Sayfa 391/898 İlkİlk ... 291341381389390391392393401441491891 ... SonSon
Arama sonucu : 7180 madde; 3,121 - 3,128 arası.

Konu: SASA - Sasa Polyester

1.  Alıntı Originally Posted by kardamadam06 Yazıyı Oku
    Fiiller tepişti, çimler ezildi diyosunuz. Ama ben bu süreçte Erdemoğlu'nu çok da masum bulmuyorum. Çıkarken müdahale edeceği ya da kontrol edebileceği bir sürü enstruman bulabilirdi. Çıkarkenki KAP haberlerini ben pompalamadım. Hatta iddia ediyorum 185 tl den şu anki fiyata gelen işlemlerin çoğunluğu Erdemoğluna ait. Hem de bunu küçük yatırımcının 3-5 lotunu topalaya toplaya yapıyor (bakınız son 30 günlük işlem hacmi). Basın açıklamasında küçük yatırımcı için sadece timsah gözyaşları vardı.

Bu arada siz hiç fiyatını yeren şirket patronu gördünüz mü? Ticarette böyle bişey yok. Fiyatı piyasa belirler. Patron değil. Mal kaça satılıyosa fiyatı o dur.

Özetle şirket hedefleri yerinde duruyor olabilir ama, Erdemoğlu SASA imajını yerle bir etti. Şahsi düşüncem budur.

Bu saatten sonra benim için 30 tl ye düşmesi ile 200 tl'ye çıkması arasında fark yoktur. Hatta birileri de patronun içinden geçsin, fiyat 30 tl ye düşsün.. Erdemoğlu da bir açıklama daha yapsın nasıl olduğunu anlamadım diye...
    Ben hiç anlamıyorum işlem hacimleri neyi ifade ediyor, yani üstün körü anlıyorum. Kısacası işlem hacminden kimin hangi lotu topladığını, bu bağı kuramam Ama Erdemoğlu her fiyattan topluyor, hisseyi istediği fiyata itiyor anafikriniz sanırım. Bunu kabul edebilirim ama tamamen uzun vadeye konsantre olduğum için vardır bir bildiği diyorum. Bir inşaat var ve ekranın karşısında bu inşaattan para kazanıyoruz... Her iş günü bunu sürdürmek her patron için zor dermişim

Peki sizce 5 senelik süreçte sasa için riskler nedir?

2.  Alıntı Originally Posted by yaşlı_kurt Yazıyı Oku
    Bu Günkü özet kaç bedelsiz verir
    kaç tan verir yıl sonu hedefimiz nedir
    svg

Bence bugün iyi tutundu 90 liraya. Tivitır'da hisseye hakim amcalar, %350 bedelsiz bekliyor. Bunu kabul edersek 90 liradan bölünür diye plan yapmıştım, hâlen planıma sadığım. %350 olmazsa , bölündükten sonra en az 30, en fazla 50 lira olması lâzım...

Sizce bölündükten sonra 85 liraya düşen sasa yeni yatırımcı için cazip bir fiyat mıdır? Ya da kaç lira olmalıdır bölündükten sonra?

3.  Alıntı Originally Posted by Subutay Yazıyı Oku
    Bence bugün iyi tutundu 90 liraya. Tivitır'da hisseye hakim amcalar, %350 bedelsiz bekliyor. Bunu kabul edersek 90 liradan bölünür diye plan yapmıştım, hâlen planıma sadığım. %350 olmazsa , bölündükten sonra en az 30, en fazla 50 lira olması lâzım...

Sizce bölündükten sonra 85 liraya düşen sasa yeni yatırımcı için cazip bir fiyat mıdır? Ya da kaç lira olmalıdır bölündükten sonra?
    en son %100 bölündüğü zamanda en düşük fiyattan bölünmüştü bir süre sonra kağıt uçtu zaten bence mantıklı olası buralar

4.  Alıntı Originally Posted by Nikopoll Yazıyı Oku
    en son %100 bölündüğü zamanda en düşük fiyattan bölünmüştü bir süre sonra kağıt uçtu zaten bence mantıklı olası buralar

Ben 2023 için bedelsiz bölünmeden başka hareket beklemiyorum.Güven kaybı kötü oldu. 2024'te aktif olacak 2 fabrikanın bilançoya yansıayacağı günlere kadar yatay hareket edeceğini düşünüyorum, tabii bunları tamamen duygusal, beni bağlayacak şekilde düşünüyorum. Teknik bir şeyden anladığımdan değil. Patron paramızı kullanacak, lotlara sahip çıkmak lâzım ve bölünme oranını ne bekliyorsunuz? Ben hâlen nasıl hesaplanıyor, insanlar bu %350'yi nasıl buluyor anlamıyorum

5.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Twitter yayını izledim. Orada ana mesaj şu. Biz bu hisseyi bir gün bir yerden satmak istersek siz alın ve siz bu hisseden o gün dışarı çıkmayın. Bir hisse için bu şekilde ky yı etkileyen yayın yapılamaz. Ky bu hissede Şuan varsa aşırı derece dikkatli olmalı. Hisse çok güzel yükseldi. Kimsenin lafı yok. Her yatırımcı aynı şeyi ister. Ama bu her şirket için olacak diye bir şey değil. Kimsenin kimseye zararı ve faydası olmaz. Lütfen aşırı derece dikkatli olun.
    16 kasımda yazmışız. Sasa 189 dan 100 gitti 89 kaldı. Küçük yatırımcı sağolsun varolsun. Kendine yakışanı yaptı.

6. Ama Malasef insanlar pembe tablo çizeni över, gerçeği söyleyeni burada istemez, bir yolunu bulur yasaklanmasını sağlar. Allah cc. boş yere ASR suresini indirmemiş.

Neydi ASR süresi, velasrı innel insane lefi husr.

Muhakkak insanoğlu ziyan içindedir, sabrı ve hakkı tavsiye eden, Salih amel işleyenler müstesna der.

7. Şayet % 300-400 gibi bedelsiz bölünme kararı alınırsa

hisseyi 80 lerde yada 90 larda tutmaları mümkün olur mu ??

Bilanço da olası bir beklenti üstünde kâr açıklanırsa neler olur ??

PTA tesislerinin tam kapasite ile devreye girmesinin hisseye etkileri neler olur ??

Petrokimya tesisi ve liman yatırımına başlama haberleri gelirse nasıl etki eder ??

Hele hele yabancı ortak veya ortaklar alınırsa yatırımcı bunu nasıl karşılar ??

Bunlar dikkate alınması gereken unsurlar
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

8. Unutmayalım ki sasa tahtası sığ sayılabilecek bir tahta

Hissenin % 21,63 kadarı borsada işlem görüyor. Kalanı patronun elinde

Bu % 21,63 lük orana yön veren bir de tahta sahipleri var

Bunlar da herkes gibi para kazanmak için yatırım yapmışlar

Onlar da hissenin 3'e 5'e katlanmasını herkesten çok isterler

Eminim bunun için kendileri açısından doğru zamanı ve doğru zemini bekliyorlar
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 391/898 İlkİlk ... 291341381389390391392393401441491891 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •