Sayın vivatrader in boyp ta ki olaydan haberi yok sanırım. Normal şartlar altında dediği doğru hisse senedi yatırımı yüksek risk içerir. Ama Boyb ta olay farklı. Şirket resmi olarak açıklama yaptı diğer ortaklardan 8,13tl den aldım aynı fiyattan küçük yatırımcılardan da almak istiyorum diye.
Normalde bu fiyatın son 5 yıllık ortalama fiyat olan 6 tl civarında olması bekleniyordu ama Katarlı şirket Myhoola ortaklar arasında adaletsizlik olmasın diye kendi isteğiyle böyle bir uygulamaya gitti. Bu açıklamayı yapan Türk şirketi olsaydı şüpheli yaklaşabilirdim. Ben daha önce bu tür süreçlerde bulundum ve sorun yaşamadım. Bundan önce dgzte yi 5 tl den alıp temettü dahil 9,05 tl ye demirörene devrettim. Uluse yi 15.75 tl ye alıp 20,74 tl ye yabancı patrona devrettim.
Bu süreçlerde piyasa genellikle hemen fiyatlamayı yapmıyor ama süreç sonuna doğru belirlenen fiyata geliyor. Boyp ta da bu şekilde olacağını düşünüyorum.
Iş Yatırım İn sitesinde duyurularda satma hakkı formun koymuş. Fakat iki gündür kimse karşılık vermemiş. Niye ki?
G3221 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
spk yönetmeliğinde satış döviz cinsinden yapılmış ise anlaşmanın yapıldığı günde merkez bankası alış kuru baz alınır.ve devir işleminin başlayacağı günden bir gün önceki merkez bankası döviz alış kuru ilk kurdan yüksekse yüksek olan kurdan devir yapılır.Bu iki tarihe bakarak fiyat belirlenir.Şu anda devir yapılabiliyorsa fiyat sabitlenmiş demektir.Şayet yeterli orana ulaşırlarsa zorunlu devir hakkı gerçekleşir.Toplayamazlar ise çağrı fiyatını yükseltme yapabilirler.Bu konuda spk yönetmelikleri açık ve net.Yani dolar arttıkça fiyat artacak diye birşey yok.8.13 tl baz fiyat .daha düşük fiyattan devir söz konusu değil.Daha fazla bilgi için ULUSE FORUMUNDA AYNI KONU İŞLENMEKTEDİR.oRADADA DEVİRLER 20,74 DEN DEVAM EDİYOR.
40 gün bekleyip 8,13 Satacağıma 8 civarına yaklaştığında satarım düşünmem.
Yazdıklarım kişisel görüşümdür,al sat tut tavsiyesi değildir.
Nihayet satma hakkını kullanan bir babayiğit çıktı. [emoji846]
G3221 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri