Sayfa 348/472 İlkİlk ... 248298338346347348349350358398448 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 2,777 - 2,784 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1. Haklısın dönemsellik. Her varlık döngüseldir ve zamanı gelir bazen kazandırır bazen kazandırmaz ama uzun vadede kendini ispat eden hisse yatırımı.. O yüzden gelecek bilinmezken (senin için konuşmuyorum sen biliyorsundur) uzun vadede en çok hisse senedi ve temettü yatırımında güvende hissederim

2.  Alıntı Originally Posted by cenkbjk Yazıyı Oku
    Ee tamam işte 2002-2012 yılları arasında hem parasal genişleme hem iyi yönetimle temettü hisseleri dolar bazında 20 kat değer kazanırken 2013-2023 arasında bu oran 2-4 kata düşmüş. Temettü yatırımcısı 20 yıldır kazanmış işte..
    Bu arada 2002-2012 arası "iyi yönetim" demek de naifliktir. O süreç bugünlere ve cehenneme giden yolun taşlarının döşendiği süreç aynı zamanda. Geri kalan her şey bahane. Üretmeden bu kadar rahat tüketilebilecek olsa...
    ABD bile resesyonun eşiğinde... Gerisini hayal gücüne bırakıyorum.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
    Çok samimi geldi bu arkadaş.... Temettü emekliliği konusunda anlattıkları bizim dediğimiz.. bazı konularda katılmıyorum ama genel olarak hoşuma gitti.

https://www.youtube.com/watch?v=9UVXda6Iv6U
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by cenkbjk Yazıyı Oku
    Haklısın dönemsellik. Her varlık döngüseldir ve zamanı gelir bazen kazandırır bazen kazandırmaz ama uzun vadede kendini ispat eden hisse yatırımı.. O yüzden gelecek bilinmezken (senin için konuşmuyorum sen biliyorsundur) uzun vadede en çok hisse senedi ve temettü yatırımında güvende hissederim
    Döngüsellik bir veri. Bazı enstrümanlar max. doygunluğa erişene kadar da yükselebilir.
    Lakin şirketler ve özelinde hisseler ve ülkeler için de pazar ve sınırlar bellidir.
    Yukarıda yazdım. ABD bile durgunluk yaşıyor. 30 yıl boyunca büyüme verilerini alt-üst eden Çin bile durgunluk yaşıyor...
    Kitaba ortasında girip, "X mutlak doğrudur" demek...
    "Değişmeyen tek şey, değişimdir" demiş olsaydı keşke atalarımız.
    Ama Herakleitos demiş M.Ö bilmem kaçıncı yüzyılda.

5. Pazar pazar yaptıklarınız işe yarasın. 😆 iki gündür güzel bilgiler okuduk. Evet burası emekli topiği ama sağolsun devlet emekliyi gömdü. Temettüde bir emeklilik modeli bu nedenle harmanlanan bilgiler güzeldi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
     Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Pazar pazar yaptıklarınız işe yarasın. �� iki gündür güzel bilgiler okuduk. Evet burası emekli topiği ama sağolsun devlet emekliyi gömdü. Temettüde bir emeklilik modeli bu nedenle harmanlanan bilgiler güzeldi.
    O senin bakış açısının güzelliği kardeşim.. İşe yaradıysa ne güzel.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

7. Bir de burada ve çeşitli forumlarda EYT dayanışmasına laf sokma çabasında arkadaşlar vardı...
    Şimdi hepsi #2000SonrasiAdalet başlığında toplanmış. Üzücü.

Ben de 2016 da "yeter ulan..." diyerek işi-gücü bırakmış, ortalama 2000 USD maaş üzerinden prim ödemiş biriyim.
    Bundan 4 yıl önce SGK maaş robotunda 4XAsgari ücret görünüyordu emekli maaşım.
    10 Mart tarihinde başvurdum, hâla emekli olabilmiş de değilim.
    Mevcut durumda SGK emekli maaşı hesaplama ekranında görünen maaş(son günlerde o bile kapalı) 1.7 X (Asgari ücret)...

3 yıla biz de taban maaşta buluşuruz diğer arkadaşlarla. Haaa sektör itibari ile zihinsel koşullarım el verdiğince çalışırım.
    Ama ardıllarımıza, çoluk, çocuk, evlatlarımıza yazık...

Bir de memleket pek güzel bölündü. Herkes EYT ye sallıyor, EYT daha fazla alan memura falan...
    Bugünler bugünün derdi değil. Cehenneme giden taşlar döşeneli 15 yıl oldu...

8. Buyurun: XU030 USD baz zirve. Tarih : Ekim 2010.
    O tarihte "0" araç veya ev alsanız... Veya temettü yatırımı yapsanız...
    Dönemsellik... Mutlak doğru ve atarın lüzumu yok!

Sayfa 348/472 İlkİlk ... 248298338346347348349350358398448 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •