Sayfa 407/993 İlkİlk ... 307357397405406407408409417457507907 ... SonSon
Arama sonucu : 7939 madde; 3,249 - 3,256 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

1.  Alıntı Originally Posted by ragwaer Yazıyı Oku
    İyi akşamlar. Bir konuda görüşe ihtiyacım var ve kafam da bir hayli karışık. Bir çok işinin ehli borsa uzmanın görüşü, şu sıralar borsanın ucuz olduğu yönünde.(uzun vade düşünüldüğünde) fakat yaşadığımız zamanın birebir krizi temsil ettiğini ve geçmişte, nispeten( her ne kadar durumları, oluşumları farklılık gösterse de) örneğini yaşadığımız 2001 ve 2008 krizleri ile karşılaştırdığımda, dolar bazlı borsanın hala pahalı olduğunu görüyorum. Bunu hem dolar bazlı BIST grafiğine bakarak söylüyorum hem de uzun vadeli cds grafiğini 180 derece döndürün, elde ettiğiniz grafikten gözlemliyorum. Borsanın 'dolar bazlı' daha aşağıda gidecek yeri var görünümde. Bunu uzun vadeli BIST30 senetlerine bakarak ta söylemek mümkün (örneğin kchol, eregl, bimas, sahol, isctr, garan vb. çeşitlendirmek mümkün)
    Sonuç olarak; mevcut ekonomik görünümü göz önüne alarak, BISTin tarihi diplerinde olduğunu iddia eden uzmanlar mı gerçekçi yoksa sadece temel analiz ile basit dolar bazlı grafiklerini inceleyen bendeniz mi gerçekçi, anlayamıyorum açıkçası... Fikirlerinizi okumak beni mutlu eder açıkçası...kalın sağlıcakla.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Uzun uzun tartışılabilir, ucuzluk pahalılık görecedir, ucuzdur sebebi vardır, pahalıdır onun da sebebi vardır, dibin dibi vardır, beklentiler satın alınır her zaman v.s.

Şu an kriz çıkarsa 2001 ve 2008 krizine benzemez, daha derin yıkıcı olur, ki onlar bile farklıydı, kriz hali, kriz esnasında olacak olanların öngörülemez olduğu bir durum, 3 günde hafta sonu için %10 net faiz alınan dönem, 5 puan daha fazla veriyor diye 100 mt ötedeki banka şubesine, bolca bir montun içine dolar balyalarını boğazına kadar doldurup giden abla abilerin ortalıkta dolaştığı bir dönem, bankanın vadeyi kırmadığı bana ne vade sonuna kadar parayı vermem dediği, yarı fiyatına ev satılan, intihar edilen bir dönem...

1991 krizinde akrabaların aracı kurumu vardı, anahtarı alıp çıktılar, kayıp milyonlarca dolar, neden çünkü takasbank yoktu, bağlı bulunulan aracı kurum o zamanlar öyleydi sana sanal işlem yaptırmış, herşey kağıt üzerinde kendisi para havuzuyla başka işlere kalkışmış, hisseler düştü doğru, ama ortada hisse yok satacak, hiç alınmamış...gibi...

TCELL dolar bazlı, doların da enflasyonundan arındırılmış, 2008 deki dolar başka 2022 deki dolar başka...

1-Bu hisse dibinde mi değil mi, daha nereye kadar düşer?
    2-Dibini bulduktan sonra kaç yıl alçak sürünme yapar, yoksa sert mi kalkar?

Yani, cevabı yok sorunuzun, değişir, Arjantin Venezuela gibi olursak başka, olmazsak başka, Suriye gibi olursak -Allah gecinden versin, başka...

2. Sayın kelebekx, örneğin saholün belirttiğim kriz dönemlerindeki dolar bazlı fiyatlarına bakın isterseniz, ne demek istediğimi anlayacaksınız. Sayın achilles, yazımda da belirttiğim üzere, her krizin kendine has yapısı mevcut.
    Şu an yaşadığımız ise, 12 ay sonra yapılacak seçimlere( erken seçim ihtimalini mümkün görmüyorum) kadar borsa için aşağı yönlü riskler düşünüldüğünde, dolar bazlı daha inecek yerinin olduğunu gördüğüm halde, niçin uzmanlar borsanın ucuzluğu konusunda ısrarcı, bunu anlamakta zorlanıyorum.

3. Cevap verdim ama, anlaşamadık sanırım, şu grafiğe bakıp da uzmanların ne demesi gerekiyor?

Sıfıra kadar düşecek burası pahalı diyorsanız, sıfıra kadar düşerse almayın zaten derim.

İŞC

Malum bu forum ahalisinin büyük bir bölümü aç sefil gezen tayfadan oluşuyor. Ben dahil.
    Bu akşam Göztepe’de mekanları biraz gözlemleyim dedim. Bir de ne göreyim. Alayı sefil. Don alacak paraları yok. Açlıktan nefesleri kokuyor, ancak rakı, bira kokusu açlık kokusunu bastırıyordu.
    Ekmek alacak paraları yok, rakı yanında meze yiyorlar falan.
    Tuhaf işler.

5. Bir de holding grafiği (sahol yada koç fark etmez) yada eregli grafiği paylaşırsanız sevinirim. Bankacılık örneği belki istisna.

Alıntı Originally Posted by ragwaer Yazıyı Oku
    Sayın kelebekx, örneğin saholün belirttiğim kriz dönemlerindeki dolar bazlı fiyatlarına bakın isterseniz, ne demek istediğimi anlayacaksınız. Sayın achilles, yazımda da belirttiğim üzere, her krizin kendine has yapısı mevcut.
    Şu an yaşadığımız ise, 12 ay sonra yapılacak seçimlere( erken seçim ihtimalini mümkün görmüyorum) kadar borsa için aşağı yönlü riskler düşünüldüğünde, dolar bazlı daha inecek yerinin olduğunu gördüğüm halde, niçin uzmanlar borsanın ucuzluğu konusunda ısrarcı, bunu anlamakta zorlanıyorum.

Şu an yerel kriz-mini kriz veya 90 yıllardaki gibi yüksek enflasyon , yüksek kur , kkm ile yüksek faiz dönemindeyiz...FED faiz artışı sıkıntı değil..EM ler içersinde sıcak paranın en fazla kaçtığı ülkeyiz , 2 yıla kalmaz global krize merhaba deriz...

Asıl global kriz bizi nasıl mikecek onu öngören kişiler köşe olur....

Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Malum bu forum ahalisinin büyük bir bölümü aç sefil gezen tayfadan oluşuyor. Ben dahil.
    Bu akşam Göztepe’de mekanları biraz gözlemleyim dedim. Bir de ne göreyim. Alayı sefil. Don alacak paraları yok. Açlıktan nefesleri kokuyor, ancak rakı, bira kokusu açlık kokusunu bastırıyordu.
    Ekmek alacak paraları yok, rakı yanında meze yiyorlar falan.
    Tuhaf işler.
    Valla haklısınız, buradaki pis gomünistler yok akaryakıt 30 gaymeye dayandı deye ortalığı velveleye veriyorlar, gözlemlediğim Tavşanlı çevre yolunda gram trafik azalması bile yok.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Sayfa 407/993 İlkİlk ... 307357397405406407408409417457507907 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •