Sayfa 390/672 İlkİlk ... 290340380388389390391392400440490 ... SonSon
Arama sonucu : 5375 madde; 3,113 - 3,120 arası.

Konu: ISGYO İş Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı

1. ufak birsey daha yazayim,son uc ay takaslarda isbank alimi 15 mio lot, % 3luk azami hisse alisi olabilirmi ? yabncidan gelen blok satisin emelilik dahil yarisini karsilamis gibi,bunu 2. ceyrek bilancoda gorecegiz,bu ceyrek bilancosu cok onemli,bir cok sorunun yanitini gorecegiz..

2. olaya nasil baktigin ile ilgili, o acidan uzun vadeli yatirim diyorum, eldeki malin ne ettigi su an umurumda degil cunku %7.5 temettu benim icin %6 kira getirisi anlamina geliyor ornegin(maliyet).. bugun alanlar icin ise % 6.8 getiri demek..

simdi hissenin faiyatindan bagimsiz, bu bir ev isyeri olsaydi, %6.8 yillikgetiri veriyor 15 yil amortisman dusun ve mulker Izmir,Istanbul ve ankarada.. bu 15 yil geri donusu yakalaman imknasiz..en az 25 yil bazi yerlerde 33 yil a cikmis durumda..

elimdeki gayrimnekul portfoyunden %4 alamiyorum, ama bunu getirisi ortada.. olaya nasil baktigin ile ilgili dostum..

bana kalirsa %7.5 temettu kesin seneye, dolayisiyla hissenin fiyatina bakmiyorum, ki birde kiradan verdigin vergide cabasi,bu temettu net..

3.  Alıntı Originally Posted by gva74 Yazıyı Oku
    ufak birsey daha yazayim,son uc ay takaslarda isbank alimi 15 mio lot, % 3luk azami hisse alisi olabilirmi ? yabncidan gelen blok satisin emelilik dahil yarisini karsilamis gibi,bunu 2. ceyrek bilancoda gorecegiz,bu ceyrek bilancosu cok onemli,bir cok sorunun yanitini gorecegiz..
    9 milyon kadar bedelsizden geldi, 6 milyon alımı var, bu sürede yabancılar kabaca 25 milyon satmışlar, 10 milyon da emekli fonları. Yani iş yatırım dahil bir çok yerli kurumlar kurumsak satışları karşılamışlar. İŞ bankası alım yapsa bildirir. Yatırımcılardan talep gelmedikçe, ağlanıp sızlanmadıkça, bunlar harekete geçmez. Tsgyo dan hatırlıyorum, büyük yatırımcı ağlayıp sızlayınca tskb alım yapıyordu tsgyo da, geçen sene ara ara.

Yani büyük yatırımcılar son 2 bilançosnun kötü geleceğini bilerek sattıklarını düşünüyorum. Finansal gidrlerin büyük bir kısmının aktifleştirirldiğini görünce, senette beklentilerim çok azaldı. Yönetim de satılan üniteleri bir türlü stoktan düşüp kar göstermede gecikince, hisse beklentilerime cevap vermedi. Önümüzdeki 1-2 dönem karlılık görünecek, ama bunu önce kurumsal yatırımcıların alımları gösterecek, ama politik riskler bu alımları geciktiriyor kanımca.

4.  Alıntı Originally Posted by gva74 Yazıyı Oku
    olaya nasil baktigin ile ilgili, o acidan uzun vadeli yatirim diyorum, eldeki malin ne ettigi su an umurumda degil cunku %7.5 temettu benim icin %6 kira getirisi anlamina geliyor ornegin(maliyet).. bugun alanlar icin ise % 6.8 getiri demek..

simdi hissenin faiyatindan bagimsiz, bu bir ev isyeri olsaydi, %6.8 yillikgetiri veriyor 15 yil amortisman dusun ve mulker Izmir,Istanbul ve ankarada.. bu 15 yil geri donusu yakalaman imknasiz..en az 25 yil bazi yerlerde 33 yil a cikmis durumda..

elimdeki gayrimnekul portfoyunden %4 alamiyorum, ama bunu getirisi ortada.. olaya nasil baktigin ile ilgili dostum..

bana kalirsa %7.5 temettu kesin seneye, dolayisiyla hissenin fiyatina bakmiyorum, ki birde kiradan verdigin vergide cabasi,bu temettu net..
    Çoğumuz bu beklentiyle aldı, ama yönetim bence ileriyi iyi görmedi, banka borcuyla projelere girdi, dolar borçlanarak tuzla arsasını aldı, eldeki stokları fiyat kırarak eritmedi, bu konularda bankalar çok yavaş karar veriyor. Kirada ve satışlarda değerlemelerin altına gidebilmeliydi, değerleme fiyatını beklenirse, stoklar uzun sürede eritilmez, bir yerde fiyata bakmayıp satacan, yoksa elinde kalır, ve tonlarca faiz gideri olur, memleketimizdeki çoğu işadamı da böyle, fon yönetimini bilmiyor, bir de avm yapıp işletmek nemize, kalyon tamam, o zamanlar maliyetler düşüktü, şimdi konut balonu şişmişken bu türlü riskli yatırımlar, yönetimin büyük hatası.

5.  Alıntı Originally Posted by viopandtrade Yazıyı Oku
    Çoğumuz bu beklentiyle aldı, ama yönetim bence ileriyi iyi görmedi, banka borcuyla projelere girdi, dolar borçlanarak tuzla arsasını aldı, eldeki stokları fiyat kırarak eritmedi, bu konularda bankalar çok yavaş karar veriyor. Kirada ve satışlarda değerlemelerin altına gidebilmeliydi, değerleme fiyatını beklenirse, stoklar uzun sürede eritilmez, bir yerde fiyata bakmayıp satacan, yoksa elinde kalır, ve tonlarca faiz gideri olur, memleketimizdeki çoğu işadamı da böyle, fon yönetimini bilmiyor, bir de avm yapıp işletmek nemize, kalyon tamam, o zamanlar maliyetler düşüktü, şimdi konut balonu şişmişken bu türlü riskli yatırımlar, yönetimin büyük hatası.
    %1000 katiliyorum

6. vay vay vay 1.07

7. Endeks yükseliyor. Çünkü çok ucuzladı.

http://www.bloomberght.com/haberler/...irsati-goruyor

Ama bizimkisi yine düşeyim mi diye uğraşıyor

Allah sabır versin

8. planları bozuldu herhalde
    daha aşağı çekmeyi planlıyorlardı olmadı
    şimdi yükseltmeyerek bezdirelim KY diyorlar herhalde ...ytd

Sayfa 390/672 İlkİlk ... 290340380388389390391392400440490 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız