Sayfa 387/458 İlkİlk ... 287337377385386387388389397437 ... SonSon
Arama sonucu : 3663 madde; 3,089 - 3,096 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1.  Alıntı Originally Posted by canlı Yazıyı Oku
    https://www.sahibinden.com/ilan/emla...69024191/detay

https://www.hepsiemlak.com/balikesir...re/97948-12189

Bu iki ilanda aynı emlakçıdan. Aynı daire. Sabah 3200 tl idi. Aradığımda -satıldı - dedi. Fiyatı 3400 yaptı ilanda. Komedi dünyası. Lafa geldi mi bunlar Demokrat, hatta maalesef ATATÜRKÇÜ ( en büyük tehlike bunlar ) ve en ufak tartışmada kadına saygı diyen tiplerdir. Eşit değilmiydik biz. Kadın olmanın ticaretteki avantajlarını sonuna kadar kullanmak adına diğer tüm dürüst kadınları zor duruma düşüren asalaklar. Bıktık bu emlakçılardan ( artık parmakla gösterilecek kadar azalmış iyiler. )
    Emlakçı ilanlarının çoğu fake. Emlakçılar olmayan evleri satılık veya kiralığa koyuyorlar. Tanıdık eş dostun boş duran evine branda (büyük afiş) asıyorlar. Özellikle cadde üzerinde görünür yerlere branda asmak çok yaygın.

Ayrıca kiralık olan daireler için mutlaka bir de satılık ilanı açıyorlar. Emlakçılar arasında ilan sayısı ve asılan branda sayısı çok önemli.

Fake ilanı aradığınızda bugün bir müşteriye opsiyonladık, şu anda sözleşmesini hazırlıyorum ya da bir müşteriyle sözleştik olmazsa size dönelim diyorlar. Alayı çakal.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Emlakçı ilanlarının çoğu fake. Emlakçılar olmayan evleri satılık veya kiralığa koyuyorlar. Tanıdık eş dostun boş duran evine branda (büyük afiş) asıyorlar. Özellikle cadde üzerinde görünür yerlere branda asmak çok yaygın.

Ayrıca kiralık olan daireler için mutlaka bir de satılık ilanı açıyorlar. Emlakçılar arasında ilan sayısı ve asılan branda sayısı çok önemli.

Fake ilanı aradığınızda bugün bir müşteriye opsiyonladık, şu anda sözleşmesini hazırlıyorum ya da bir müşteriyle sözleştik olmazsa size dönelim diyorlar. Alayı çakal.
    Evet. Durum bu. Ama yönetim ve müdahale makamındakilerin bu kaostan çıkarı nedir ? Medya bile bu durumu görmezden geliyor. Ana akım 3 tv. kanalının watsap hatlarına videolu mesaj attım. Muhabir göndermelerini , röpartaj yapabileceğimi, güncel haber olacağını söyledim. Geri dönüş yapmadılar. Zira sermayenin gücüyle savaşmak yerine nimetlerinden faydalanmayı tercih ediyorlar. Ekranlarda sürekli gayrimenkul fiyatlarının tam alım yerinde olduğunu işliyorlar.

Bu işin başka yolu kalmadı. Vatandaş artık kendi göbeğini kendi kesecek.

3. Bugün, sabah 10 civarı büroda oturan müteaahit dizlerinden vurulmuş. Motosikletli biri ofisin önüne geliyor ve Mehmet şi...k kim diye soruyor. Benim demesiyle 2 kurşunu yemesi bir oluyor. Hastanede acil kafetaryasında 15-20 akrabası- işçisi anlatıyorlardı. Birisi '' geçen sattığı daire sahibiyle küfürleşmişler, tetikçi tuttuğundan şüpheleniyor '' dedi.

Ülke de kim erken davranırsa postu kapıyor. Bu günleri 30 yıl önce anlatsalardı , hayal alemindesiniz derdim.

4. Kira ödemelerini elden yapanlara kira tutarının yüzde 10'u oranında ceza kesilecek

Kira ödemelerini banka ve PTT aracılığıyla yapmayıp, elden yapanlara her bir tespit için kira tutarının yüzde 10'u oranında ceza kesilecek.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    Kira ödemelerini elden yapanlara kira tutarının yüzde 10'u oranında ceza kesilecek

Kira ödemelerini banka ve PTT aracılığıyla yapmayıp, elden yapanlara her bir tespit için kira tutarının yüzde 10'u oranında ceza kesilecek.
    Fahiş kiralar ne zaman bir tık gevşeyecek olsa anında kira ve emlak vergisi artacak haberini yayıyor iç mihraklar. Kiraların düşmesini istemiyorlar. Boş haber bunlar...
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

6. Şu devirde halen elden kira almak- vermek nedir ? Hiç akıllanmıyor insanlar.

Kira sözleşmelerinde e-kontratın sunduğu avantajlar nelerdir?

Kişi bir kontratı oluşturduğunda, birçok kamu kuruluşuna fiziksel olarak kontratı ibraz etmesi gerekmektedir. Ancak sistemde bulunan kontratla abonelik işlemleri gerçekleştirilebilecektir. Aile hekimini değiştirmek istendiğinde bu süreç daha kolay hale gelecektir. Kiracı ve ev sahibi arasındaki en büyük anlaşmazlıklardan biri olan kira bedelleri ve kira artış oranları konularında mahkemeye başvurulduğunda, ilgili bölgedeki rayiç bedellerle ilgili sorunlar ortaya çıkabilmektedir.

Ancak e-kontrat sistemi ile bölgesel olarak mahalle mahalle, sokak sokak kira fiyatları sistematik bir şekilde görülebilecektir. Bu sayede vatandaşlar, kira fiyatlarını karşılaştırma imkanına sahip olacaklardır. Kira sözleşmelerinde e-kontrat işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecektir.

https://www.incehesap.com/blog/e-dev...2H7J5WWhWmOQUP

Bazı binalarda eski kiracı 1 lira ödeme yaparken yeni gelen kiracı 5-7 lira ödüyor...

Bir lira kira alan beyanında maliyeci ne diyecek gel u..n , ş...z bak komşun aylık 5 lira gelir beyan etmiş sen neden gelirini gizliyorsun ,sana güzel bir geçirmasyon yapayım da bir daha maliyeden vergi kaçırırken 50 kere düşünürsün...

Maliyenin kesin kez kiracılar umrunda bile değil....

Kira geliri beyan karşılaştırılmasında , maliyenin izin vereceği TOLERANS % 15-20' yi geçmeyecektir...

Ayrıca Emlak Vergilerin Güncellemesi var ki ,şimdilik muhalefet parti yerel seçimi kazandığı için büyük bir gelire kavuşma imkanları olacağından geciktirebilirler...

8. Sahin Gokbakar ev aliyor 2020 de 10MM TL ye ev yapı kayıt belgeli ve iskeleside var

2 sene sonra yapikayit belgesi iptal olup tapuya sit alani diye serh dusulmus bu ev yikilsin diye yazilmis

Bu nasil memleket ben anlamadim. Vatandas neye guvenip arazi ev alacak?

Simdi sozkonusu evin degeri sifir. Inanilmaz

https://www.sozcu.com.tr/sahan-gokba...yediniz-p82853

Sayfa 387/458 İlkİlk ... 287337377385386387388389397437 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •