-
David Lynch'in yonettigi, Isabella Rossellini, Kyle MacLachlan ve Dennis Hopper'in oynadigi Blue Velvet'in (Mavi kadife) ilk gosterimi 12 Eylul 1986 tarihinde Uluslararasi Toronto Film Festival'inde yapildi.

-
Amerikali rock ve country muzigini etkileyen gitarist, soz ve muzik yazari Johnny Cash'in olum yil donumu (12 Eylul 2003)

https://www.youtube.com/watch?v=KHF9itPLUo4
-
27. Mtv video muzik odullerini 12 Eylul 2010 tarihinde Lady GaGa, Bad Romance ile ve Eminem, Not Afraid ile kazandilar.

-
Cengiz Han'in dogum yil donumu (14 Eylul 1162)
"Ben tanrinin cezasiyim. Eger bir gunah islememis olsaydiniz, Tanri sizi cezalandirmam icin beni yollamazdi."

"Io sono la punizione di Dio. Se non aveste commesso peccati degni di nota, Dio non mi avrebbe mandato a castigarvi." Genghis Khan
-
Italyan sair ve filozof Dante Alighieri'nin olum yil donumu (14 Eylul 1321)

Yasam yolumuzun ortasinda
karanlik bir ormanda buldum kendimi,
cunku dogru yol yitmisti.
Ah, icimdeki korkuyu
tazeleyen, balta girmemis o sarp, guclu
ormani anlatabilmek ne zor!
Oyle aci verdi ki, olum acisi sanki;
ama ben, orada buldugum iyilikten soz edecegim,
gordugum, baska seyleri soyleyecegim.
-
Ispanyol Barok yazar ve sair Francisco de Quevedo'nun dogum yil donumu (14 Eylul 1580)
"Dun gitti. Yarin henuz gelmedi. Bugun bir an bile duraklamadan gecip gidiyor; ben bir vardim, bir olacagim, bir de yorulmaktayim."

"Ieri è andato; Domani non è arrivato.Oggi se ne sta andando senza fermarsi.Sono un fu, un sarà e un Sono (essere) stanco. / Yesterday has gone; tomorrow has not arrived;/ Today is going away without stopping for a moment;/ I am a "was", and a "will be" and a tired "is."
-
Alman klasik bati muzigi bestecisi George Frideric Handel, hic durmadam 23 gun boyunca uzerinde calistigi Messiah orotoryosunu 14 Eylul 1741 tarihinde bitirdi.
-
Alman filozof, siyaset ekonomisti, tarihci, siyaset teorisyeni, sosyolog ve devrimci Karl Marx, Das Kapital'i 14 Eylul 1867 tarihinde Hamburg'ta yayinladi.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri