Sayın miriel ingilizcem çok iyi değil branşım da ekonomi değil ondan sharp ratıo falan pek anlamıyorum ama endeks üstü risk dediğinizde kısaca barbut attığınızı anladım,kısaca tavsiyemi söyliyeyim atmayın.Bu zaman kumar zamanı değil.Sabahta yazdım misal güneş sigorta aldım sabah 1.80 lerden.Açın bakın 20 yıllık grafiğine , bölünme bedelsiz falan olmadan 12 yıl önce de 1.80 lerdeydi o yüzden aldım.Kağıt sigorta camiasına göre en ucuz kağıt, son beş yıldır zarardayken geçen yıl kara geçti ,devlet kağıdı, vakıf emekliliğin yüzde 37 si bunun ,yılbaşından beri gavurların en çok topladığı ilk on kağıt içinde falan filan akşam kaçtan kapadı 1.73.Bu kadar lafı güneş sigortayı pazarlamak için yazmadım,yani borsada mantık falan aramayın panik satış olmadığı zamanlarda bile rasyonel akıl çalışmayabilir değil ki 2008 gibi kriz zamanlarında çalışsın.O yüzden her şey trend olayıdır.Bakın o kadar olumsuz düşünmeme rağmen ben de sabah ve dün güneş aldım.Neden çünkü borsacılar genelde kumarbaz ruhlu adamlardır ,ayda 1 net faiz getirisi hiç bir borsacıyı kesmez.Herkes çok akıllıdır ve doğal olarak aklının ekmeğini yemek borsacının hakkıdır.Böyle çalışır borsacının ruhi ve fiziki sistemi.Ben de dahil böyleyiz işte bunu kabul etmek lazım.Günlük aylık ve yıllık kumarlara sözüm yok sadece çöküş zamanlarında borsa içinde olmayacak kadar aklımız olsa yeter onu bile beceremiyoruz ona kızıyorum.Ha sen ne yaptın diye sorarsan 1994 de borsada değildim 2001 de çok az 2008 de baya yakalandım borsaya durum budur arkadaşlar

)))))
Yer İmleri