Sayfa 341/436 İlkİlk ... 241291331339340341342343351391 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 2,721 - 2,728 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by caliagra Yazıyı Oku
    EMEKLİYE Bir defaya mahsus 5.000.TL sosyal yardım.
    Çalışan emekliye hava gazı

çorba olmuş sgk sistemi içinde dahada çorbasal gelişmeler oluyor.
    -acilen sgk sistemi sadeleştirilmeli.hakkaniyete dayanmalı
    - E.sandığı,ssk,bağkur farklılıkları sonlanmalı
    -vs
    - vs
    halbuki çalışan emekli halen sisteme vergi ve düşük de olsa prim üretiyor. çalışmayan emekli ise sadece sistemden para alıyor. hukuk ölmemiş olsa tamamen anayasaya aykırı bir durum ama kimi kime şikayet edeceksin?
    bu kafaya karşılık resmi olarak çalışan emekli gayriresmiye kayar, bunu akıl ettiler mi acaba?
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    halbuki çalışan emekli halen sisteme vergi ve düşük de olsa prim üretiyor. çalışmayan emekli ise sadece sistemden para alıyor. hukuk ölmemiş olsa tamamen anayasaya aykırı bir durum ama kimi kime şikayet edeceksin?
    bu kafaya karşılık resmi olarak çalışan emekli gayriresmiye kayar, bunu akıl ettiler mi acaba?
    Kesinlikle haklısınız.
    Vatandaş, son 5.000 TL meselesinde bile hak sahibini eleştiriyor:
    -"Sistemi göçertiyor, çökertiyor, bütçeye yük oluyor" diye...
    Oysa ki, az maaş alana çok zam ver, taban maaşa %500 yap, kalan %25 vb. garabet uygulamalarla, devlet alenen...:
    -"Becerebiliyorsan bana prim mirim ödeme, hele tavandan falan sakın ödeme... Salak mısın sen?" diyor.

Çook değişik zamanlar yaşıyoruz. Sonumuz hayırlı olsun.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

3. Kuvvetle muhtemel eyt karşıtlarını biraz neşelendirmek için yapılmış bir tercih. Bundan sonraki ikramiyelerde ve maaş artışlarında da bu ayrım uygulanacak mı merak içerisindeyim.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. Emeklilik başvurusunun kiminde 1 ayda sonuçlanması, kiminde aylarca sürmesi ilginç..
    Hemde bu teknoloji devrinde,bilgiye ulaşmak birkaç saniye iken...

5.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Emeklilik başvurusunun kiminde 1 ayda sonuçlanması, kiminde aylarca sürmesi ilginç..
    Hemde bu teknoloji devrinde,bilgiye ulaşmak birkaç saniye iken...
    Hocam dosya elden evrak işleme süreci var,adamlar cumartesi bile xalisiyordu,şimdi bilemiyorum..

İst çok yoğun,birader marta ki basvurudan geçen ay aldı maaşını,
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

6. 98 yılında sigortam başlamasına rağmen e-devletde 97 yılında başka bir şehirde sigortam başlamış gibi gözüküyor.bunu en yakın SGK ya gidip mi hallediyorum ? yanımda götürmem gereken bir evrak olucak mı,var mı tecrübe eden

Alıntı Originally Posted by Moothy Yazıyı Oku
    98 yılında sigortam başlamasına rağmen e-devletde 97 yılında başka bir şehirde sigortam başlamış gibi gözüküyor.bunu en yakın SGK ya gidip mi hallediyorum ? yanımda götürmem gereken bir evrak olucak mı,var mı tecrübe eden
    SSK kimliğin duruyor ise bir en yakın SGK ya git...Onlar seni yönlendirir...

8. Her ekstra girdi, ilave 1 ay demek. Mesela hem 4A, hem 4B günleri varsa, askerlik-doğum vs gibi borçlanmalar varsa. Çok şirkette çalışmak varsa(kimisi çoktan kapanmış, kayıtları sorunlu küçük firmalar oluyor). Bir de farklı şehirlerde işlemler varsa, oraya yazı gidecek, oradan yazı gelecek vs.

Özetle, ne kadar farklı işlem varsa o kadar iş uzuyor. Hele bağkur devreye giriyorsa iş çok uzuyor. Benim öğrendiğim kadarıyla bağkurda işler daha yavaş yürüyor.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 341/436 İlkİlk ... 241291331339340341342343351391 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •