20 yıllık grafiğe baktığımızda pembe çizik yatırımcılara genelde yardımcı olmuş; 2008 krizi haricinde altında uzun süre kalıcı olmamış ve bundan sekmiş.. 2008 krizinde altında 6 ay civarı kalmış.. Bu çizginin 20 yıl boyunca güzel çalışmış olması bize bir garanti sunmuyor tabi, sadece olasıllık: "belki yine çalışır".. An itibariyle 14,66 da..
Mavi çizgimizse; "fiyat, benim altımdaysa fazla heyecana gerek yok" diyor.. An itibariyle 16,84 te; yani öncelikle bunun üzerinde işleyiş başlamadan ov-uv hayaller rafta..
Yaklaşık 2 yıldır 15TL civarı destek olmuş; pembeyi de düşündüğümde 14,50-15 bana ortak olmak için mantıklı geldiAncak ağanın fiyat barları ile yaptığı resme bakınca buralardan sekme ihtimali kadar; bir süre daha mıçıyla inatlaşıp 9,xx-12,xx aralığında bir yerlere kadar basma ihtimalini de göze alarak..
Herkesin bir tarzı var; misal ben stop koymak yerine, hisse düşerse paçal nerelerden yaparım diye bakıyorum.. Buralardan 100 birim açtığım poz, hisse 9.xx lere inerse belki 250-300 birim civarına çıkmış olur; ya da bu sarmaz ve kar-zarar gözetmeden gördüğüm başka bir alımlı güzele kapılır giderimDolayısıyla sonra başkalarına sövmemek için; kendi karakterine ve senaryona uygun davranmak lazım(yatırım tavsiyesi değil yani)..
![]()
Yer İmleri