Degerli kardeşim. Tayyip Ağamın degismesi gerekiyor. Ve bu işin yumuşak geçiş seklinde olmasi gerekiyor, dış dinamik de boyle istiyor. Bu cografyada Sri Lanka gibi istikrarsizlik istenmiyor.
Fakat Turkiye buyuk ve kalabalik bir ulke, disaridan cok gocmen geldi.
Lozan'da Turkiye tampon olarak kurulmustu ve gorevini yapti, 10 milyona yakin gocmeni aldi. Artik fazlasini kaldiramaz.
Bu yuzden her olasiliga karsi, Turkiye'de paramiliter gucler olusturuldu. Bunlarin da siyasi gorusleri ortadadir. Bunlari Akp'nin siliahli milisi olarak gormek yanlistir. Hersey devletin bilgisi ve kayitlari altindadir. Kaldi ki artik Akp ve Tayyip Agam gorevi devrediyor.
Ekonomik sikintilar sebebiyle toplunun bazi kesimleri altta kaldilar. Sadece bizim toplumumuz degil, tum toplumlar buna kayitsiz kalir. Altta kalanin cani ciksin der gecer. Hatta dalga gecer, alay ederler.
Intiharlar artar ama bazi insanlar da o sinirle etrafinda kim var kim yok harcayiverir. Bunlarin sayisi cig gibi artar hatta organize bile olabilirler ve bu ulkeyi karistirmak isteyenlerden her turlu destegi de bulabilirler. Bu duzenin bozulmasi demektir. Artik kanunla, kolluk kuvvetleriyle bunlari onleyemezsiniz.
Mhp'nin Akp'ye destegi sonrasinda devletin yapilanmasi ortada. Digerini yazdim, bunlarin siyasi gorusleri
ortada. Kilicdaroglu bunlarla uyumlu degil.
Yoksa Kilicdaroglu durust, namuslu bir adam. Alevi olmasi hic sorun degil hatta partizanlik yapmadiktan sonra daha bile iyi. Kilicdaroglu yumusak basli, iyi bir insan. Baska zaman olsa oy da veririz. Ama simdi kesinlikle uygun degil. Kilcdaroglu'nun CB olmasi devlet icinde, devletin tepesinde catismalara sebep olur. Meral Abacik aday olursa kazanir. Fakat son bir senedir yaptigi aciklamalari begenmiyorum. Parlemanter Sisteme donmeyi dogru bulmuyorum.
Bence Hulusi Akar'in en az mevcut konumunu korudugu bir yonetim cok uygundur.
Turkiye icin en mukemmel CB ise kesinlikle ve tartismasiz Hulusi Akar'dir.
Cunku devletin tum kademelerine hakim durumda.
Diger taraftan dis aktorlerin tamamiyla derhal telefonla iletisim kurabilecek durumda.
Ben boyle bir asker hic gormedim. Disisleri Bakanindan bile cok daha aktif.
Yer İmleri