Ara sokakta bir karavan gördüm..
Çok ayıp !!!!
Young Boys'un İstanbul paylaşımı.
![]()
Ara sokakta bir karavan gördüm..
Çok ayıp !!!!
Young Boys'un İstanbul paylaşımı.
![]()
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
seçim olmadığı sürece siyaset esnafının kaldıramayacağı vatan hainliği dahil en ufak birşey yoktur.
sadece basit bir örnek vereyim, hem de bizden değil demorasinin beşiği İngiltere den, yeni solcu hükümet artık sosyal konutlarda İngilizler in değil mültecilerin öncelikli olacağını İngiliz vatandaşlarının başının çaresine bakması gerektiği şeklinde açıklama yaptı.
bu açıklamayı seçimden biraç ay önce yapamazsın ama seçim yoksa sırıtarak yaparsın...
Gayrımenkul sahiplerini heyecanlandıran idda ;
Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım aylık %1,49 faiz oranı ile ilk kez ev alacaklara konut kredisi imkânı tanıyacak.
Düşük faizli ve uzun vadeli konut kredisinde öncelik hakkı daha önce hiç ev sahibi olmamış yeni evli çiftlere tanınacak.
Daha önce evi olan, ancak 6 ay önce evini satmış olanlara da düşük faizli konut kredisi tahsis edilecek.
Şu para nelere kadir !!!!!!!!!!!
Ataköy F Blok yıkımı:
Ataköy'de ilk defa bir konut binası çürük raporu alınıp yıkılıyor.
Çürük olduğundan değil, rant olduğundan tabii.
Yıkımı yapan firma, 7 günde dümdüz ederiz dedi ama, 7 gün oldu sadece bir dairesinin bir salonunu ''rencide'' edebildiler. Bir sürü alet araç geldi, bina bana mısın demiyor.
Binayı, deprem bölgesindeki hani kepçe değince yıkılan binalardan sanıyorlar herhalde.
Oysa Ataköy 1957-1963 yılları arasında yapılan ve zamanın son teknolojisi ile inşa edilen sapasağlam binalardan oluşuyor. İnsanların yüreğine deprem korkusu salıp bu güzelim binaları yıkmak, hem kaynak israfı hem de Ataköy'e, şehre bir ihanet bence. Çünkü yıkılırken bile yenisinin ne olacağı belli değil.
F Blok, Ataköy'de tek örneği olan blok. Bir katında 4 daire var ve 8 katlı. 32 daire var ama bir daire 227 m2, büyük ve lüks daireler.
Yıkıma önce ortadan başladılar (Yanlış!). Yani binaya yandan müdahale edip 3-4.katları kırmaya çalıştılar. Ama olmadı tabii. Sonra terasa araç gereç taşıyıp terastan kırmaya çalıştılar. Yine olmadı.
Şehir içi meskun mekan olduğu için dinamitle, C4 ile patlatıp yıkmak da söz konusu değil tabii.
Çok zor işleri, çok zor.
Sapasağlam bir binayı yıkıyorlar. Gerekçeleri de hazır. Mevcut deprem yönetmeliklerine uymuyormuş. Bunlara uyduğunu söyleyip yıkılan nice yeni bina gördük deprem bölgesinde. Ama bu sefer duvara tosladılar.
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969
Dün yaşadığım komik olay ülkenin halinin perişan olduğunu gösterdi.
İki ayrı emlak sitesinde aynı emlakçının ilanını görerek cazip bulduğum 3190000 tl.olan bir daireyi gezmek için emlakçıyla randevulaştım. Sabah 11 de aradım ve 14 de sitenin girişinde buluşacaktık. Saat 14.45 e kadar gelmeyince telefon ederek beklediğimi söyledim. '' Daire 3600000 tl. oldu '' dedi. Yahu bu nasıl ahlak, madem öyle beni neden bekletiyorsun, aramıyorsun vb. söylenince telefonu kapattı. Sinirle bürosuna gittim.Genç bir adamdı. Patlama noktasında olduğumu görünce '' Abi, biz aramızda bu ilanlara yem diyoruz. 4 milyonluk bir daireye bir kaç arkadaş 3800- 4000 arası yazar. Biri de 3400 yazar, bakarız müşteri kaç lirada aramaya başlıyor diye. '' dedi. Ağzıma geleni söyleyerek ayrıldım ama adamlar kösele olmuş. İş ahlakı, şeref, haysiyet bilmiyorlar.
Ekran alıntılarıyla ticaret bakanlığına gönderdim. bakalım ne olacak . İnşaat baronları televizyonlara haber adıyla gizli reklam yaptırıyorlar. Şimdi de konut alma zamanı, ilk eve düşük kredi vb. haber pompalayarak fiyatları diri tutmaya çalışıyorlar. Pazarda adam domatesi 5 lira yükseltince kıyamet kopar ama inşaatda her şey serbest ! Ne zaman bir şeyi alma zamanı derseler tersi olur.
Ülkede her an her şey değişebiliyorken tomarla parayı öküzün boynuzuna takmaya gerek yok. Ederi neyse o kadarı bağlarız.
Yer İmleri