8 milyon aileyi sosyal yardıma muhtac etmek ve yardım etmek ülkenin yarısını kendine muhtac etmektir
ve 8 milyon aileyi ben olmazsam sen bu yardımı alamassın a inandırmak
sosyal devletcilik degildir
emekliye şu kadar maaş ödedim demek hakkınızı degil ben insaf ettim demektir
vs vs yazıyoruz yazıyoruz boş degil boşuna yazıyoruz
Alman ekonomi gazetecisi Norbert Häring'in blogundaki "Normale dönüş olmamalı çünkü Dünya Ekonomik Forumu büyük yeni bir başlangıç istiyor" baslikli yazisindan bazi bölümlerin tercümesi:
Ayni zamanda akilli telefonlariniza da dikkat edin. Telefonun organik cam yüzeyinde de corona 28 gün kaliyormus.
Bu durumda dijital parada ise yaramiyor. Artik paraya ihtiyaciniz kalmadi, bir kap as yeter diyecekler.
..
Boris Johnson 08.10.2020
“Çok fazla şey kaybettik ve çok yas tuttuk ve hayat eskisi gibi devam edemez. Tarih bize bu büyüklükteki olayların - savaşlar ve salgın hastalıklar - sadece gelip gitmediğini gösteriyor. Çoğunlukla sosyal ve ekonomik değişim için tetikleyicilerdir. Bu anları öğrenme ve daha iyi olma zamanı olarak görüyoruz. Yani bu hükümet daha iyi yeniden inşa edecek. “
..
...
Dünya Ekonomik Forumu'nun En Büyük Çokuluslu Şirketler ve Milyarderler Kulübü Kurucusu ve Başkanı Klaus Schwab, Temmuz ayında yayımladığı "Covid-19: The Great Reset" adlı kitabında (CNBC'ye göre) şunları yazdı:
“Çoğumuz ne zaman normale döneceğimizi merak ediyoruz? Kısa cevap: asla. Krizden önce var olan bozuk normallik hissine hiçbir şey geri dönmeyecek çünkü koronavirüs pandemisi küresel gelişimimizde temel bir dönüm noktası oluşturuyor. Bazı analistler buna bir yol ayrımı diyor, diğerleri ise İncil boyutlarında bir kriz ama özünde, 2020'nin ilk birkaç ayında bildiğimiz dünyanın artık var olmadığı gerçeğine iniyor. Pandemi bağlamında dağıldı.”
..
..
Haziran ayının başında Dünya Ekonomik Forumu, mümkün olan en büyük tantanayla “Büyük Sıfırlama” programını duyurdu. Charles Schwab'a ek olarak, konuşmacılar Prens Charles, Uluslararası Para Fonu (IMF) başkanı ve BM Genel Sekreteri.
Orada tahtın İngiliz varisi özel sektörün (!) İyileşmenin lokomotifi olacağını söyledi (Johnson ve Schwab ile karşılaştırın):
“Derslerimizi öğrenmek ve daha sürdürülebilir bir yolda yeni bir başlangıç yapmak için benzersiz ve hızla kapanan bir zaman penceremiz var.
Bu krizden kurtulmak için altın bir fırsata sahibiz. Eşi görülmemiş şok dalgaları, insanları radikal değişim vizyonlarına daha açık hale getirebilir.”
Yer İmleri