Sayfa 371/1027 İlkİlk ... 271321361369370371372373381421471871 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 2,961 - 2,968 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

`İspanya başbakanı hakkındaki güven oylaması öncesinde istifa etti.` Bizim abbas ise bırakmam o koltuğu eğer bırakırsam başıma geleceklerden korkuyorum diyor. Bu şartlar altında Dolarda yükseliş kaçınılmaz.

Alıntı Originally Posted by SmuraY Yazıyı Oku
    Bu konuda kimsenin fikri yok mu ? Biliyoruz ki o borçlar bir şekilde ödenecek, üretim için ithalata mecbursun, faizle maizle kontrol gücün yok. Artık kontrollü bir kur rejimine geçmek zorunda kalmaz mısın ?

"Dün Uğur Civelek'i seyrettim youtube' dan seçimden sonra kim gelirse gelsin mevcut kur düzeninde değişiklik yapmadan devam edemez diyor. Bahsettiğim dövizlere el konması vs. değil ama kur rejiminde nasıl senaryolar konuşulabilir."
    Dün bahsetmiştim;

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Zaten el parasıyla kalkınma modeli bittiğinde bu dalgalı kur modeli de sona erecek..artık bundan sonra hangi kur modelini bulurlar bilemeyeceğim ama şu el parasıyla kalkınma modeli artık sona erse iyi olacak..
    Sabit kur modeli olmadı, dalgalı kur modeli olmadı..2000 öncesindeki enflasyon kadar kur modeline geçerler artık..

Tabii enflasyonu adam gibi ölçmek kaydıyla..

3. Nobel iktisat ödülünü kazanan iktisatçıların neredeyse hepsi İngiliz veya ABD vatandaşı iktisatçılar.

Gerçekten çok zeki olduklarını düşünüyorum.

Yalnız bu iktisatçıların ülkelerinde kamu veya şirketler kendi ulusal paraları üzerinden borçlanıyorlar. Örneğin ABD hükümeti ABD doları üzerinden borçlanıyor.

Bizim gibi dolarize edilen ülkelerde para politikasını yönetmek daha zor.

Bana kalsa; kamudaki aşırı personel alımını ve israfı sınırlandırıp cari açığın sebebi enerji ithalatını petrol zengini komşulardan yerli paralarla yapmaya çalışır dolar egemenliğinden kurtulmaya çalışırım.
    Zor ve tehlikeli çünkü içeride dolar mevduat sahipleri ve dışarıda dolar sistemini koruyan ABD Uçak gemi filosu var.

4. Son düzenleme : MAHARAJ; 01-06-2018 saat: 13:46.

YA MB falan hepsi hikaye ............Havalar iyi olunca bizimde havamız iyi oluyor , havalar bozunca bizimki de bozuyor...........MB şöle yaptı ,uzun koydum oturttum falan ekonomide işlemiyor(insider trader lar voleyi vuruyor)......... Artık Arjantin otobanın da olduğumuzu herkes açıkça ifade etmeye başladı.......İstenilen faizinde %40 olduğunı açık ve net birşekilde dillendirilmeye bağlandı ..........

Bakalım sonumuz ne olacak!!!!!!!!!!

Betoncular ama betoncular derken onlara para kaptıran beton beyinler batıp piyasada likidiye sıkışıklığı hat safhaya gelince takke düşüp kel görünecek. Para piyasaları böyle işler birileri batar birileri çıkar piyasalarda acımak diye bir olgu yoktur.

xxnadu11 Guest
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    1000 Tl bayram ikramiyesi ile Dolar alınırsa ne komik olur Abbas ve ekibi seçim rüşvetleri ile yangına benzin döküyor.
    Dolar alacaklarını bilemem de kurban da kesin kurban alacakları kesin. 10 milyon emekli.
    Et fiyatlarının halini düşünemiyorum. Birde oluşacak enflasyonu. Yandikkkk

SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Son Dakika: İhracat rakamları açıklandı,İHRACACAT'ta Yeni Rekor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) mayıs ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Buna göre mayıs ihracatı yüzde 12.2 artışla 14 milyar dolar oldu. Yılın ilk 5 ayında ihracat yüzde 9,3 artışla 69 milyar dolara çıkarken, son 12 ayda ise bir önceki yıla göre yüzde 10,1 artışla 161,7 milyar dolar olarak gerçekleşti

http://www.haberturk.com/son-dakika-...995382-ekonomi

Demek ki Türkiyede İyi şeyler de oluyormuş...(yaniii)

Sayfa 371/1027 İlkİlk ... 271321361369370371372373381421471871 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •