Sayfa 419/993 İlkİlk ... 319369409417418419420421429469519919 ... SonSon
Arama sonucu : 7939 madde; 3,345 - 3,352 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

1. Şimdi bu kiralara 1 Temmuz dan itibaren %25 zam tavanı getirdiler, bu şu mu demek, yeni girenler kaçtan girerse girsin, enflasyon hesabındaki şu kalem %25 e mi bağlandı yani. E o zaman enflasyon hesabı yine düşük çıkar, kaç ki bunun ağırlığı?

Ve biz artık oraya kaç girdiklerini göremeyeceğiz...

2.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku

ABD'nin borcu 90 trilyon dolar,

Bu rakamlar doğru mu yaw? Nasıl bir para teorisi bu ben anlamadım. 90 olsa ne 190 olsa ne. O kadar para nerede, borç kimden....alacaklı kim??? Ortada öyle bir varlık toplamı var mı?

ABD de bastırıyorlar 75 bp diye, du bakali nolacak.
    Petrolu, altini, emtia'yi kendi bastigi parayla alan ulkede Cari Acik diye bir kavram oluyormu ?
    Bence once buna bakmak lazim.

3. Su kadar acik var sir.

Vay inbeler yine mi yatmislar.( Darphane calisanlarina diyor.)

Boyle mi acaba.

4. Toplamda %4,4375 miş, Mayıs a göre TÜFE ortalaması 39,xx du, hadi 42 oldu diyelim, şimdi 25 olacak. Sadece o satırdan %1,8193 yerine %1,1093 olacak kira etkisi totale..Konut toplamı %14,11, ulaşım %16,79 ulaşım zammını da Temmuz a bırakırlarsa, sen sağ ben selamet enflasyon tepe yaptı..

5.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Su kadar acik var sir.

Vay inbeler yine mi yatmislar.( Darphane calisanlarina diyor.)

Boyle mi acaba.
    Valla trilyon dolarlar havada uçuşuyor, bi 100 milyar dolar gelse aradan bize kazara, düze çıkıp şahlanıp dünyaya kafa tutabiliyoruz

6. 2021 Nufus sayimina gore 332 Milyon nufusu var ABD'nin. Hadi 38 Milyon da Kanada'yi kat ne etti,370 Milyon.

Her iki ulkede de her yerde isci araniyor.

Eger, Islamcinin yalani gibi, ABD batiyor gozuyle bakarsan, guney eyaletlerde evsizleri, sokakta yatanlari ceker ceker yayinlarsin.

Sonra o da gelir, Guneydogunun en mezbele yerini ceker , yayinlar kizarsin.

ABD'de bizi kiskaniyormuydu ?

7. %4 civarı işsizlik oranları, ideal durumda yani...

Ama enflasyona alışık değil adamlar, herkes noluyo diyor. Faizi çok arttırsa işsizlik kıpırdayacak, az arttırsa Ukrayna-Rusya-Hindistan-Çin gıda enflasyonu ve petrol, enflasyonu itekliyor.

Deneme yanılmayla gidecekler herhalde..

8. En parlak universitelerinden mezun olmus, IQ'su en yuksek tum mezunlar neden ABD'ye gidiyor diye dusunmez, ama ABD karsiliksiz para basiyor diye propaganda yapar.

Ustelik kacacak, paralari da oraya yigiyor.

Birileri fena yalan soyluyor.

Bir arkadasin kizi dis teknisyeni burada.

Dis hekimi anlasma yapmis, tum klinigi NY'a tasiyacak.

Aralarinda konusuyorlar, guney eyaletleri olsaydi giderdim diyor, teknisyen kiz.

Yani Green Card, Kanadali'nin da hayali.

Para kazanmanin hayali.

Sayfa 419/993 İlkİlk ... 319369409417418419420421429469519919 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •