Sayfa 35/106 İlkİlk ... 2533343536374585 ... SonSon
Arama sonucu : 847 madde; 273 - 280 arası.

Konu: Temettu Etkisizligi

1. Sayın ctugrul selam,

iyi olduğunuzu bilmek güzel...

30 yıllık tecrübenize dayanarak 267 nolu iletideki 2 ve 3. maddeler hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum...

Bu arada..TUPRAŞ kur zararı taşımıyormuş (en azından söylendiği kadar fazla riski yok), çünkü kanun gereği zorunlu olarak belli bir miktarda petrol stoğu varmış.

saygılarımla.....

2. Sayın Drizm,
    Siz zaten yazmışsınız. Hadi ben saçma demeyeyim size katılıyorum diyeyim. Ama üstümüze paratoner gibi Yıldırım çekmeyelim diye karşıt görüşlerede saygı duyduğumuzu hemen belirtelim. 😎

Tüpraş'ın kur riski taşıması zaten mümkün değil. Ürettikleri ürünün iç piyasada fiyatlaması yapılırken ki bu yasal tanımlaması olan bir fiyatlama modeli, zaten hesaplamaların içinde kur hareketi var.

SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. saygı değer hocalar

tupras konusunda kur rıskı yok dediniz ya. Bu güzel birşey kötü değil.

Fakat kur fazlası olsa sizcede daha iyi olmaz mıydı. bu konuda değerliş görüşlerinizide merak ediyorum doğrusu
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4. Benimde on milyon dolarım olsa, gözlerim mavi boyum 1,90 yaşımda 35olda daha iyi olurdu. Ha birde evlililik meselesi var🤣🤣🤣

Neyse.
    Bir arkadaşımız kur riski var dediydi onun için açıkladık.

Kur fazlası olsa iyi olurdu tabii. Hemen temettüye bağlayalım konuyu. Vermeseydi kur fazlası olurdu😎

5. Bu arada aman ha ben hoca filan değilim. Kimseye bir şey öğretme sevdalısıda değilim. Öyle bir becerimde yok demiştim daha önce. 30 yıllık deneyimim bana ait benim doğrularımdır başkasına doğru gelmeyebilir. Deneyimin çok olması doğru olduğu anlamına gelmez.

Bana doğru gelirse yeni öğretilerede hep açığım. Saygı duyarım.

Ama bu konudaki varsayımlar ve doğru matematik formüller beni tatmin etmediği için kendi yolumda devam edeceğim. ☺️

6.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Benimde on milyon dolarım olsa, gözlerim mavi boyum 1,90 yaşımda 35olda daha iyi olurdu. Ha birde evlililik meselesi var🤣🤣🤣

Neyse.
    Bir arkadaşımız kur riski var dediydi onun için açıkladık.

Kur fazlası olsa iyi olurdu tabii. Hemen temettüye bağlayalım konuyu. Vermeseydi kur fazlası olurdu😎

vermeseydi kur fazlası olurmuydu o yonetımın bileceği iş ama "keşke" Kur fazlası verip ordanda kar yazsa yemede yanında yat olurdu Maksat temettüye baglamak değil hisse yorumu yapıyoruz bişr nevi öyle düşünün.

Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Bu arada aman ha ben hoca filan değilim. Kimseye bir şey öğretme sevdalısıda değilim. Öyle bir becerimde yok demiştim daha önce. 30 yıllık deneyimim bana ait benim doğrularımdır başkasına doğru gelmeyebilir. Deneyimin çok olması doğru olduğu anlamına gelmez.

Bana doğru gelirse yeni öğretilerede hep açığım. Saygı duyarım.

Ama bu konudaki varsayımlar ve doğru matematik formüller beni tatmin etmediği için kendi yolumda devam edeceğim. ☺️

Hocalıga gelince sorun değil hocam banada herkes hoca moca diyor bu bir nevi saygı gereği diyelim yoksa kimse kimseye birşey öğretecek hocası değil tabiki, maksat belirli saygı çerçevesini korumak hoca denmeyle hoca olsa keşke 50 kere hoca olurduk. O yüzden benim için sorun değil 16 yasındakı cocugada hoca derim 60 yasında büyüğümede hoca derim. Bir nevi yeni modellerin kanka demesi gibi düşün.

Gerçi bizim buralarda SADIC derler :D hatta sadışşşşş denir :D neyse

Bu konudaki varsayımlar "henüz" sizi tatmin etmemiş. demek daha dogru olabilir :D hocam cunku yeni öğretilere açık olmak demek henüz tatmin olmamışlıgı gerektirir. :D
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

7. 👍☺️✌️

8. Erhan beyin 222. nolu iletisinden bir soru hazırladım ; sorum şöyle :

1-Yatırımcı temettü alınca vergi öder ve normale göre vergi dezavantajından zarar eder.

2-Yatırımcının şirketi temettü dağıttıgında şirket riski artar şirketin kasasındaki para eksildiği için yeni yatırımlar için ek finansman(kredi) çekmek zorunda kalır.

3-yatırımcının şirketi temettü dağıttıgında yatırımcı tarafından bu şirket artık yatırım yapacak alan bulamamış algısına yol açarak şirket değerine olumsuz bir etki yaratır.

Bu nedenlerden dolayı temettü dağıtmak şirket için.................................dır.

Boşluğa en uygun olan kelime hangisidir ?

a- etkisiz
    b- mantıksız

Erhan bey bu arada diğer topikteki sataşmaya cevabınız 10 numara 5 yıldız....

takdirlerimle.....

Sayfa 35/106 İlkİlk ... 2533343536374585 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •