Ayrıca kıdem tazminatıda %19 küsür artacak.. Ordanda darbe yiyecez..
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Bu tutum da değişikmiş...
"Okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz...?" diye başlayıp,
"üzerinize alınmayın..." diye biten,
"boş tartışmalara" girmek istemiyorum" diyip, 50 tane mesaj atan...
Şeker hastalığınız mı var? Durduk yere anksiyete yapmışsınız?
2. mesajda yazdığınızı baştan yazsanız yeterli imiş zaten.
-"Doktor arkadaşım maaşının 1/4 ünü hisse senedine yatırarak 12 sene x kadar getiri elde etti." Nokta.
Biz de buradan sadece belirli bir gelir seviyesine sahip bir takım insanlar için tavsiyede bulunduğunuzu anlayabilirdik.
Sanki herkesin bu kadar geliri varmış da, bu tercihi yapmıyorlarmış gibi bir çıkarım yapmazdık.
Zaten bu tutumla yazmayın. Cevap falan da vermek için yormayın kendinizi. Değerli zamanınızı çaldım affola.
Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.
Forumda sadece siz değil çok değerli insanlar var...Şekerim yok ama başkasında olsaydida bunu kullanacak kadar dusmezdim.. Anlaşıldıki siz gerçekten okuduğunuzu anlamakta güçlük çeken birisiniz..Allah yardımcınız olsun.İnsanin bedenindeki sorunlar bir nebze giderilebilir de karekterindekiler giderilemez . NOT: Sizi engelliyorum.Yazdıklarınizi görmemek daha iyi olacaktır..Dediğim gibi burda değerli bulduğum insanlar var...Sizin için yazmadım.yani değer verdiğim kişiler arasında yoksunuz.üstunuze alinmayin
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Demagojinin lüzumu yok. Kendim şeker hastasıyım oradan biliyorum.
Arada bana da geliyor gereksiz atarlanma hissi. Ancak medeni bir insan olduğumdan tanımadığım insanlara atarlanmadan önce 2 kez düşünebiliyorum.
Ne kadar "karakterli" olduğunuz da, tanımadığınız başka insanlarınki hakkında yaptığınız tahlilden belli.
Acil şifalar dilerim.
Boşuna yazmayın okumuyorum
Engelledim çünkü.
Bu şeyyanen zam olayı başımıza bela olacak gibi...Umarım kök aylığa zam yapacağız diye yılbaşında seyyaneninde içine katmazlar..
Emekli başlığı ama... Anaokulu kıvamında keyifli m'aşşalah.
Neyse...
Tüm ücretliler gibi, hatta daha da fazla... On yıllarca sürecek biçimde emeklinin de alım gücünün düşeceği açık.
Özünde, emeklilik dışında başka alternatiflerin de değerlendirilmesi henüz emekli olmamış hatta çalışma hayatının başındaki gençler için bile elzem artık.
Ancak emeklilik benzeri bir birikim-getiri için "az", maksimum "orta" riskli enstrümanları tercih etmekte yarar var.
Emeklilik maaşı, kıdem tazminatı vb. gelirler isteseniz de hak kazanıncaya dek üzerinde tasarrufta bulunamadığınız haklar olduğundan, hem enflasyonist ortamda kaybettiriyor, hem de aşırı riskli yatırımlara yönelerek tamamını kaybetmenizi engelliyor.
BES fonları çoklukla çözüm değil, bu türden türbülansın henüz başladığı dönemlerde TL varlıkların döviz bazında kazandırma şansı yok.
Bir risk alanı çizip bu alan içerisinde değerlendirilebilecek enstrümanlar arasında tahterevvallinin doğru tarafında olmaya çabalamak gerekiyor. Yukarıda anksiyetesi yüksek arkadaş tarafından örnek verilen AYGAZ' ın USD baz grafiği aşağıda.
-"Eee temettü ve bölünmeler?" derseniz... Zaten grafiğe dahil.
Temettüleri düşersek:
![]()
Son düzenleme : KısaVade; 09-07-2023 saat: 01:12.
Yer İmleri