstüne çıkınca al, altına inince sat. Bu kadar basit.
Hangi hisseyi ya da finansal varlığı seçeceğine karar vermeye kalıyor sonrasındaki iş.
Clausewitz
Yer İmleri