Sayfa 363/582 İlkİlk ... 263313353361362363364365373413463 ... SonSon
Arama sonucu : 4655 madde; 2,897 - 2,904 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by Mr Steel Yazıyı Oku
    Çok ciddi finansman gideri var sene sonu da bilanço farklı gelmez abi
    Ben arçelikte ciddi bir sorun görmüyorum. Yüksek borçlanma onların politikasıydı bu sene. Ve bence çokda akıllıca.Finansman maliyetine rağmen...Dönemsel olarak karın %23 düşmesi çok önemli değil .
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

2. BDDK yine Kredilere kısıtlama getirmiş, oda elinde kılıç sallıyor, istediği gibi..

3. İris Cibre
    @iriscibre
    ·
    3m
    BDDK Dış ticaret şirketine diyor ki;

Yıllık ciron 100 Milyon TL (~5.4 Milyon usd) ise
    10 Mio TL'den (~540bin usd) 1 USD fazla dövizin varsa kredi kullanıp ara malı ithal edemezsin

4. Dün merkez faiz indirdi bu akşam bddk aldığı kararla elinde döviz olan firmaların kredi alabilmelerini hepten imkansız hale getirecek kararı almış. Bu şartlar altında kim nasıl üretim yapabilir ki. Hem ekonomi büyüsün şirketler ucuz finansman sağlasın enflasyon düşsün mantığıyla faizleri indiriyorsun hemde ekonomiyi üretim yapıp satarak büyütecek firmaların kredi çekmelerini imkansız hale getiriyorsun. Varolan enflasyon zaten milletin sermayelerini eritti, işletme sermayesi ihtiyacı had safhada. Millet eriyen sermayesini yerine koyamadığı gibi düşen sermayesinin yerine kredi çekme ihtiyacı zaruri olduğundan bunu bari yapıp geçen sene ki miktarsal üretimimi sürdürmeye çalışayım diyor ama adamlara kasasında 500 bin dolar varsa kredi vermiyorsun. İyi de babacım bu adamların %80 i işini yapabilmek işin ithal hammaddeye bağımlı, mecburen mal alabilmek için döviz tutması gerekiyor. Kredi çekebilmek için elde tutulacak maksimum döviz rakamını arttırman gerekiyorken sen 900 bin dolardan 500 bin dolara düşürüyorsun. Vallahi ben bunların akıllarından şüphe etmeye başladım.
    Az insan çok huzur

5.  Alıntı Originally Posted by ric Yazıyı Oku
    Dün merkez faiz indirdi bu akşam bddk aldığı kararla elinde döviz olan firmaların kredi alabilmelerini hepten imkansız hale getirecek kararı almış. Bu şartlar altında kim nasıl üretim yapabilir ki. Hem ekonomi büyüsün şirketler ucuz finansman sağlasın enflasyon düşsün mantığıyla faizleri indiriyorsun hemde ekonomiyi üretim yapıp satarak büyütecek firmaların kredi çekmelerini imkansız hale getiriyorsun. Varolan enflasyon zaten milletin sermayelerini eritti, işletme sermayesi ihtiyacı had safhada. Millet eriyen sermayesini yerine koyamadığı gibi düşen sermayesinin yerine kredi çekme ihtiyacı zaruri olduğundan bunu bari yapıp geçen sene ki miktarsal üretimimi sürdürmeye çalışayım diyor ama adamlara kasasında 500 bin dolar varsa kredi vermiyorsun. İyi de babacım bu adamların %80 i işini yapabilmek işin ithal hammaddeye bağımlı, mecburen mal alabilmek için döviz tutması gerekiyor. Kredi çekebilmek için elde tutulacak maksimum döviz rakamını arttırman gerekiyorken sen 900 bin dolardan 500 bin dolara düşürüyorsun. Vallahi ben bunların akıllarından şüphe etmeye başladım.
    Limit yüzünden 10-15 gün önce Kore’den mal alamadım. Mecburen hammaddeyi içerden temin edeceğiz.

6.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    BDDK yine Kredilere kısıtlama getirmiş, oda elinde kılıç sallıyor, istediği gibi..
    Abi bomboş karar ..
    Babam tekstil fabrikasına ortaktı eve gelmezdi kasalarında dolarlar altınlar dururdu bankalara da bazı aylar asla güvenmezleri ticarette bankaları hiç bir güç kredi verirken durdurumaz abi geç onu..

Diğer forımdaki ak militanlarla ve akp nin tetikçi yazarları ile uğraşmaktan bıktım. Ne halleri varsa görsünler onu bunu beğenmeyen yolsuzluk yapan adama reis diyen tiplerden ne köy ne kasaba olur fedor bey o açıdan sen rahat ol .

Bankalar için tüm uzmanlar hemfikir . O kadar gülünç ve cahilce itirazlar ile eregli, banka veya diğer ciddi sanayileri kötülüyor ve saçmalıyorlar ki ... ve imalı siyaset yapıyorlar ki muhattap almam zaten..

7. Kredi çekmeleri imkansız ise pazartesi ekonomi durur abi geç onu güzel alım imkanı bile olmaz pazartesi bankalar yukardan açarlar hee alım imkanı olursa süper olur benim gibilere düşünsenize ...faizler %7 ama kredi de ağır şartlar var ne ironik demi yemezler duran ekonomi duymadım seçime giderken düşen borsa da olmaz sanmam )))

3 aydır 4 bddk kararı oldu kredi kredi super fon çıkıypr kredi hep şu oldu bankalar batacak diye 5 kez yazdılar hep tersi oldu...ne banka batar ne de ülke kredi şartları şu...
    Yenilere zaten vermiyolar eskşlere de teminat ve evrak karşılığı veriyorlar artık Regüle bir ofis işlemi olur evrak gelir evrak gider bddk elemanı özel bankaya onay verir kredü çıkar SOVYETLER BİRLİĞİ ekonomik modeli sanırım. Cari açık sorunu çözülseydi bu tarz denetim de yoğunlaşmazdı iyi oldu defolsun pis dolarcılar ülkeden doları seveni de ben sevemiyorum zaten vatanseverlikle alakası yok

8. ABD nerede ise %3 kapadı, demirlere bakmaya korkuyorum, gece gece canımı sıkmayım

%7 %8 miş, bir şey değil...

Kahrolsun Putin!

Sayfa 363/582 İlkİlk ... 263313353361362363364365373413463 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •