Originally Posted by
mertazor
hda fonuyla ilgili; hda fonu cok eski bir teknoloji kullanan dogru duzgun calisan bir arbitraj fonu degildir.
fon , infodaki gubrf spekulatorlerinin vade gecislerinde yuksek orandan yeni aya gecislerini saglayarak simdiye kadarki getirilerini yapmistir. hedefin asil arbitraj fonu " hvn "dir.
gubrf gecisleriyle 2 ay guzel getiri yapmis. ergun ............. da bu getirileri gercek zannedip. fonu pazarlqmistir. hvn fonuyla disardan aldiklari hizmete son vermis ayni getirileri kendisinin yaoacagin8 zannetmistir.
ergun arbitraj viop nedir bilmez. pazarlamayi iyi bilir.
fon, gubrf spekulatorleri battiktan sonra arbitraj anlaminda yapacagi bir sey kalmamis gerceklerle yuzlesmistir.
yuklu katilimci sayisi ve gelen para itibar, oyunu devam ettirme yonunde karar aldirmistir. arbitrqj islemlerini yapamadiklarinicin ufak ufak hisse long tasimislar getirileri siritmamisdir.
getiriyi iyilestirmek amaciyla al8nan bu yonsel pozisyonlar
pazartesi gunu thyao. kontratlarindan 6 milyon zarar yazmis.
sali gunu bu zarari kurtarmak ucin 7bin kontrat endeks, 40 milyin lot ekgyo yine 200bin kontrat ekgyo hissesi long tasimistir. burdan da 33 milyon zarar yazmislardir. yaklasik 1.3 milyar long.
pozsiyin buyuklugu 700milyon tl endeks. 600 milyon ekgyo hissesi long.
carsamba sabahi
borsanin dusuk acilmasiyla ellerindeki endeks kontratlarini ve ekgyo kontratlarini vermis. ekgyodaki 40 milyon lotun da 15 milyonunu vermis. 20 milyon daha zarar yqzmistir.
persmebe son kalan ekgyolari da vermis. 4 milyon daha zarar yazmistir.
bug7n icin artik long short pozisyinu kalmmqistir. arbitraj yapmaya calsiacaklardir. ama bu hikaye nasil devam eder bilinmez. cunku arbitrajdan para kazanacak bir viop algoritma ekibi tekn9loji ellerinde yok. hvn fonu yoneten arkadaslardan yardim alirlarsa bu is olabilir.
Twitter'dan aldığım özel mesaj. İsmini sakladım, bir de bir kaç yeri .......... İle sansürledim :/
Yer İmleri