`İspanya başbakanı hakkındaki güven oylaması öncesinde istifa etti.` Bizim abbas ise bırakmam o koltuğu eğer bırakırsam başıma geleceklerden korkuyorum diyor. Bu şartlar altında Dolarda yükseliş kaçınılmaz.
`İspanya başbakanı hakkındaki güven oylaması öncesinde istifa etti.` Bizim abbas ise bırakmam o koltuğu eğer bırakırsam başıma geleceklerden korkuyorum diyor. Bu şartlar altında Dolarda yükseliş kaçınılmaz.
Nobel iktisat ödülünü kazanan iktisatçıların neredeyse hepsi İngiliz veya ABD vatandaşı iktisatçılar.
Gerçekten çok zeki olduklarını düşünüyorum.
Yalnız bu iktisatçıların ülkelerinde kamu veya şirketler kendi ulusal paraları üzerinden borçlanıyorlar. Örneğin ABD hükümeti ABD doları üzerinden borçlanıyor.
Bizim gibi dolarize edilen ülkelerde para politikasını yönetmek daha zor.
Bana kalsa; kamudaki aşırı personel alımını ve israfı sınırlandırıp cari açığın sebebi enerji ithalatını petrol zengini komşulardan yerli paralarla yapmaya çalışır dolar egemenliğinden kurtulmaya çalışırım.
Zor ve tehlikeli çünkü içeride dolar mevduat sahipleri ve dışarıda dolar sistemini koruyan ABD Uçak gemi filosu var.![]()
Son düzenleme : MAHARAJ; 01-06-2018 saat: 13:46.
YA MB falan hepsi hikaye ............Havalar iyi olunca bizimde havamız iyi oluyor , havalar bozunca bizimki de bozuyor...........MB şöle yaptı ,uzun koydum oturttum falan ekonomide işlemiyor(insider trader lar voleyi vuruyor)......... Artık Arjantin otobanın da olduğumuzu herkes açıkça ifade etmeye başladı.......İstenilen faizinde %40 olduğunı açık ve net birşekilde dillendirilmeye bağlandı ..........
Bakalım sonumuz ne olacak!!!!!!!!!!
Betoncular ama betoncular derken onlara para kaptıran beton beyinler batıp piyasada likidiye sıkışıklığı hat safhaya gelince takke düşüp kel görünecek. Para piyasaları böyle işler birileri batar birileri çıkar piyasalarda acımak diye bir olgu yoktur.
Dolar alacaklarını bilemem de kurban da kesin kurban alacakları kesin. 10 milyon emekli.
Et fiyatlarının halini düşünemiyorum. Birde oluşacak enflasyonu. Yandikkkk
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son Dakika: İhracat rakamları açıklandı,İHRACACAT'ta Yeni Rekor
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) mayıs ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Buna göre mayıs ihracatı yüzde 12.2 artışla 14 milyar dolar oldu. Yılın ilk 5 ayında ihracat yüzde 9,3 artışla 69 milyar dolara çıkarken, son 12 ayda ise bir önceki yıla göre yüzde 10,1 artışla 161,7 milyar dolar olarak gerçekleşti
http://www.haberturk.com/son-dakika-...995382-ekonomi
Demek ki Türkiyede İyi şeyler de oluyormuş...(yaniii)
Yer İmleri