Sayfa 36/207 İlkİlk ... 2634353637384686136 ... SonSon
Arama sonucu : 1651 madde; 281 - 288 arası.

Konu: SAHOL - Sabancı Holding

Cuma günü Akbank bilançosu geliyor. Akbank hisse hareketini kısa bir zaman farkıyla Sahol dr izler, beklentim budur. Is Yatırım 20 milyar liradan fazla çeyreklik kar beklermiş. Piyasa buna bakar mı bilmem ama asıl beklenti 2023 için Akbank yönetiminin bir guidance ( yönlendirme, rehber bilgi) açıklamasında. Para yöneticilerinin büyük kısmı banka hisselerine hiç yaklasmamaktan yanalar. Bilançolar açıklandıktan sonra belki 1-2 hafta daha ilgi sıcak kalır, sonrası tümüyle belirsiz. Seçime çok kısa süre kala belki hedge fonlardan bir miktar giriş olur, pozisyon alırlar, şimdilik bilemiyoruz. Mantıklı olan seçim takviminin başlamasıyla birlikte ( Mart 10 sonrasi) bankalara önce satış gelmesi, seçime girerken Nisan Mayıs döneminde sürpriz girişler veya çıkışlar olmasıdır. Normal akış bunu gösteriyor ama borsa bu, beklentiĺer tam tersi yönlere de savrulabilir.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

2.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Cuma günü Akbank bilançosu geliyor. Akbank hisse hareketini kısa bir zaman farkıyla Sahol dr izler, beklentim budur. Is Yatırım 20 milyar liradan fazla çeyreklik kar beklermiş. Piyasa buna bakar mı bilmem ama asıl beklenti 2023 için Akbank yönetiminin bir guidance ( yönlendirme, rehber bilgi) açıklamasında. Para yöneticilerinin büyük kısmı banka hisselerine hiç yaklasmamaktan yanalar. Bilançolar açıklandıktan sonra belki 1-2 hafta daha ilgi sıcak kalır, sonrası tümüyle belirsiz. Seçime çok kısa süre kala belki hedge fonlardan bir miktar giriş olur, pozisyon alırlar, şimdilik bilemiyoruz. Mantıklı olan seçim takviminin başlamasıyla birlikte ( Mart 10 sonrasi) bankalara önce satış gelmesi, seçime girerken Nisan Mayıs döneminde sürpriz girişler veya çıkışlar olmasıdır. Normal akış bunu gösteriyor ama borsa bu, beklentiĺer tam tersi yönlere de savrulabilir.
    Büyük para sahipleri yönlendirme gücüne sahipler ve genellikle akıllıdırlar da. Yani taktik değiştiriyorlar ve bu da belirttiğiniz üzere borsaya ve yatırım araçlarına beklenti yönünün tersine (veya zaman farkı ile) hareketler yaptırabiliyor.

SAHOL temettü hissesi fiyatlarından işlem görüyor ve bu da kendi adıma bu hisseden fazla çekinmememi sağlıyor. Diğer bir sorun da bütün yatırım araçlarının ve para birimlerinin risk içermesi. Yani daha güvenilir bir yatırım aracı bulmak en azindan benim acimdan kolay degil.

Sonuç olarak fiyatin düsmesi riski tabii ki var ve kendi adıma bu riski daha cok Sahol hissesi alarak dengelemek istiyorum🙂 Bu durumda hisse fiyatinin düşmesi benim gibi yatirimcilara ciddi fayda sağlayabiliyor. Düşünceme göre 'büyük ' Sahol alıcılari da ortada böyle bir beklenti var ise fiyatın daha da düşmesini bekleyeceklerdir ama tabii daha da büyük alıcılar bu beklentiyi bişa cikartmazlarsa 🙂

Bütün ortaklara guzel gunler dilerim (buralarda kalanlar halen de var ise🙂), saygılar...

Kademelerde fazla adetler yok. Aynı kişiler tarafından alınıp satılan bir hisse durumunda. Hisse geri alımı da var, milyonlarca adet. Ne kadar gerileyebilir göreceğiz. Gerilese de dert değil, artık borsa ile yakından ilgili olanların bir gözü SAHOL de.

Ak Yatırım kaç gündür yüklü alım yapıyor, SAHOL de geri alım bildirimi yok.

5.  Alıntı Originally Posted by agg Yazıyı Oku
    Ak Yatırım kaç gündür yüklü alım yapıyor, SAHOL de geri alım bildirimi yok.
    Bunu ben de farkettim. Bildirim zorunluluğu yok ise bildirim yapmadan geri alım yapmaları daha akıllıca olur diye düşünüyorum ancak eğer Ak Yatırımdan gelen alımlar geri alım değil ise, hisse sahiplik mücadelesine başka oyuncular da girmiş olabilir (mesela Sabancı ailesinden bazı kişiler).

Piyasada makas değişikliği olması için bütün hisseleri salmaları gerekirdi. Spekulator hisselerinden büyük kaçış ve sağlam hisselere geçiş aynı anda olamayacağı için hepsi birden salınıyor. Benim beklentim 2023 yıl sonu beklentilerine göre 5-6 fiyat kazanç oranının üstünde şirket kalmaması. Bu oranın az üstünde belki otomotiv şirketleri kalır, gida perakendecileri için 7-8 normaldir, Logo vb her yıl büyüyen bir iki teknoloji belki 2-3 çarpan daha kaldırır. Bankalar için tahmin yapamıyorum.. Sabancının aşağıya doğru çok az yeri olduğunu düşünüyorum
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

7. Geri alım kap geldi. 750.000

8.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Piyasada makas değişikliği olması için bütün hisseleri salmaları gerekirdi. Spekulator hisselerinden büyük kaçış ve sağlam hisselere geçiş aynı anda olamayacağı için hepsi birden salınıyor. Benim beklentim 2023 yıl sonu beklentilerine göre 5-6 fiyat kazanç oranının üstünde şirket kalmaması. Bu oranın az üstünde belki otomotiv şirketleri kalır, gida perakendecileri için 7-8 normaldir, Logo vb her yıl büyüyen bir iki teknoloji belki 2-3 çarpan daha kaldırır. Bankalar için tahmin yapamıyorum.. Sabancının aşağıya doğru çok az yeri olduğunu düşünüyorum
    Enflasyonun bu ortamda düşme ihtimali zayıf.Enflasyonun olduğu yerde,talep azalmaz.Aksine artar.Talebin olduğu yerde,şirketlerin hasılatı artar,karı artar,enflasyon ile şirket sermeyeleri çöp olur.Şirket değerleri artar.Borsamız bu yıl 415 $ görecektir.Seçime kadar 350$ beklentimi koruyorum..12 aylıklar çok iyi gelecektir,bilançolar fiyatlanmadı,aksine son 25 günde şirketlerin PD bilhassa 30 hisselerinin çok düştü..Düşünsenize,sahol fk 2..Böyle bir fiyatlamamı olur..fk7 den aşağı şirket kalmayacaktır..şirketlerimiz,borcunu çok rahat çeviriyor,yatırım yapıyor,büyüyor..Seçim atmosferi bitsin,belirsizlik ortadan kalksın,yabancı yatırımcı bist gelecektir..Mart ayında şirketlerin,genel kurulları temettü ödemeleri var..Seçime kadar yön yukarı..Trendde bozulma yok..Çok volatil işlemler oluyor,akıl alacak gibi değil..uzun vade bakan kazanır..

Sayfa 36/207 İlkİlk ... 2634353637384686136 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •