Selam
Bu zamlar sonrasi emekli maasi $700'den $1050'ye cikti
Simdi bu geliri ABD hukumetine yedirmeden nasil kullaniriz tasasi sardi![]()
Selam
Bu zamlar sonrasi emekli maasi $700'den $1050'ye cikti
Simdi bu geliri ABD hukumetine yedirmeden nasil kullaniriz tasasi sardi![]()
Ben 40 yaşında kurumsal hayata veda ettim. Finansal piyasalar, bağ bahçe işleri; yine çalışıyoruz tabi, ama kafam rahat(7 yıldır). Az çok birikim de var, 50 den sonra birikenlerden de yemeye başlarım. Geriye çok bir şey bırakma niyetim yok, Allah ömür verirse 70 e kadar sıfırlarız baya
Bu arada iki çocuk da 10 ar yıl özelde okudu, bir evi de onlar ezmiş oldu. Şimdi olsa okuyamayız tabi öyle.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
heval ve cautionary ile benzer yolda ilerliyoruz. Ben de aktif iş hayatını bırakalı 7 yıl oldu. 3-5 yıl öncesine kadar nereden ne alsam, ileri dönük ne yatırım yapsam diye hesap kitap yapardım. Şu anda artık benim için ilerisi diye bir şey yok. 75 yıl ömür üzerinden aktüeryal hesap yapıyorumTüm mal varlığımı kalan aylık süreye bölüyorum. Çıkan sonuca göre aylık gelir belirleyip ona uygun bir yaşam sürüyorum. Ben de kimseye bir şey bırakmak niyetinde değilim, öldükten sonra it yer, şeytan duasını okur
![]()
Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.
Yukarıdaki gibi bir diyalog sonrası arkadaş aynı soruyu sormuştuYa 90 yıl yaşarsak?
Tam Yokluk içinde bile insanlar yaşadığına sevinir. Bizim gibilerin en kötü senaryoda bile bir b planı vardır. Çok yaşamamız sadece geride bıraktığımız ev, araba vs nin azalmasına sebep olur. Yani çok yaşamamız, bizden çok geride kalanların dezavantajına olur
Mesela iki çocuğa birer ev bırakma niyetim var, onları kendi malım gibi de görmüyorum, kolay kolay satmam. Ama 70 e geldik paralar suyunu çekti, ihtiyacım var, acımam satarım. Gerisini çocuklar düşünsün![]()
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Ben 75 yaşı yemek ve hareket kısıtlamasının olmadığı dönemin son olarak kabul ediyorum. Zaten o yaştan sonra isteseniz de rahat harcayamazsınız, kaldı ki fiziksel kısıtlardan dolayı bir çok şeyi psikolojik olarak da yapmak istemeyeceksiniz.
Ha riskleri de hesap ediyorum elbette, mesela 90+ olursa da her halükarda gittikçe miktarının azalacağını bilsem de bir emekli aylığı olacak. İleri sağlık sorunları olursa da normalde satmayı asla düşünmeyeceğim köyde atadan miras tarlalar var, onları satarım![]()
Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri