esasında bu başlık temmuz'da yaşadığımız 5.8'lik silivri depremiyle maziye gömülmeliydi ama milletimizin hafızası maaşallah fil gibi olduğu için cadde'de halen milyon tl'lere ev satılıyor. etrafımda da arkadaşlar var, 700bin'e ev satıp milyon tl'lere sahil şeridinden ev alan.
birinci konu merkez üssüne yakın olup 7'lik deprem görmüş evde çatlak patlak olmama ihtimali çok zordur. tabi evin çok sağlam olduğunu kabul ederek başlıyoruz. milyon'luk evin değeri talep düşüklüğü ve deprem yemiş olma sebebiyle taban fiyatları öpecektir.
ikinci konu tl'deki illüzyon durumu. ben paranın illüzyona dönüşünü boktan ülkelerde yaşayarak gördüm. ve birebir bizim yaşadıklarımız yaşandı. adama diyodum bu ev kaç para? 500 bin dolar. ulan bu boktan yerde nasıl oluyo 500 bin dolar veriliyor bu eve? iyi de abi kapış kapış alınıyor. ve bir kaç ay sonra devalüe yiyip kurun 3'ten sadece 2 yıl içinde 20'ye gittiğini yaşadılar.
sadece 20 gün önce evini satıp 1 kilo altın alabilen biri şu an satsa 900 gram altın alabiliyor.
6 ay gittim geriye, evini satıp 1 kilo altın alan biri şu an satsa 780 gram altın alabiliyor. 6 ayda 220 gram altını çöpe atmış oluyor vatandaş.
Yer İmleri