Sayfa 387/1027 İlkİlk ... 287337377385386387388389397437487887 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 3,089 - 3,096 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    Kırmızı DD deki davranışına göre 4.495 den aldığım 1 birimi 4.77 lerden satabilirim eğer pazartesiye kadar kırmızı DD i aşıp bu seviyelere ulaşırsa...
    Ulaşma şekline göre tabii...
    Tabii yatırım tavsiyesi olmayıp faldan öteye gidemez...

Şöyle yapalım düzeltmekten kurtulu Ayhan beye bırakalım o işi
    Hedefler bu şekilde 1 birim satmayı yine düşünürüm. MB tutup faiz artırmama gibi bir çılgınlık yaparsa o geri vitesten sonra
    halimiz ahvalımız buymuş derim bir birimden daha olurum...

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Türkiye'nin mevcut bütçe açığı ve kamu borcu Arjantin ve Brezilya'ya göre ciddi anlamda iyi. Özellikle Kamu borçluluğu konusunda açık ara büyük bir rezerve sahip. Yani kamunun daha fazla borçlanabilmek için alanı var. Bizdeki sorun özel sektör. Özel sektör borcumuz özellikle de döviz borcu epey yüksek.
    Bazı ekonomistler özel sektör borcunun riskinin aslında kamu borcu olduğu bu nedenle Türkiye'nin kamu borcunun bu nedenle düşük olmadığını iddia ediyorlar.
    Bu kısmen doğru olsa da özel sektörün teminat yapısı ve iç pazardaki konumu gereği kredi yükümlüsü olan firmaların sahiplerinin değişimi ile borcun önemli bir kısmı kamu borcuna evrilmekten kurtulabilecektir.

Buradaki tek ince nokta özel sektör borç krizinin gayrimenkul krizi ile eş zamanlı alevlenmemesidir. Zira verilen kredilerde şirket bilançolarının yanı sıra çoğunlukla gayrimenkul teminatı alınmıştır. Belirtilen iki krizin aynı anda alevlenmesi durumunda teminat eksikliğinden ziyade likidite eksikliği krizi oluşabilir. Ama bu dahi çok büyük bir cehennem senaryosu olmayabilir. Söylediğim gibi özel sektör firmalarının sahiplerinin kolları kesilir, ama firmalar yeni sahipleri ile yollarına devam ederler. Artan tortu kamu borcuna evrilse dahi var olan kamu mali rezerv marjından dolayı bu marj harcanmış olur.
    Çok önemli bir noktaya dikkat çekmişsiniz,
    Bu güzel mesaj için,
    Teşekkürler
    Nil Satis Nisi Optimum

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    4,6527 +0,1271 +2,81%
    fibo 23.6 ---> 4.70
    fibo 38.2 ---> 4.73
    fibo 50 -----> 4.75
    bu noktalar onemli ; 4.45 dip kabul edilmistir..ytd

Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    Şöyle yapalım düzeltmekten kurtulu Ayhan beye bırakalım o işi
    Hedefler bu şekilde 1 birim satmayı yine düşünürüm. MB tutup faiz artırmama gibi bir çılgınlık yaparsa o geri vitesten sonra
    halimiz ahvalımız buymuş derim bir birimden daha olurum...

dip yanlis alinmis gibi sanki , benim fibo degerleri ile sizinkiler cakismiyor , neden acaba.?

5. Prof.Dr. Cem Say: İnanılmaz ama gerçek: Milli Eğitim Bakanlığı sitesindeki Sınav Uygulama Takvimi'nde yarın yapılacak Liseye Geçiş Sınavı'nın saati yanlış yazılmış. Buraya inanıp sınava giden geç kalacak, içeri alınmayacak.

https://twitter.com/say_cem/status/1002628271492812801

https://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosya...ma_takvimi.pdf
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Türkiye'nin mevcut bütçe açığı ve kamu borcu Arjantin ve Brezilya'ya göre ciddi anlamda iyi. Özellikle Kamu borçluluğu konusunda açık ara büyük bir rezerve sahip. Yani kamunun daha fazla borçlanabilmek için alanı var. Bizdeki sorun özel sektör. Özel sektör borcumuz özellikle de döviz borcu epey yüksek.
    Bazı ekonomistler özel sektör borcunun riskinin aslında kamu borcu olduğu bu nedenle Türkiye'nin kamu borcunun bu nedenle düşük olmadığını iddia ediyorlar.
    Bu kısmen doğru olsa da özel sektörün teminat yapısı ve iç pazardaki konumu gereği kredi yükümlüsü olan firmaların sahiplerinin değişimi ile borcun önemli bir kısmı kamu borcuna evrilmekten kurtulabilecektir.

Buradaki tek ince nokta özel sektör borç krizinin gayrimenkul krizi ile eş zamanlı alevlenmemesidir. Zira verilen kredilerde şirket bilançolarının yanı sıra çoğunlukla gayrimenkul teminatı alınmıştır. Belirtilen iki krizin aynı anda alevlenmesi durumunda teminat eksikliğinden ziyade likidite eksikliği krizi oluşabilir. Ama bu dahi çok büyük bir cehennem senaryosu olmayabilir. Söylediğim gibi özel sektör firmalarının sahiplerinin kolları kesilir, ama firmalar yeni sahipleri ile yollarına devam ederler. Artan tortu kamu borcuna evrilse dahi var olan kamu mali rezerv marjından dolayı bu marj harcanmış olur.
    Teşekkürler bilgi için..ancak az önce baktım Arjantin'in de kamu borcu da pek fazla değil..GDP'ye oranı %50 civarı..cari açığın oranı ise bizden daha düşük..bütçe açığı ise bizden fazla..neyse boş vakitimde bu konuyu biraz daha detaylı incelemem gerekecek..

Ancak şunu söylemeliyim ki..genelde hükümetler kamu borcunu gizlerlerler..mesela bizde varlık fonunun içinde neler olduğundan haberimiz yok..yada havaalanı, otoyol köprüler vb. burada alınan krediler devlet garantili..malum, havalar kapandığında kamuda birden bire borç birikmesi oluşabilir..yada hazine garantili belediye borçları bunlara diğer bir örnektir..neyse şimdilik bunları bilmek mümkün değildir..tekrar tşkler..

7.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Teşekkürler bilgi için..ancak az önce baktım Arjantin'in de kamu borcu da pek fazla değil..GDP'ye oranı %50 civarı..cari açığın oranı ise bizden daha düşük..bütçe açığı ise bizden fazla..neyse boş vakitimde bu konuyu biraz daha detaylı incelemem gerekecek..

Ancak şunu söylemeliyim ki..genelde hükümetler kamu borcunu gizlerlerler..mesela bizde varlık fonunun içinde neler olduğundan haberimiz yok..yada havaalanı, otoyol köprüler vb. burada alınan krediler devlet garantili..malum, havalar kapandığında kamuda birden bire borç birikmesi oluşabilir..yada hazine garantili belediye borçları bunlara diğer bir örnektir..neyse şimdilik bunları bilmek mümkün değildir..tekrar tşkler..
    Ben de sana teşekkür edeyim. Şeytan ayrıntıda gizlidir.
    Samanın altından ne kadar su yürüyor aslında çok net değil kamu borçlanmalarında. Bir de sağlık , SGK bunlar da da sürprizler çıkabilir....
    Son düzenleme : asgaridr; 02-06-2018 saat: 00:52. Sebep: ifade hatası

Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    Ben de sana teşekkür edeyim. Şeytan ayrıntıda gizlidir.
    Samanın altından ne kadar su yürüyor aslında çok net değil kamu borçlanmalarında. Bir de büyük delikler var; sağlık , SGK bunlar da da sürprizler çıkabilir....
    Sağol dostum..aynen katılıyorum..dua edelim ki samanın altından fazla su yürümemiş olsun..yoksa yazdım Yunanistanın borç oranı(GDP) krizde bir gecede %100 den %180 çıkmıştı..

Sayfa 387/1027 İlkİlk ... 287337377385386387388389397437487887 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •