Sayfa 355/1000 İlkİlk ... 255305345353354355356357365405455855 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 2,833 - 2,840 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1. Çok çeşitli sebepleri olabilir. Fanatizm, cehalet vs. Ama Müslüman coğrafyasının kan gölüne çevrilmesi büyük bir sebeptir şahsım adına. Afganistan, Irak, Suriye, Libya, Çeçenistan vs. Burada kin ve nefret uç örgütler, düşünceler tarafından çok kolay bir şekilde kullanılabilir. Etki-tepki.

bir halt olacağı yok.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Dostum anlattığın hikaye saygı duyuyorum lakin bana inandırıcı gelmiyor.

Şöyleki; altında yatan nedenleri örtmek için uydurulduğunu düşünüyorum. Çeşitli acı senaryolar üzerinden sonsuz bir nefretin böylesi davranışlar getirebilecegine inanıyorum. Norveçli 'nin can sıkıntısından intihar ettiğini kabul ediyoruz da bu adamların intiharını neden anlamıyoruz.

Belli bir din yahut grup değil yeterince acı çekip yeterince nefret biriktiren her insan yapar.

Müslüman teröristlere gelince de , İslam dünyasında belli bir otorite olmayınca herkes Kuran ' ı kafasına göre yorumlayıp, saptırarak kendi hedeflerine bir dayanak buluyordur.

İncil ' de cihat diye bir kavram olmadığı halde Hristiyanlar yüzyıllarca öte gitmediler .

Her şey insana dair , her şey insanoğlunun pisliğine dair .

4.  Alıntı Originally Posted by gabros Yazıyı Oku
    Dogru oturup düşünmek lazım. Peki, binlerce km öteden bu coğrafyaya neden geldiler, bunu da düşünüyor muyuz? Dünyanın heryerinde parayla satinalinacak, parayla olmasa başka vaadlerle masa olacak insan bulmak mümkün.. Şimdi soruyorum hırsızın hiç mi suçu yok????

SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
     Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    dünya üzerindeki terör örgütlerinin % 80'ni müslüman ülkelerden çıkıyorsa oturup düşünmek lazım..
    Hedef neresiyse oradan çıkmasından daha doğal ne var ki? Terörist tamamen kendi bulunduğu bölgeye zarar veriyor,bir ordu haline gelmedikçe uçağa atlayıp uzak bir yerde eylem yapmıyorlar. Bunu kullanan güçler orduyu toplayıp bir yerden bir yere gitmekten kurtuluyor,ayrıca orduyu toplayıp gitse hedef olarak düşman belli,oysa kendi bulunduğu topluma zarar verecek maşayı o toplumda tespit etmek çok zor.Mesela çıkıp bizim mahalleye zenci veya sarışın mavi gözlü terörist gönderseler armut gibi belli olur,sana bana benzeyen adam tamamen kamufle olabiliyor.
    Sıradan birisinin bir fikre veya gruba gıcık olup,kurgulayarak eylem yapması hayatın doğal akışına aykırı. İnsanda böyle bir mekanizma olsa hergün işyerlerinde ,trafikte,her maçta katliam olur.Gerçekleşen 3. sayfa haberleri anlık gelişen olaylar,kendi kendine kurgulayıp planlayanların hedefi küçük.
    Kısacası,birisi bu işleri kurgulayıp organize etmedikçe terör eylemi pek mümkün değil.Hedef Afrika'nın doğal kaynakları veya inançları olsa teröristler kesin müslüman ülkelerden değil Afrika'dan çıkardı

5.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    doları faizle tutuyormuş peki düşen mevduat faizinden neden bahsetmiyor? stopaj indirimi getirildi TL ye talep artsın diye o da kaldırıldı peki yatırımcı ne yapacak? şu anda mevduat faizi mb politika faizi gibi 24 olsa ya da en azından stopaj indirimi devam etseydi bu kadar dolarizasyon olur muydu bence en az yüzde 40 daha az olurdu
    Zamların etkisiyle yine olurdu.Kısa zamanda cebindeki paranın alım gücünün yarıya düşme şokunu yaşayan, cebindeki parayı daha güvenilir birşeyle değişmek istemesi normal.365 gün sonrasında zamların devam etmeyeceğine ve %20 yi geçmeyeceğine ne kadar güvenebilir ki. Güneşi görene kadar, zam yağmurunda ıslana ıslana dayak yemek veya yağmurdan kaçarken doluya da tutulmak var,en iyi ihtimal kendini bir saçak altına atıp korunmaya çalışmak.

6. Dolar/TL bir aydan uzun süredir 10 günlük hareketli ortalamasına basarak yükseliyor (şu an 5.45 civarı).

7.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    Mustafa Kamar şuan canlı yayında

6,20 olacak diyor.

syg.
    Direk ters indikatör. Tl faizinin %24 olduğu yerde zaten dolar yıl içinde 6.20 olmazsa undervalued kalmış demek değil midir bu arada?

Sayfa 355/1000 İlkİlk ... 255305345353354355356357365405455855 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •