Sayfa 409/637 İlkİlk ... 309359399407408409410411419459509 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,265 - 3,272 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Eurobonda kriz zamanında hiç bir şey olmaz değeri düşer dolar artar nihai olarak zarar olmaz.Ben sekiz yıl eurobond taşıdım dinamiğini çok ama çok iyi bilirim.Eurobond asla çöp olmaz ama anlatmak uzun iş bu topiğin konusu da değil.
    Eurobond da çöp olur. Kriz demek şirketlerin battığı ortam demektir. 2008'de Arçelik 1 küsur TL oldu çünkü finansal borçlarını ödeyemez noktaya geldi. Finansal borcunu ödeyemez durumda ki şirketin eurobondu da çöp olur. Mesela Bank Asya'nın eurobondunu taşıyan o eurobondu nakte çevirebilir mi artık?

2001 krizinde de internetten okuduklarımıza göre İş Bankası batma noktasına gelmiş, devlet desteği ile tutunmuş. 8 yılda eurobondunuz hiç çöp olmadıysa, hiç reel krize denk gelmemişsiniz demektir. Benimde 8 senede hiçbir hisse senedim çöp olmadı mesela çünkü hiç reel kriz görmedim.

Eurobond yada hisse senedi farketmez hatta savaş durumu hariç altında olsa farketmez. Nakitin olmadığı ortamda geri kalan herşey çöp olur. Sadece nakit kraldır.

Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Eurobond da çöp olur. Kriz demek şirketlerin battığı ortam demektir. 2008'de Arçelik 1 küsur TL oldu çünkü finansal borçlarını ödeyemez noktaya geldi. Finansal borcunu ödeyemez durumda ki şirketin eurobondu da çöp olur. Mesela Bank Asya'nın eurobondunu taşıyan o eurobondu nakte çevirebilir mi artık?

2001 krizinde de internetten okuduklarımıza göre İş Bankası batma noktasına gelmiş, devlet desteği ile tutunmuş. 8 yılda eurobondunuz hiç çöp olmadıysa, hiç reel krize denk gelmemişsiniz demektir. Benimde 8 senede hiçbir hisse senedim çöp olmadı mesela çünkü hiç reel kriz görmedim.

Eurobond yada hisse senedi farketmez hatta savaş durumu hariç altında olsa farketmez. Nakitin olmadığı ortamda geri kalan herşey çöp olur. Sadece nakit kraldır.
    Benim aldığım eurobondlar hazinenin ihraç ettikleri, anlamadım bu kısmını.Hazine paraları ödemeyecek mi.O zaman maaşlar da ödenmeyebilir.

Misal garanti bankası ve arkasındaki yabancı ortağı,HSBC,ING,İŞ Bank falan batar onlardaki eurobondlar batar falan evet teorik olarak bu da bir senaryodur da düşük bir olasılık.

Eh bu durumda demek ki neymiş arkadaşlar eurobondları da ziraat bankasından almak lazım.En akıllıcası o ))))))

Eurobondlar çöp olamaz arkadaşlar.En azından ziraatinkiler ))))))))))ben o işin dinamiğini isteyen arkadaşa özel mesajla açıklarım bu topiği daha fazla meşgul etmeyeyim bu konuda

6.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Niye sayın syılmaz konu başlığı beyaz yaka için yatırım koçluğu yani bir anlamda herkes daha fazla para kazansın yatırımlarından maksimum fayda sağlasın ,öyle değil mi.E çöküş beklentimiz varsa dikkatli olun bu yıl böyle bir şey olabilir fazla borsaya yüklenmeyin gerekirse satın çıkın demek de bir nevi yatırım koçluğu değil mi.Ben o anlamda yazdım ,yoksa elbette isteyen istediği şirketten istediği kadar istediği fiyattan alsın.Zaten ben de kriz sonrası gene borsaya gireceğim(Zamanında çıkabilirsek tabi) borsaya asla karşı değilim arkadaşlar emlaktan falan on kat daha mantıklı)))))))
    Daha yazmayayım diyorum ama yazıyorum işte.

Ben diyorum ki krizi kimse bilemez, iktisat profesörleri dahil. Bilselerdi zaten hepsi dolar milyoneri olurdu 40 yıllık akademik hayatlarında defalarca kriz oluyordur. Emin olun borsada senden benden başarısız olacak iktisat profesörleri vardır memlekette.

Piyasa başka birşey ve ky olarak nasıl bir donanıma sahip olursanız olun, piyasayı yenemezsiniz, piyasanın ne yöne gideceğini bilemezsiniz çünkü sermaye siz değilsiniz. Sermayenin sahibi buna karar verecek. Buna enejinizi harcayacağınıza, doğru şirketleri bulmaya enerjinizi harcayın.

Ne demiş Sn. Cautionary, 2004 basımlı kitap mortgage krizini bağıra bağıra söylüyordu. Peki ne zaman oldu kriz 4 sene sonra? Bu 4 senede ne yatırım fırsatları kaybetmişsinizdir bunun maliyet hesabını yapabilir misiniz?

Bu arada ben böyle bol bol yazıyorum, hiçbir şeyden anlamam ha. Beni ciddiye almıyorsunuzdur umarım.

Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku

Ben diyorum ki krizi kimse bilemez, iktisat profesörleri dahil. Bilselerdi zaten hepsi dolar milyoneri olurdu 40 yıllık akademik hayatlarında defalarca kriz oluyordur. Emin olun borsada senden benden başarısız olacak iktisat profesörleri vardır memlekette.

Piyasa başka birşey ve ky olarak nasıl bir donanıma sahip olursanız olun, piyasayı yenemezsiniz, piyasanın ne yöne gideceğini bilemezsiniz çünkü sermaye siz değilsiniz. Sermayenin sahibi buna karar verecek. Buna enejinizi harcayacağınıza, doğru şirketleri bulmaya enerjinizi harcayın.

Ne demiş Sn. Cautionary, 2004 basımlı kitap mortgage krizini bağıra bağıra söylüyordu. Peki ne zaman oldu kriz 4 sene sonra? Bu 4 senede ne yatırım fırsatları kaybetmişsinizdir bunun maliyet hesabını yapabilir misiniz?

Bu arada ben böyle bol bol yazıyorum, hiçbir şeyden anlamam ha. Beni ciddiye almıyorsunuzdur umarım.
    Estağfurullah yazılarınızdan çok donanımlı bir arkadaş olduğunuzu en azından ben biliyorum ve görüyorum.Siz de düşüncelerinizi yazdınız ben de ,artık herkesin kendi aklı kendi parası doğru gördüğünü yapacak yapmaya devam edecek .Herkesin gönlünce olur para kolay kazanılmıyor, umarım bol bol kazanırsınız arkadaşlar.Saygılar ,sevgiler )))))))))

8.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku

Sözü tekrardan yazıyorum. "A predicted economic crisis always comes later than expected, but when it finally arrives it will happen much faster than anticipated."

Yazın Sn. Syılmaz, tartıştıkça öğrenip daha gelişmiş bir stratejiye ulaşacağız.

Sayfa 409/637 İlkİlk ... 309359399407408409410411419459509 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •