Sayfa 417/637 İlkİlk ... 317367407415416417418419427467517 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,329 - 3,336 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Est.. Ben de biraz fazla olumlu bir hava olduğuna katılıyorum ve kriz de olabilir Abd kaynaklı. Ancak buna nasıl hazırlanmalıyız, oyuncu değil de yatırımcı haline gelebilir miyiz gibi sorular peşindeyim.

Şahsen, bugün konuya gelip bu tarz bir beyin fırtınasına sebep olduğunuz için de çok memnunum. Fikirler ayrışabilir ama etkileşimle gelişebilir de.

Teşekkürler.
    Ben kendim şöyle yapıyorum bi kısım parayla düzenli hisse alıyorum fiyatına bakmadan,

Bir kısmıyla da endeks seviyesine göre işlem yapıyorum endeks 5centse(190bine tekabül ediyor) ilk yazdığım uzun vadeli alımlar dışındakilerin hepsini satarım . Borsa 1.5cente düşerse(2008krizi seviyesi suan 55-60K) %100e yakın borsa da olurum.
    YTD

2. Kaynakları verimli kullanabilmekten de bahsedelim. Çoğu kişi için 'atıl sermaye' gibi bir sorun var, mesela adamın köyde arazisi var ama ekmez biçmez, meyve bahçesi var bakmaz. Belki arazisinin değeri milyon TL dir ama getirisi sıfırdır.

Kardeşimin kayınvalidesinin 6 tane dairesi var ama hiçbiri kirada değil, 2-3 tanesi yazlık tipi, diğerleri bakımsız eski, evin oldu şehre gidelerse kendi evinde kalmış oluyor işte. Toplasan belki 1 milyondan fazla değeri var ama sıfır gelir. Emekli maaşı ile kıt kanaat yaşamaya devam.

Başta yazlık, ekilmeyen araziler (işletebilirseniz elbette satmaktan daha iyi olabilir), bakımsızlıktan kaderine terkedilmiş gayrimenkuller, kira getirisi için alınmış ama hedef kitlesi gereği (sıkıntılı tipte insan profilinin tercih edeceği) düzenli ve istikrarlı kira getiremeyen gayrimenkulleri nakte çevirip, büyüyebilecek nakit getirisi olan yatırımlara çevirebilirseniz, çevrenizde ki çoğu insana göre aynı varlığa sahip olduğunuz halde daha fazla gelire ve konfora sahip olabilirsiniz.

3. Herkese selamlar,

Geçenlerde ev sahipliği hakkında bazı tartışmalar olmuştu. Warren Buffett'ın bu konudaki düşüncesi şu şekilde

"Ev sahipliği bir çok Amerikalıya, özellikle bu günün düşük fiyatları ve kelepir faiz oranlarıyla çok anlamlı geliyor. Her şey hesaba katıldığında, aldığım evi kiralasaydım ya da hisse senedi alsaydım çok daha fazla kazanabileceğim halde, yaptığım en iyi yatırım oturduğum evi almaktı (en iyi iki yatırım ise evlilik yüzüklerimiz). Eve ödediğim 31.500 dolar ile ailem 52 yıllık muhteşem anılar kazandı ve dahası da gelecek.
    Fakat ev sahipliği eğer alıcının gözleri cüzdanından büyükse ve kredi veren (çoğu zaman hükümet garantisiyle) bu fanteziyi olanaklı kılıyorsa bir kabusa dönüşebilir. Ülkemizin sosyal hedefi aileleri rüyalarındaki eve yerleştirmek değil, bunun yerine karşılayabilecekleri eve yerleştirmek olmalıdır."

Saygılar.
    Temettü emeklisi aday adayı.
    www.lattedenborsaya.com

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu arada grafik pahalı ilkemi çiğnemeyi göze alabilsem ilk alacağım hisse petkim olurdu...ağzımın suyu akıyor ama, prensip diyip bulaşmıyoruz şimdilik
    Arkadaşlar sanırım hafta başı petkim i de portföyüme ekleyceğim...x lot ile başlayıp, kademeli alımlarla 10x miktara çıkacağım (yatay bantta kalırsa hiç 10x e çıkamayabilirim de).

Eğer grafik pahalı ilkeme bağlı kalmak istemesem şimdiye kadar çoktan almıştım bu hisseyi...Ancak gerek konjontürün petkim den yana olması (satışları ve marjları hep yukarı gidiyor), gerekse önümüzdeki 1-2 yılda yatırımların meyvesini alacak olması, ilkemden biraz fedekarlık yapmam gerektiğini söylüyor.

8 yıl için zaten grafik pahalı değil, 4 yıl için grafik pahalı gözüküyor, ama 12-16 yıl için de grafik ucuz bile sayılır...yani parabolik bir hareket var....bakalım sonucu ne olacak bu ihlalin.

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Arkadaşlar sanırım hafta başı petkim i de portföyüme ekleyceğim...x lot ile başlayıp, kademeli alımlarla 10x miktara çıkacağım (yatay bantta kalırsa hiç 10x e çıkamayabilirim de).

Eğer grafik pahalı ilkeme bağlı kalmak istemesem şimdiye kadar çoktan almıştım bu hisseyi...Ancak gerek konjontürün petkim den yana olması (satışları ve marjları hep yukarı gidiyor), gerekse önümüzdeki 1-2 yılda yatırımların meyvesini alacak olması, ilkemden biraz fedekarlık yapmam gerektiğini söylüyor.

8 yıl için zaten grafik pahalı değil, 4 yıl için grafik pahalı gözüküyor, ama 12-16 yıl için de grafik ucuz bile sayılır...yani parabolik bir hareket var....bakalım sonucu ne olacak bu ihlalin.
    Hayırlı olsun Sn Cautionary,

Ben ilk başta portföye dahil edip sonra yolları ayırmıştım. Umarım hedeflediğiniz kazanca ulaşırsınız.

6. Farklı hisse olarak borusan mannesmann için fikri olan, inceyelen var mı arkadaşlar? Düzenli şekilde büyüyor şirket, yurtdışı pazarı var, temettü veriyor. Tek sıkıntı amerika nın çelik sektöründe vergi artışına gitmesi. Ama onun da şöyle bir artısı var şirketin orada da fabrikası var ve vergi artışı sonrasında amerikadaki çelik sektöründeki şirketlerin kar marjlarının yükselmesi bekleniyor. Şirket için sizin fikirleriniz nelerdir? Uzun vadede borusanda portföye eklenebilir belki de...

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7. Ortağı olduğum şirketlerin(böyle diyince motivasyon oluyor ) 2017 yılı faaliyet raporlarını okuyorum, hemen hemen bitti sayılır.

Rapor kalitelerini beğeni sıralamam:

Koç Grubu > İş Grubu > Oyak Grubu = Sabancı Grubu.

8.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Ortağı olduğum şirketlerin(böyle diyince motivasyon oluyor ) 2017 yılı faaliyet raporlarını okuyorum, hemen hemen bitti sayılır.

Rapor kalitelerini beğeni sıralamam:

Koç Grubu > İş Grubu > Oyak Grubu = Sabancı Grubu.
    Bu sıralama, grup hisseleri popülarite sıralaması olarak da düşünülebilir

Sayfa 417/637 İlkİlk ... 317367407415416417418419427467517 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •