Sayfa 346/777 İlkİlk ... 246296336344345346347348356396446 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 2,761 - 2,768 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Öylede, kurunun yanında yaşta yanıyor..üzücü kısmı bu dostum..

Bizlerde senin portföy tercihinde olduğu gibi yanmamaya çalışıyoruz..yapacak başka bir şeyimizde yok..
    iyi bir eurobond buklabilirsem şöyle 1-2 yıllık vadeli girmeyi düşünüyorum....şöyle iyi kupon ödemesi olan ....zira bence endkslerde şelale kaçınılma olacak artık...
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    iyi bir eurobond buklabilirsem şöyle 1-2 yıllık vadeli girmeyi düşünüyorum....şöyle iyi kupon ödemesi olan ....zira bence endkslerde şelale kaçınılma olacak artık...
    Şelalemi olur bilemem ama düşüş kaçınılmaz..bugün şöyle oldu, yarın böyle olacak artık pek önemi yok..ucuz ve bol parayla bizde ve globalde varlık fiyatları oldukça şişmişti..

FED, ECB vazgeçmedikten sonra varlık fiyatlarında hava kaçırma, iniş kaçınılmaz gözüküyor..heleki bizde..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Şelalemi olur bilemem ama düşüş kaçınılmaz..bugün şöyle oldu, yarın böyle olacak artık pek önemi yok..ucuz ve bol parayla bizde ve globalde varlık fiyatları oldukça şişmişti..

Malum FED, ECB vazgeçmedikten sonra varlık fiyatlarında iniş kaçınılmaz..heleki bizde..
    2017 yılı bankaların karı 32 milyar tl.2017 yılı ytakibe düşen kredi miktarı 64 milyar tl.....dış borç şu ana kadar 452 milyar dolar..cari açık 58 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor...KGF ile reel sektörü finanse ettiler ama görünen o ki bu sadece zaman kazandırdı...reelde kötü olaylar oluyor..Bankaların aktifleri ciddi bozuluyor...

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    2017 yılı bankaların karı 32 milyar tl.2017 yılı ytakibe düşen kredi miktarı 64 milyar tl.....dış borç şu ana kadar 452 milyar dolar..cari açık 58 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor...KGF ile reel sektörü finanse ettiler ama görünen o ki bu sadece zaman kazandırdı...reelde kötü olaylar oluyor..Bankaların aktifleri ciddi bozuluyor...
    Sonunda 2001'de olduğu gibi her şey anonim olur..fakirleşiriz..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Sonunda 2001'de olduğu gibi her şey anonim olur..fakirleşiriz..
    kasımda birşeylerin olacağı kaçınılmaz...bakalım boyutu nolacak dostum zarten dolarda haftalıkta flama var

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Öylede, kurunun yanında yaşta yanıyor..üzücü kısmı bu dostum..

Geçen gün birileri yazmıştı..2007'de yatırımlardaki imalatın payı %40 mış..şimdilerde ise bu rakam %20 imiş..malum imalat, üretim olmadan işimiz zor..

Bizlerde senin portföy tercihinde olduğu gibi yanmamaya çalışıyoruz..yapacak başka bir şeyimizde yok..
    Ben İzmir'in birinci kuşak sanayicilerinin çoğunu bir şekilde tanıdım.

Bunlar cumhuriyetin ilk dönemlerinde hemen herşeylerinden fedakarlık edip de fabrikalar kuran adamlardı.

İkinci kuşak bu fabrikalarda işleri biraz götürdü.

Fakat çağı yakalayamadılar.

Bizim Çeşme tipi dediğimiz adamlardı. Rakı balık, Avrupa, keyif falan.

Bunlar ve bunların çocukları hemen tüm sınai tesislerini ya yabancıya (gavur) ya da diğer illerden gelenlere sattılar.

Bunlardan ikinci kuşak şimdi Urla, Çeşme, Bodrum'da ömürlerinin son günlerini keyif içinde yaşıyorlar.

Üçüncü kuşağa da biraz birşeyler verdiler nakit olarak.

Onların bir kısmı ticaretle, bir kısmı da hovardalıkla uğraşıyor.

İzmir (bir kesimin hakkını yemeyelim), biraz genelleme yanlışlığı taşısa böyle hülasa edilebilir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bakın bir kez daha söylüyorum: Eğer faiz tüm kötülüklerin anasıysa, bunların yatırım maliyetini (faizi) kontrol altına almak için kambiyo rejimini değiştirmeleri lazım. Faizi fikse etmek kolay. Mesele paranın gideceği istenmeyen yönleri yasaklamak...

Mevduata anca bu kadar faiz...(% 10 gibi)

Altın al, gayrımenkul al, hisse al...Ama bankada paranın karşılığı bu, döviz ise YASSAK...

Başka çare yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Ha bu yola girecekse de Muhtar Kenti bakan olarak getiremezsin tabi...

Sayfa 346/777 İlkİlk ... 246296336344345346347348356396446 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •