Daha iyi anladım ama finans öğrencisisin sanmıştım, bilinç düzeyin çok iyi, kendi kardeşim var senin yaşında ona yaptıramadıklarımı kendiliğinden yapıyorsun, ailen şanslı
Bir de fon konusuna ekleme yapayım, mesela vadelide vade sonunda kardan %10u vergi olarak devlete ödüyorsun ya, fonda fonu satana kadar o ödenecek vergi sana çalışıyor. Kısa vadede pek farketmiyor ama uzun vadede reel getiriyi arttıran bir fark bu.
İkincisi de mevduata denk kazandıran ama bir yıldan fazla tutulduğunda vergiden muaf fonlar var onlara da bakmanı öneririm. MAD olabilir meksanın öyle bir fonunu geçmişte tutmuştum.
Altınlar ile al–sat yapılacaksa, ya da az komisyon ödemek istersen borsadan gldtr ya da gmstr gibi altına gümüşe endeksli borsa yatırım fonu alabilirsin. alım satım farkı bankaya göre çok düşük yalnız %10 stopaj var. Gümüş son dönemde dolar bazında %10 yaptı, altının yanında portföye alınabilir.
Borsa yatırım fonlarının avantajı da şu, diyelim ki 500liran var ve altın alacaksın, alım hedefin ons bir ay içinde1300$a düşerse alirim diyorsun.
O 500tl yi para piyasası fonuna yatırıyorsun, sonra bankadan bir ay süreli gldtr altın fonu alım emri giriyorsun.. Altın hedefine gelirse alıyorsın ve para piyasası fonu otomatik satılıyor alana kadar paran değerleniyor.
Yok hedefine gelmedi diyelim, teselli ikramiyesi paran para piyasası fonunda ve hiç boşta durmamış oluyor. faiz açısından kaybettiğin birşey yok.
Insanin 3 kurus parasi olunca nereye sokacagini sasiriyor alenichev hocam. Bizimkisi fakir cirpinisidir
Yalniz bu tanzimin satisini atmislar youtube a izlemenizi tavsiye ederim. Ahaberin videosu oldugundan yanlis anlasilir diye link atmadim.
Adamlar kesekagidina koyuyor sonra bez torbaya koyuyor. Bez torbanin uzerinde ne yaziyor goremedim ama bu halk sirf o bez torba icin hergun oradan alir...
Yer İmleri